Alçı çıktıktan kaç gün sonra tam basabilirim?

Sanırım/galiba değil, gerçekten de öyle. Bacak ağrısı, bilek ağrısı, ayağın altı ağrıyabilir, topuğu da aynı şekilde... Sıcak su çok önemli. Krem kullanmalısın. Egzersiz yaparak düzelecektir.

Krem derken doktorum krem önermedi fakat sporda falan ağrı yapınca kullandığım kemik gevşeltici kre (voltaren) var sürsem mi acaba?

Ayağım okullar açılıncaya kadar koşamasam bile en azından yürüyecek duruma gelir bence fakat yürüyemezsem dediğiniz gibi doktorumdan 5 günlük rapor alırım. 1 hafta daha dinlenmiş olurum dediğiniz gibi özürlü devamsızlık veriyorlar tabii ki.

Hocam siz ayağınıza alçı çıktıktan sonra ne kadar sürede basmaya başlamıştınız?
@maraushi @444065

Benimki koldu o yüzden 2 günde alıştım hocam.

Ayak/bacak kırıkları çok zor. Yürüme/koşma için egzersiz yapmak şart. Ayrıca sıcak su. Tabii el için de sıcak su önemli. Parmaklarda uyuşma oluyor ya da hareket ettirmek zor oluyor.
Evet hocam dediğiniz gibi ayak kırıkları daha zor anladım teşekkürler

Bu konuyla alakalı bir soru varsa yazabilirsin şimdi. Şişlik olmaması çok iyi. En kısa sürede eskisi gibi olacaksın. İyi geceler 🙂
Hocam birde aklımda bir soru kaldı. Şimdi doktor 2 hafta sonra basmamı söyledi fakat şişlik falan yok ayağım daha hızlı kaynadı galiba birde 2 hafta sonra okullar açılmış olucak benim en azından yürümem gerekiyor ayağıma hafif hafif basmam gerekiyor mu ? Yoksa basmamam mı gerekiyor ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı