Alçılı ayak sancı yapıyor

Berat.xx56

Decapat
Arkadaşlar, annemin 1-1.5 aydır ayağı kırık ve alçıda. Doktora götürdüğümüzde tomografinin ilk geldiğinizinkiyle tıpatıp aynı olduğunu ve hiç kaynamadığını söyledi. 1 buçuk ayı çöp oldu. Bu yaz ayında bu durum bizi üzdü kısacası. Her neyse, zaten doktora soracaklarımızı sorduk ama önerebileceğiniz bir doğal yöntem var mı diyecektim. Kemikleri güçlendirmek için ya da kaynaması için vs.
teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Öncelikle annenize geçmiş olsun.

Konu başlığını içerikte göremedim. Eğer alçılı olan ayağın ağrısı fazlaca artar / şişer / parmak uçları morarır ya da soluklaşırsa mutlaka en kısa sürede tekrar acil servise gitmek gerekir. İlk günlerde olmasını daha çok bekleriz, ödeme bağlı alçı sıkıştırıp dolaşımı bozabiliyor.

Diğer sorunuzla ilgili: Üzerine basmamak / yük vermemek ile ilgili önerilere uyması çok önemli. Bu hususta doktor bey/hanım önerilerde bulunmuştur zannediyorum.

Ek olarak, vücuda alınan kemik hammaddesinin artırılması teorik olarak fayda sağlayacaktır. D vitamini ve kalsiyum desteği gerekliliği sizi takip eden hekimin takdirinde olmakla birlikte genel olarak önerilir; ilaç olmak zorunda değil, her gün bir kase tercihen ev yapımı yoğurt yesin örneğin.

Hem doktor, hem de 2 ay önce annesi kalçasını kırmış bir hasta yakını olarak biz de doğal yöntemler olarak her fırsatta kemik suyu, bol protein, kelle-paça / ayak-paça çorbası tükettik. Ek olarak File markette ilikli dana paça suyu, kuzu ilikli kemik suyu, dana ilikli kemik suyu gibi ürünler var. (Görselleri ekliyorum, haziran başında çekmiştim. Fiyatlar değişmiş olabilir.) Bunları pilava, şehriye çorbasına vs. her seferinde ekleyerek hasta uyumunu da artırmaya çalıştık. Çok şükür, kemik de hızlı toparlıyor.

Tekrar çok geçmiş olsun. Selamlar.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-06-14 at 19.40.49.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-14 at 19.40.49.jpeg
    192,8 KB · Görüntüleme: 56
  • WhatsApp Image 2023-06-14 at 19.40.50 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-14 at 19.40.50 (1).jpeg
    179,4 KB · Görüntüleme: 60
  • WhatsApp Image 2023-06-14 at 19.40.50.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-14 at 19.40.50.jpeg
    216,4 KB · Görüntüleme: 38
Selam. Öncelikle annenize geçmiş olsun.

Konu başlığını içerikte göremedim. Eğer alçılı olan ayağın ağrısı fazlaca artar / şişer / parmak uçları morarır ya da soluklaşırsa mutlaka en kısa sürede tekrar acil servise gitmek gerekir.

Bu güzel cevabınız için çok teşekkür ederim.
Size de geçmiş olsun
Tuvalete gidip geldiğinde öyle bir morarıyor ki ayırt edilebilecek kadar morarıyor. Doktor ise morarmaların normal olduğunu hiç basmaması gerektiğini söyledi tabii bizim o kadar cahilce bir düşüncemiz vardı ki annem bildiğiniz mutfakta yemek yapıyordu. Hiç önemsemedik kısacası. Şimdi Çok dikkatliyiz dediklerinize bir bakayım tekrardan teşekkürler geçmiş olsun :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı