Aldığım Telefonun Kutusunda Bandrol Yok

Anomali

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar. Perşembe günü Amazon.com.tr'den Samsung Galaxy S9 Plus cep telefonu almıştım. Bugün telefon elime ulaştı ve kargo paketini açtığımda telefonun kutusunda jelatin olmadığı ve aynı zamanda bandrolünün bulunmadığını fark ettim. Aranızda böyle bir durumla karşılaşan oldu mu ? Telefonun IMEI numarasını sorgulattım, doğru. Ancak kutunun jelatinsiz olması ve bandrolünün bulunmaması beni endişelendirdi. Ürünün önceden kullanılmamış olduğunu veya iade ürün olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?

Alt ve üst kısmı açık bir dış kaplama vardı kutu üzerinde. Orada bant yoktu. Ancak telefonun kutusunda bant vardı ve açılmamıştı. İnternette gördüğüm bazı yorumlardan dolayı bantı kesmeden açtım, bazı telefonlarda bandın altında başka bir bant ile karşılaşanlar olmuş. Peki bandrolünün olmamasının bir sebebi olabilir mi ?

Şuradaki küçük bandı bahsediyorum. İzlediğim bütün videolarda vardı ancak benimkinde mevcut değil.

370103

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen hafta bizde babama TürkTelekom'dan Huawei Y6(2018) aldık. Onun kutusunda da bandrol yoktu. Bir sorun olacağını zannetmiyorum. Vergileri ödenmiştir telefonun merak etme.

@Ulunay ın dediği gibi kutunun kapaklarının arasında güvenlik bantları oluyor. Jelatin işini dağıtıcı firmalar yapıyor sanırım.

Bizim kutunun üzerinde "mobimark" etiketi vardı. Ben jelatinin üzerinde zannediyordum ancak altındaymış. Yani kutunun üzerinde. Dağıtıcı firmanın(mabimark) kutuyu sonradan jelatinlediği ortaya çıkıyor böylelikle.

Sonuç olarak endişelenecek bir durum yok gibi. Başka bir hinlik yoksa eğer.

Samsung'un sitesinden destek hattıyla görüştüm. IMEI numarasına kayıtlı bir servis geçmişi yok. Güvenlik bandı da açılmamış olduğu için iade işlemine gitmeyeceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı