Aldığım termal macun iyi midir?

Core Temp'i çok öneririm ama tek programa güvenme. HWInfo ve MSI Afterburner ile de bak. Oda sıcaklığın kaç şu anda? Oda sıcaklığın 15C değilse 21C çok zor bir ihtimal çünkü. Ölçüm yanlışlığı vardır.

Kaliteli bir termal macun ile dandik macun arasında yükte 10C kadar fark oluşabiliyor. Arctic Silver 5 ile beyaz markasız macun arasında bu kadar fark ölçmüştüm.
 
100 liralık macunlar bir veya iki sıkımlık oluyor. Hadi iki sene kullan.
10 liraya kavanoz gibi macun almıştım Kadıköy'den. 6 ayda bir değiştirsem bile 5 sene gider.
Arctic Silver 5 kendin değiştirinceye kadar bozulmuyor. Amazon'dan 6$'a almıştım. 3-4 yıl oldu iki PC'ye uygulayalı. Hala etkili.
 
İşlemcinizin 22 derece olması için ortam sıcaklığının 22 derece veya daha düşük olması lazım.

Bu tür bir ortamda olmayacağınızı varsayarak ve olsanız bile işlemcinin bu dereceye ulaşmayacağını düşünecek olursak trol konu açmayı bırakmalısınız.

Rusya'da yaşıyorsanız ayrı.

2 ay öncesin de yaptığım sistem de 30 derece hava sıcaklığın da işlemcimi 15, 16 derecelere indiriyordum. 20 derece de abartısız 6 dereceye indirirdim. Bu şekil de ise neden olmasın. Ama inandırıcı olması için ortam sıcaklığını kullandığı soğutucunun açıklamasını yapması gerekir tabii, resim de atmış neyse ki. Olur yani örneğin, peltier ile sıvı soğutma da ben bu dereceleri rahatlıkla alıyorum. 2 aydır 480 mm radyatöre geçtim ona rağmen o soğutmadan eser yok. Tekrar dönüş yaparım gibi.
İyi olduğu anlamına gelmiyor yalıtım sorunları olabilir, tabii ben de geçen haftaya kadar senelerdir o macunu kullanıyordum ya da ona benzer, diğerlerine gerek duymuyordum o bakımdan. Sıcaklık bakımından en iyisini hafta içi değiştirdim beni çok fazla tatmin etmedi. Kryonaut aldım çok pahalı bir macun ve 1 gramı 88 TL, sonuç az da olsa fark etti, ama bu kadar abartanlara da ne diyeyim bilmiyorum, o derecelere o fiyat farkı verilmez bir daha da vermem. Video izleyerek olmuyor maalesef bu işler. 10 derece fark ediyor video da ben de neden etmedi sormak lazım savunanlara ve o videoyu çekenlere. Ben bu macunu ihtiyacım olduğundan almadım farkı görmek için ve bir cevabım olsun istedim. Sonuç abartılacak kadar 10 derece olmadı 5 derece bile olmadı.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı