Alevi olsan ne çıkar, Sünni olsan ne çıkar?

İnsanlar birşeye inanmak istiyorlar, bu dünyada yalnız olmadığını düşünmek ve sonsuz yaşamak istedikleri için, kendini kandırıyorlar, bir yaratıcı var diyerek.

Ölücez, öbür taraf diye birşey yok, aç gözlü olmayalım.. Sonsuz yaşam diye..
@Recep Baltaş

Siz böyle derseniz ben de derim ki, hiç bir dine inanmayıp yaratıcıyı kabul etmeyenler dini sorumluluklardan kaçmak için 'hiç' olmaya inanıyor, ölümden sonra yaşamı kabul etmiyor ve yaptıklarının ya da yapmadıklarının hesabını vermekten korkuyor.
Tabi bunu demiyorum ;)
Bence hiçbir şeye inanamamak bile bir şeye inanmaktır :yaz:

@Manic Depressive ve @Yuspro size söylemek ve hatırlatmak istediğim şudur ki: Konudan ve amacından sapıyorsunuz.
@Neşeli Enginar Ağabey sen yaşça benden bir hayli büyüksün, yalnız bunu da sormadan edemeyeceğim. Neden bu tip konular? Sadece merakımdan soruyorum.
Konuya dönecek olursak ülkemizde ve dünyada birçok insan bu tip konularda anlayışsız. Şimdi ben sokağa çıksam bir sürü adam bulurum alevi sünni vs. hepsine laf mı söylemem lazım? Sadece yapmamız gereken insanların görüşlerine saygı duymak.

Siz böyle derseniz ben de derim ki, hiç bir dine inanmayıp yaratıcıyı kabul etmeyenler dini sorumluluklardan kaçmak için 'hiç' olmaya inanıyor, ölümden sonra yaşamı kabul etmiyor ve yaptıklarının ya da yapmadıklarının hesabını vermekten korkuyor.
Tabi bunu demiyorum ;)
Bence hiçbir şeye inanamamak bile bir şeye inanmaktır :yaz:
Aynen öyle, çok güzel özetlemişsin kardeşim.

Kaldı ki arkadaş gelip konuyu olmayacak yerlere sokmaya çalışmış.

Videoyu da çok beğendim @Neşeli Enginar beyefendi sultan-ı hümayun.

@Xample-47 Haklısın konunun dışında bir cevap ama bana göre de verilmesi gereken bir yanıttı. Konu sahibinden özür diliyorum, umarım konu daha fazla amacı dışına çıkmaz.
Uyarı amacım, ben eminim farklı yerlere gidecek gitmeden engelleyelim. Anlayışınız için fazlasıyla teşekkür ederim. :)(y)

Karşı olduğunuz fikre, fikirle karşılık verseniz keşke, engellemekten ziyade...
Terbiyesizlik yapma ya, terbiyesiz adam...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şaka bir yana her ne kadar ben de Semavi dinlerin insan icadı olduğunu düşünsem de bir önceki mesajınız hoş olmamış. Doğru cevap hiç bir zaman bilinemez ve kanıtlanamaz.

@Neşeli Enginar Ağabey sen yaşça benden bir hayli büyüksün, yalnız bunu da sormadan edemeyeceğim. Neden bu tip konular? Sadece merakımdan soruyorum.

Belki de alevi oldugumdandir bilmiyorum (Bu videoyu paylasmam...), ama bu tarz aslinda herkesi ilgilendiren konulara ilgim cok. Amacim kimseyi rencide etmek vs. degil, zaten gördügüm kadari ile bu aralar ucu siyasete ve dine dokunan konulari cok seviyeli ve kirici olmadan tartisiyoruz ve bu beni cok mutlu ediyor. Arada ortaligi alevlendirmek isteyenlere cevaplarini cok güzel veriyoruz. :)

Videoyu da çok beğendim @Neşeli Enginar beyefendi sultan-ı hümayun.

Iyi Izlenceler :)

Akıl ve saygı ile tartışılacak her konu değerlidir zaten. Çünkü insanca konuşarak ve karşıdakine hak vererek dinlendiği zaman değeri artıyor konunun. @Silinen üye çok güzel bir noktaya değinmiş ayrıca:) Sonuçta şu an bu ülkede O'nun sayesinde rahatça yaşayabiliyoruz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı