Alevilik denince aklınıza ne geliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alevilik bir kültür amcamın dediği gibi bir mezhep. 20 yaşıma kadar Tokat'ta yaşadım ve herkes keşke videodaki vatandaşlar gibi olsa. Sadece Tokat değil Anadolu insanıda ketum ve tutucu insanlar. Kendinden olmayan insanlara saygı duymazlar. Ateistim bu arada.
 
Bildiğim kadarıyla Alevilik günümüzde çok yanlış yorumlansa da, yaşansa da Hz. Muhammed'den sonra Hz. Ali'yi sevmek ve saygı duymaktır (Yani onlara göre Hz. Muhammed 1, Hz. Ali 2). Ancak dediğim gibi günümüzde insanlar çok farklı yorumladıkları için yanlış yerlere gidiyor.
Örneğin cemevinde toplanıp sohbet eder ve camiye de giderler. Ancak bazı Alevi'ler (!) Hz. Ali'yi peygamber olarak görüyor, camiye falan gitmiyor hatta bazıları namaz bile kılmıyor. Bu da gerçek Alevi'leri yanlış anlamamıza neden oluyor.
 
Alevi deyince aklıma insan geliyor. Onlarda memleketimizdeki her insan gibi değerliler.

Ama nedense hep bi' şekilde kötüye kullanılıyor. Tabi sadece Alevilik değil, her görüş, her inanç kötüye kullanılıyor.

Dinsizliği kullanarak, inançlara küfür etme, dini kullanarak yobazlık yapmak gibi, inançları ve görüşleri kötüye kullanan insanlar hep vardır ve var olacaktır.

Görüşlerin ve inançların kötüye kullanılması sonucunda milletimiz bölündü maalesef. Sağ-Sol, Dinli-Dinsiz derken, Galatasaraylı-Fenerbahçeli kavgası bile çıktı. Hatta marka kavgası bile var. Acaba yakında baklavacı-tulumbacı kavgası da oluşur mu? :D :D
 
Hatay'lıyım ve Hatay'da yaşıyorum. Hatay'ın %95'i alevi ben de bir aleviyim. Herkes samimi, hoşgörülü ve nezaketli. Ve biz aleviler asla ama asla ayrım yapmayız. Yani bizim için Sünni de aynıdır, ateistte aynıdır, alevide aynıdır herkes bizim için insandır. Biz Hataylı'lar Arap alevisi olduğumuz için çoğu zaman Arapça ve Türkçe karışık konuşuruz. Büyüklerimiz genellikle Arapça konuşur. Hiçbirimiz Arap sevici falan da değiliz. Arap asıllı Türk'leriz ve ben daha Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmeyen bir alevi insan görmedim. Sonuçta biz de Türk'üz ve Türkiye'de doğup büyüdük. Sadece atalarımız Türk asıllı değil. Bazı çakma aleviler vardır, mezhebimizi kirletirler. Fakat gerçek aleviler her zaman için örnek kişilerdir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı