Ali Express'ten i5-2540M işlemci alınır mı?

Laptop maksimum 8 GB RAM ve 1. nesil işlemci destekliyormuş ve yine TDP sınırımız 35W. DVD sökülüp yerine HDD takılarak SSD de alınabilir. RAM 8 yapılıp da hafif bir Windows yüklenirse iş gören bir laptop ortaya çıkabilir. Macunu falan da yenilenirse ve i7 bir işlemci takabilirsek bence 3000 liradan gider gibi :D

Hahah evet ayn yaparız. Bu HP olana taktım 2. HDD, elimde şimdi yok SSD, sıkıntısız gördü. Hocam şu şekil oldu. Normalde çıkardığım DVD'nin kapak kısmını takıp tam oturtucaktım ama kapak kısmı taktığım SSD dönüştürücü ile birebir uymadı bende böyle yaptım sıkıntı yok şu an.

Dosya Ekleri

• 20250125_141342.jpg
    20250125_141342.jpg
    180,8 KB · Görüntüleme: 15
Hocam bi baktım da 35W'lık sadece 2 tane i7 var bu sokette (rPGA988A). Bu sebeple seçeneklerimiz biraz daha kısıtlı olacak bu laptopta. İki modeli de sahibindende bulamadım ancak Dolap gibi yerlere de bakılabilir, ya da i5 de alınabilir.

Hahah evet ayn yaparız. Bu HP olana taktım 2. HDD, elimde şimdi yok SSD, sıkıntısız gördü. Hocam şu şekil oldu. Normalde çıkardığım DVD'nin kapak kısmını takıp tam oturtucaktım ama kapak kısmı taktığım SSD dönüştürücü ile birebir uymadı bende böyle yaptım sıkıntı yok şu an.
Hocam uyması lazım normalde DVD ROM kapak kısımları standart oluyor. Ben de eski laptopuma takmıştım oradan biliyorum, cuk diye oturmuştu :D

Ayrıca bu laptopta BIOS güncellemesi gibi bir derdimiz de yok çünkü sadece 1. nesil destekliyor anakart :D

Dosya Ekleri

• 1737803284920.png
    1737803284920.png
    76,6 KB · Görüntüleme: 15
Hocam bir baktım da 35W'lık sadece 2 tane i7 var bu sokette (rpga988a). Bu sebeple seçeneklerimiz biraz daha kısıtlı olacak bu laptopta. İki modeli de Sahibinden'de bulamadım ancak dolap gibi yerlere de bakılabilir, ya da i5 de alınabilir.

Hocam uyması lazım normalde DVD ROM kapak kısımları standart oluyor. Ben de eski laptopuma takmıştım oradan biliyorum, cuk diye oturmuştu :D

Ayrıca bu laptopta BIOS güncellemesi gibi bir derdimiz de yok çünkü sadece 1. nesil destekliyor anakart :D

Anladım, ona duruma göre alırız işlemciyi. Normalde evet standart olur ama işte tam olsaydı iyiydi 🤣

Şöyle bir ilan buldum AliExpress'te, vergiler dahil yaklaşık 400 liraya geliyor i7 620M :)

İyimiş, aklımızda bulunsun, hele bir çalışsın sonrası kolay.

Şöyle bir ilan buldum AliExpress'te, vergiler dahil yaklaşık 400 liraya geliyor i7 620M :)

Merehaba nasılsın, yine aktifsin maşahallah, hiç çıkmıyor musunun sen :) şey soracaktım, konuşmanın başında BIOS güncelleme için bana EXE atmışsın ama onu açınca desteklemiyor dedi, nasıl bulacağım bilmiyorum bayağı yazzdım internete laptopun modelini bulamıyorum nasıl olacak sen bulabilir misin?

Son düzenleme:
Merehaba nasılsın, yine aktifsin maşahallah, hiç çıkmıyor musunun sen :)
Daha yeni girdim ben de aslında :D

konuşmanın başında BIOS güncelleme için bana EXE atmışsın ama onu açınca desteklemiyor dedi, nasıl bulacağım bilmiyorum bayağı yazzdım internete laptopun modelini bulamıyorum nasıl olacak sen bulabilir misin?
Bi bakayım tekrardan.

Biraz araştırınca bu dördünü buldum, dördü de 2013 ve sonrası BIOS sürümlerini içeriyor. Bunları bi dener misin?

Bir bakayım tekrardan.

Şimdi var ya heeer şeyi deniyourm HP üzerinde, Windows 7 zaten orijinalinde vardı, Windows 7,8.1, 10 hepsini yaptım, Windows 7 950 MB, Win 8 700, 800 MB, Windows 10 1.6 GB RAM kullanıyor. Öyle uğraşmayı seviyorum, ama Windows 7 ve 8 ile kullanıım gibi, Windows 10'da disk sürekli %100 oluyor ve takıla takıla kullanıyorum can sıkıyor. Windows 10'larda klasik disk 100 kronik sorunmuş herhalde araştırınca gördüm. Şimdiki amacım Win XP kurmak, USB'den winfromusb uygulamasıyla yapmaya çalışıyorum ama, bir yerde mavi ekran yiyor olmuyor yahu, Win XP patch integrator diye bir şey var onunla sata/ahci sürücülerini atıyorum ki o mavi ekranı yemimiym, görüyor zaten bütün disklerimi, seçiyorum kur ekranında hangi diske yapacağını ama işte şu an onunla uğraşıyorum. Seviyorum Win XP falan, olursa Dual boot gibi kullanacağım.

Windows 10'da disk sürekli %100 oluyor ve takıla takıla kullanıyorum can sıkıyor.
Hocam bilgisayarında SSD yok diye öyledir. Windows 10 harbi HDD ile hiç çekilmiyor. Benim eski bilgisayarımda da zamanında SSD yok diye hiç Windows 10 yapmamıştım bile, 2019'a kadar Windows 8.1 kullandım. Çok da severim, en sevdiğim işletim sistemi diyebilirim 8.1 için. Bi de embedded industry diye bir versiyonu var onu da denemeni öneririm, LTSC gibi bir şey.

Şimdiki amacım Win XP kurmak, USB'den winfromusb uygulamasıyla yapmaya çalışıyorum ama, bir yerde mavi ekran yiyor olmuyor yahu, Win XP patch integrator diye bir şey var onunla sata/ahci sürücülerini atıyorum ki o mavi ekranı yemimiym, görüyor zaten bütün disklerimi, seçiyorum kur ekranında hangi diske yapacağını ama işte şu an onunla uğraşıyorum. Seviyorum Win XP falan, olursa Dual boot gibi kullanacağım.
Hiç XP kurmayı da denemedim açıkçası :D

Şimdi var ya heeer şeyi deniyourm HP üzerinde, Windows 7 zaten orijinalinde vardı, Windows 7,8.1, 10 hepsini yaptım, Windows 7 950 MB, Win 8 700, 800 MB, Windows 10 1.6 GB RAM kullanıyor. Öyle uğraşmayı seviyorum, ama Windows 7 ve 8 ile kullanıım gibi, Windows 10'da disk sürekli %100 oluyor ve takıla takıla kullanıyorum can sıkıyor. Windows 10'larda klasik disk 100 kronik sorunmuş herhalde araştırınca gördüm. Şimdiki amacım Win XP kurmak, USB'den winfromusb uygulamasıyla yapmaya çalışıyorum ama, bir yerde mavi ekran yiyor olmuyor yahu, Win XP patch integrator diye bir şey var onunla sata/ahci sürücülerini atıyorum ki o mavi ekranı yemimiym, görüyor zaten bütün disklerimi, seçiyorum kur ekranında hangi diske yapacağını ama işte şu an onunla uğraşıyorum. Seviyorum Win XP falan, olursa Dual boot gibi kullanacağım.

Bakayım şimdi sağ ol, peki şey mesela attıklarından 2 tanesi uyuyor ama hangisi asıl olan, ya yanlışı yaparsam açılmazsa PC.

Bi bakayım tekrardan.

Biraz araştırınca bu dördünü buldum, dördü de 2013 ve sonrası BIOS sürümlerini içeriyor. Bunları bi dener misin?

Bakayım şimdi sağ ol, peki şey mesela attıklarından 2 tanesi uyuyor ama hangisi asıl olan, ya yanlışı yaparsam açılmazsa PC.

2 tanesi uyuyorsa hangisi daha güncelse onu kur bence. Eğer bir sorun yaratacak olsa bence yine desteklemiyor derdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı