Alibaba'dan USB el freni satın almak

Kargto fiyatını satıcı değil kargo firması belirliyor. Çıkacak vergiyi aşağıdan hesaplayabilirsiniz.

Yani ben istiyorsam bunu oradaki sayıyı ödeyeceğim öyle mi? Peki bütün hepsi mi böyle kargo parası çıkarıyor. Hani başka satıcıdan almaya kalksam gene bu kadar kargo parası ödeyecek miyim? 150-200TL'den aşağı rakam görmedim ama . Bir iki yıl önce ekran kartı getirttim AliExpress'ten böyle olmamıştı. Ne yapmışlar bunlar böyle.
Valla alayım diye niyetlendim. 250TL'lik şey vay buydu vay şuydu derken 700TL'yi bulacak gibi. Sağlık olsun bu da alamadıklarımız arasına eklendi. 😃😭

Son düzenleme:
Yani ben istiyorsam bunu oradaki sayıyı ödeyeceğim öyle mi? Peki bütün hepsi mi böyle kargo parası çıkarıyor. Hani başka satıcıdan almaya kalksam gene bu kadar kargo parası ödeyecek miyim? 150-200TL'den aşağı rakam görmedim ama . Bir iki yıl önce ekran kartı getirttim AliExpress'ten böyle olmamıştı. Ne yapmışlar bunlar böyle.
Diğer satıcılara da bir bakın, normal kargo ile satan varsa ondan alın. Normal kargo ile gelmesi 25 30 günü bulabilir, hatta geçebilir. Vergiye gelince bazen kutunun üstüne fiyatı düşük yazdırıyorlar gümrükteki personel de uğraşmak istemezse üstündeki fiyata göre vergi kesiyor. Ama paketi çok büyük olursa açarlar muhtemelen.

Diğer satıcılara da bir bakın, normal kargo ile satan varsa ondan alın. Normal kargo ile gelmesi 25 30 günü bulabilir, hatta geçebilir. Vergiye gelince bazen kutunun üstüne fiyatı düşük yazdırıyorlar gümrükteki personel de uğraşmak istemezse üstündeki fiyata göre vergi kesiyor. Ama paketi çok büyük olursa açarlar muhtemelen.

Valla hocam açıkçası gözüm korktu. Bilmiyorum ne yapacağım ama cidden 250TL'lik şey nasıl oydu buydu derken 700TL oldu hala anlamış değilim. Hani öyle gülüyom. Hadi bekledim diyelim gelmeme ihtimali beni yer bitirir. Çünkü daha önce öyle 150TL'ye bir soğuk su içtim. Yani nereden baksan iyi bir tarafını göremiyorum. Sizler iyi alışveriş yapıyorsunuz bu duruma göre.

Ama AliExpress'te alibabada bütün satıcılar az veya çok şu an kargo parası alıyor böyle öyle mi?
Üretsiz kargo ile gönderenler vardır belki ama aramak gerek. Belki de ürün boyutu bütük olduğu için ücretsiz gelmiyordur kargo. Bir de ürünü alacağınız mağazanın yorumlarına iyice bakın sonra alın. Özellikle fotoğraflı yorumlar önemli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı