Alienware 17 r3 Sistemde Yanlışlıkla Windows 10'un Silinmesi

Mkurtt96

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba!

Alienware 17 r3 aldım yaklaşık 6 ay önce. Gayet memnuniyetle kullanıyorum fakat SSD sahibi değildim. Ben de samsung m2 SATA 250 GB alarak bilgisayara yerleştirdim. Biçimlendirdim tanıttım. Windows10'u SSD'ye kurmak için recovery sistemiyle formatladım. Formatlama sırasında bana SSD'ye mi HDD'ye mi kurayım diye sormadı. (Ki aynı işlem windows8'de soruyordu).

Olmayınca advenced settings bölümünden bu seçeneği ararken yanlıslıkla "Operation System partition" yazdığını hatırladığım bir şekilde isletim sistemini kaldırdım. Şu an bilgisayarımda bir isletim sistemi görünmüyor. Windows bilgisayara yüklü olarak geldiği için elimde CD de yok. Windows'un fiyatlarıda 560 TL civarında benim aldıgım SSD bile 400 TL idi.

Acaba bu fiyatı ödemeden orjinal windows10'umu kurtarmanın bir yolu var mı ?Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç seçeneğiniz mevcut:

• SSD takmadan önce hangi Windows sürümüne sahipseniz onu kurun. İnternete bağlanın ve tüm Windows güncelleştirmelerinin tamamını yükleyin. Daha sonra sistemin etkinleşip etkinleşmediğini kontrol edin. (HDD sökülü durumda olsun) BIOS'da ürün key'i kayıtlıdır. Ona ulaşmaya çalışın. Ulaşabilirseniz key'i girip etkinleştirebilirsiniz. Bu yöntemle başarılı olamadıysanız bir sonraki maddedekini deneyin.
  • Windows kurulumunu flash bellek ile başlatıp SSD'ye ait tüm bölümleri silin. Sonrasında SSD'yi sökün. HDD ile sistemi başlatın. Şimdi HDD takılıyken temiz bir recovery atın. Recovery işlemi tamamlanınca bilgisayarınızı kapatın ve SSD'nizi takın. Şimdi bilgisayarınızı açın ve C bölümünü SSD'ye klonlayın (Samsung Data Migrition yazılımını kullanabilirsiniz). Tekrar bilgisayarınızı kapatın ve HDD'yi sökün. Bilgisayarınızı açıp BIOS'a girin. Boot ayarlarından SSD'yi ilk sıraya alın. Açılırsa sorun yok demektir. Daha sonra HDD'nizi de takabilirsiniz.
  • Yok ben bunlarla uğraşamam derseniz, SSD takmak büyük ihtimalle cihazınızın garantisini bozmayacaktır. Verilerinizi yedekleyip SSD ile birlikte garantiye verin. Alienware servisi halletsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı