Aliexpress'ten i7 8700 Alınır mı?

FaLcoN71

Hectopat
Katılım
19 Ekim 2018
Mesajlar
285
Arkadaşlar sizce alınır mı? Bir sıkıntı çıkar mı? Ayrıca i5 9400F'den geçsem performans artışı yaşar mıyım?

TRY 1,314.30 | QN8H ES CPU Mühendislik versiyonu intel core i7 işlemci 8700 I7 8700 K Altı çekirdekli 2.9 HD630 çalışma LGA 1151 b360 Z370
Screenshot_20190705-191044.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
i5 9400F>i5 8400
Arada devasa bir fark olmayacaktır, nesil düşerek i7 almak bence mantıklı değil. Ek olarak arkadaşların dediği gibi numuneymiş sanırım tam bilgim yok o konuda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
İlk defa duydum bu numune olayını. Tam olarak nedir? Ve nasıl geri istiyorlar? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Şu konunun ilk mesajının son kısmında ne olabileceği yazıyor. Intel arkadaşı yurt dışından arıyor ve "İşlemcinizin satışı kesinlikle yasaktır. İşlemciniz Test amaçlı kullanılmıştır" diyor.


Ali Güngör'ün konudaki mesajı:
Test işlemcileri satış için değildir, garantileri yoktur, Intel'in malıdırlar ve test için ödünç verilirler. Tonla kişiden ve makinadan geçerler, genellikle kimde oldukları iyi takip edilir ama aradan bazıları anlaşılan böyle arkadaşların eline geçmiş. Biz de Ivy Bridge yonga setli anakartları böyle bir i5 Confidental işlemciyle test etmiştik, piyasaya Ivy Bridge çıkmadan önce, NDA (Non-Disclosure Agreement) yani yasal bazı şartlar ve kısıtlamalarla geçici olarak bize gelmişti ve geri göndermiştik. Arkadaş nereden nasıl bulmuş o apayrı bir mesele...

Karşınızda kurumsal bir kimlik, fatura, sözleşme, hak arayabileceğiniz bilgiler, gerçek bir kimlik (Kimlik no kontrol) vb olmadan böyle bir işe kalkışmak gerçekten tehlikeli.
 
Hocam ben de zamanında çok düşünmüştüm I7 6700 veya 7700 mühendislik sürümü alayım diye hatta kasa toplayıp satacaktık çünkü ucuza geliyordu ancak I7 olduğuna bakma onun testlerindeki sonuçları o neslin I5 performansı gibi veriyor. Biliyorum kendim denemeden böyle bir yorumu sadece izlediğim birkaç tane videoya göre yapmak yanlış ama 2.9 ghz işlemci zaten sen onu overclock edeceksin sıvı soğutma alacaksın üstüne overclock performansı iyi çıkacak mı gibi çok derdi var. Daha bu Intel takip olayına girmedim zaten ona da pek inanmıyorum. Burası Türkiye. Adamlar seni evinden polislerle alacak hali yok. Sana bir tane işlemci için dava açacak halleri ise hiç yok. Zaten açmışlarsa da bir zahmet verirsin artık 😂. Neyse kısaca özetlersem attığın taş ürküttüğün kuşa değmez.
 
Aliexpressten herhangi bir pc bileşeni almanızı önermem, geçen ay 2200g ve bir adet soğutucu aldım. İşlemci "sıfır" olduğu iddia ediliyordu. Satıcı 464 satış yapmış %95 olumlu, bana gelen ürün ikinci el ve arkasında kırık pinleri vardı. Hala iadesi için uğraşıyorum. Soğutucuya gelirsek. Yeterince iyi paketlememiş ve ezilmeler olmuş üründe. Ciddi hasarlar yok ama can sıkıcı yinede. Ve bu ürünler için 35 lira gümrük vergisi ödedim. İşlemciyi iade etmek için dispute açtım ve iade için adres verildi, 27 lirada kargo ücreti ödedim. Kesinlikle tavsiye etmem elektronik eşyalar çok sıkıntılı. Başka ürünleri sorunsuz getirebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı