Alınan anakartın garantisi alınma tarihinden önce başlamış

Elixir Ex

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ASUS TUF Gaming B550M-E satın aldım N11 üzerinden.
Az önce ASUS RMA garanti sorgulaması yaptım sitede ve aldığım anakartın garanti süresi şu şekilde girilmiş;
  • Garanti başlangıç tarihi: 2023-10-26
  • Garanti bitiş tarihi: 2026-10-26
Böyle bu durumda ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Anakart 16 Şubat 2024'te elime ulaştı, yani kendim yeni satın aldım ürünü, geri iade yerine 0 ürün talebinde bulunmak istiyorum fiyatlar yükseldiği için + olarak Taksitlendirme yaptım bir daha uğraşmak istemiyorum.

Merhaba arkadaşlar, ASUS TUF Gaming B550M-E satın aldım N11 üzerinden.
Az önce ASUS RMA garanti sorgulaması yaptım sitede ve aldığım anakartın garanti süresi şu şekilde girilmiş;
  • Garanti başlangıç tarihi: 2023-10-26
  • Garanti bitiş tarihi: 2026-10-26
Böyle bu durumda ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Anakart 16 Şubat 2024'te elime ulaştı, yani kendim yeni satın aldım ürünü, iade yerine 0 ürün talebinde bulunmak istiyorum fiyatlar yükseldiği için artı olarak Taksitlendirme yaptım bir daha uğraşmak istemiyorum.

Aynısı HP laptopta başıma gelmişti, faturayı fotoğraf atmıştım ancak ürünün seri no su yazmıyor, satıcıya ürünün seri no sunu ve kaşesini faturaya vurup öyle fotoğraf atın demişlerdi, yani öyle derseler birkaç kez satıcıyla muhatap olman gerekir ama yapılmayacak iş değil yani. Eğer faturada ürünün seri no su yazmıyorsa dediğim gibi bir şey isteyebilirler.

Aynısı HP laptopta başıma gelmişti, faturayı fotoğraf atmıştım ancak ürünün seri no su yazmıyor, satıcıya ürünün seri no sunu ve kaşesini faturaya vurup öyle fotoğraf atın demişlerdi, yani öyle derseler birkaç kez satıcıyla muhatap olman gerekir ama yapılmayacak iş değil yani. Eğer faturada ürünün seri no su yazmıyorsa dediğim gibi bir şey isteyebilirler.
Ürün Seri numarası elimde daha Fatura kesmemişler normalde fatura kesimi kargo elime ulaştığı an kesilmesi gerekiliyordu.
Garip bir satıcı sıkıntı yaşarsam Mağaza'yı buraya atarım kimse sorun yaşamasın diye.

Hocam bir de anakart garanti süresi neden 3 yıl? Yönetmelikte 2 yıl gözüküyor. ASUS'un güvencesi vs mi?
Sanırım bunun 3 yıl garantisi oluyor

Konuyu takipteyim hocam. Fatura işini merak ettim.

Geçen kardeşime akıllı saat aldım, fatura gelmedi. Bende Hepsiburada üzerinden fatura talep ettim, 1 hafta sonra Hepsiburada arayıp "satıcı fatura kesmemiş yasal hakkınızı kullanabilirsiniz" şeklinde geri dönüş yapıldı. Şuan gib'den şikayet açtım bakalım sonucu nasıl olacak.

Geçen kardeşime akıllı saat aldım, fatura gelmedi. Bende Hepsiburada üzerinden fatura talep ettim, 1 hafta sonra Hepsiburada arayıp "satıcı fatura kesmemiş yasal hakkınızı kullanabilirsiniz" şeklinde geri dönüş yapıldı. Şuan gib'den şikayet açtım bakalım sonucu nasıl olacak.
Yok ben uğraşmam Fatura kesimi vs oluşturulmazsa direkt Geri iade ederim.

Gib'e şikayet etsek bile uğraştırıp dururlar gibi.

Sizin durum öyle olmaz hocam, içiniz rahat olsun. Benim satıcı küçük ve basit ürünler satıyordu.
İnşAllah bakalım fatura keserse Asus ile görüşeceğim birde kabul etmeliler ve etmek zorundalar diye biliyorum.

Son durum güncellemesi;

Garanti süresi güncellenmesi için talep oluşturdum faturayı gönderdim yenilediler.
Sonuç:
1709045317964.png

Hocam online misin forumda bilmiyorum ama güncellediler sorun çıkmadı, teşekkürler yardımın için.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı