[ALINDI] GTX 1060 Sistem

Beyler olay çok karışmasın kısaca özetleyelim:
Ekrana gelen görüntüne yatay ve dikey olarak var olan pikseller üzerinden işlemci yazılımın gönderdiği geometriyi oluşturur.
İşlemci işi biten bu görüntülerin çizimini ekrankartına gönderir, GPU'da bu çizime kaplamaları yapar yani ekrana gelen halini verir.
Günümüz oyunlarında gerçeklik algısı için ekranda var olan efekt ve görsel teknolojilerin fazla olması nedeniyle asıl yük ekran kartına binmektedir. Bir başka deyişle mevcut işlemciler ekran kartlarının kaplamaları oluşturma hızından daha fazla geometri çizimini birim zamanda (1sn mesela) tamamlayabilecek kadar güçlüdürler. Bu da fps'nin genellikle ekran kartı limitine takılmasına neden olur, ancak çözünürlüğü 2 katına çıkartırsanız işlemci daha fazla noktanın koordinatını hesaplayacağından iş yükü de artar. Ya da oyunda grafik efektlerini en düşüğe alırsanız ekran kartı kaplamaları daha hızlı tamamlayacağından, birim zamanda işlemciden daha fazla geometri talep eder ki bu da yine işlemcinin yükünü arttırır.
Sonuç olarak bir denge kurmak lazım, pc en güçsüz bileşeni kadar hızlıdır.
Anladım şimdi hocam teşekkürler.

Tamam hocam söylerim gelince sistem.
Yarın en son durumu yazarım buraya sistemin ne zaman geleceğini falan. Yarın kesin bilgi alacağım.

KDV li fiyatı ne acaba?
Ekran kartını soruyorsan 1354 TL
Direk sistem 3015 TL

Arkadaşlar bugün ebrar bilgisayar aradı ve kasanın stoklarda olmadığını söyledi kasayı değiştirdim ve cidden ilgilendiler. Kasa Aerocool v3x 600w 80+ bronze yaptım. 24 TL daha ucuz onu ibanimi istediler oraya yatırıcaklar. En geç 2 güne sistem toplanmış bir biçimde elimde olacakmış.

Tamam hocam söylerim gelince sistem.
Yarın en son durumu yazarım buraya sistemin ne zaman geleceğini falan. Yarın kesin bilgi alacağım.
Gelince resimlerini performansını ve kaç günde eline ulaştığını bizle paylaşırsan seviniriz bende alabilirim kartı fakat rx 480 ile arasında kaldım 5-6 fps için 200tl ye değermi karar veremedim sli desteği olsaydı hiç düşünmeden alacaktım şimdi onuda geçtim 200tl degermi diye dusunuyorum karar verirsem 1060 alıcam sizin aldığınız siteden.

Gelince resimlerini performansını ve kaç günde eline ulaştığını bizle paylaşırsan seviniriz bende alabilirim kartı fakat rx 480 ile arasında kaldım 5-6 fps için 200tl ye değermi karar veremedim sli desteği olsaydı hiç düşünmeden alacaktım şimdi onuda geçtim 200tl degermi diye dusunuyorum karar verirsem 1060 alıcam sizin aldığınız siteden.
Eğer bekleyecek zamanın varsa RX480 ozel soğutmalı modelleri bekle. Ama şuan teknobiyotikte rx 480 referans tasarımı 1350 TL. Hal böyle olunca bekleyecek tahammülümde kalmayınca e malûm okullar açılıyor. En mantıklı karar GTX 1060 oldu.

Öncelikle hayırlı olsun. MSİ ' nin Total War Warhammer oyunu hediyesi var seçili anakart alanlar için. Seri numarası ve faturayı MSİ sitesinden bildirerek oyununa sahip olabilirsin. Fakat ebrar bilgisayar elektronik fatura sisteminde sana sadece sevk irsaliyesi geliyor kargoyla birlikte faturanı mail ortamında göndermelerini iste.

Öncelikle hayırlı olsun. MSİ ' nin Total War Warhammer oyunu hediyesi var seçili anakart alanlar için. Seri numarası ve faturayı MSİ sitesinden bildirerek oyununa sahip olabilirsin. Fakat ebrar bilgisayar elektronik fatura sisteminde sana sadece sevk irsaliyesi geliyor kargoyla birlikte faturanı mail ortamında göndermelerini iste.
31 temmuza kadardı o kampanya diye biliyorum. Uzattılar mı ?
Teşekkürler inşallah mavi ekransız oyunlar oynarım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı