[Alındı] GTX 980 Ti Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakalım zamanı gelince değerlendireyim arada 1000 liraya yakın bir fark var eğer öyle diyorsanız daha uygun olur teşekkürler @Tisy

7-8 ay sonra alacağımı söylemiştim ancak işler değişti. Parça parça almam gerekti ve bu sistemde karar kıldım. (işlemci olarak yeniler çıksa bile bunun üstüne çıkabileceğimi düşünmüyorum 5930 ya da 5960 lık x99 sistem fazla pahalı ve haliyle gereksiz geldi.) Bütçem ise elime parça parça geçiyor. O yüzden parça parça almaya başladım. Kredi kartı limitimden dolayı ve belirttiğim bütçenin kesik kesik gelmesiyle alakalı fiyat olarak küçük parçalardan başladım. Eğer uyumluluk sorunu ve ya başka donanım öneriniz olursa yazabilirsiniz (bütçeyi düşürmek önemli değil.aşırıya kaçmadan artırabilirim hatta. Daha önce oyun için bir bilgisayar toplamadım ilk olacağı için amacım 3-4-5 yıl götürsün yani dayanıklı ve iyi bir sistem olsun)

Sona bıraktıklarım
İşlemci : intel skylake core i7 6700K 4Ghz 8MB LGA 1151
anakart : msi z170a Gaming m7 intel z170 1151 soket DDR4 3600Mhz O.C sata 3.0 usb 3.1 ATX
ekran kartı : MSI GTX 980 Ti GAMING 6G GDDR5 6GB 384Bit Nvidia geforce DX12
Monitör : 1500 tl gibi bir bütçe ayırdım ancak karar veremiyorum sisteme en uygun olanı önerirseniz sevinirim.
Şuanda bunları önerdiler. Benim için 24 'inch' 1 ms /144 hz olması şart.
ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD HDMI+DP 3D
BenQ 24" XL2411Z 1ms/144Hz Full HD Led Monitör
BenQ 24" XL2430T 1ms/144Hz Full HD Led Monitör (BenQ lar arası farkı anlayamadım açıkçası vatanda karşılaştırdım özellikler aynı)

Şuanda dış donanımdan başlayarak almaya başladım.
Kulaklık olarak G930,Klavye olarak G710,Fare olarak 'Razer DeathAdder Choroma' - 'Razer Goliathus Medium Speed' aldım.
Bugün yarın bunların siparişini de veriyorum. ( ikisi de 'amazon' üzerinden)
ssd : samsung 850 evo 2.5" 250gb sata3
hdd : seagate 1 tb 7200 rpm 64 ön bellek 3,5 Sata III

Kasa olarak Dark N10 750W 80+ Bronze Güç Kaynaklı USB 3.0 5 Fanlı Pencereli Bilgisayar Kasasında karar kıldım onu da yakın bir zamanda alacağım. ( Parçalar ile uyumlu mu herhangi bir sorun çıkarır mı ? Araştırdım ancak bilgili arkadaşlardan da onay almak istedim. Ve güç kaynağı yeterli midir ? )
Bir sonraki aşamam (Yaklaşık 2 hafta içerisinde)
ram : Corsair 16GB(2x8GB) 3000MHz DDR4 Bellek (CMK16GX4M2B3000C15R) ( Uyumlu ve yeterli midir ? )
ve işlemci soğutucu : Thermaltake Water 3.0 pro 120mm Su soğutma CPU soğutucusu (2x120mm Fanlı) (Yeterli gelir mi ? )

Çok teşekkür ederim @CJack60 @Silinen üye Bir 4k monitör linki rica etsem fiyat ve model görme açısından ?
Tam olarak netleşmiş oldu kafamda. Son olarak kasayı güç kaynaksız alıp güç kaynağını değiştirsem mi diyorum. Güç kaynağı detaylarında bu yazıyor : Seasonic M12II 750W 80+ Bronze Modüler, 12V kombine 744W, Japon Kapasitör, Aktif PFC, 12cm Fan, Siyah Kasa, 4x6+2pin Quad Pci-e, 8xSATA

Güç kaynaksız alıp : Aerocool KCAS Serisi 80+ Bronze 750W Aktif PFC Modüler Güç Kaynağı mı taksam ?
Sanırım 750w yeterli.

Hiç ellemiyorum o zaman kasadaki kalsın.
750w ile 850w arasında 60 tl bir fark var önemli değil yani. Direk 850w mi alayım ?

Seasonic candır. 850W alırsan ileride olur da çift ekran kartı kullanabilmene imkan sağlar. Onun dışında 600W yeterli 980 Ti sistem için. Corsair 600W PSU ile 980 Ti kullanan arkadaşım var, performans düşüklüğü de yaşamıyor. Seasonic X serisinden almaya bak imkanın varsa. X-650, X-850 bu ikisinden birini tercih etmende fayda var.

4K monitör olarak bunu düşünebilirsiniz:
en ucuz Samsung U28D590D 28
Tabiki bir IPS ekran kadar mutheşem renk gösterme özelliği yok, ama 1ms tepki süresi ve bu fiyata 28 inç 4K oluşu gayet güzel. Çalıştığım yerde de bunu kullanmaktayız. Monitörün menü tuşu joystick şeklinde, farklı bir tasarımı var.

Seçilen parçaların tümü kusursuz. PSU olarak dediğim iki modelden birini alırsanız harika bir sistem sahibi olacaksınız. İşlemci soğutucu olarak Corsair H110i modelini önerebilirim. Sizin yazdığınız model hakkında bilgim yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı