[Alındı] i5 4460 ve GTX 970 Tabanlı Sistem

Herkese merhaba dostlar. An itibariyle vatan bilgisayarda kasamın montajını beklemekteyim.

Şuanda evde olmadığım için resimleri atamıyorum ancak gün içerisinde detaylı resimler ve Allahın izniyle pazartesi-salı günü detaylı ve videolu oyun incelemeleri gelecek.

Gelelim kasada seçtiğim parçalara :

Intel i5 4460 işlemci
Asus h81 gamer anakart
Gskill Ripjawsx 2x4 GB 1600 mhz ram
Asus rog strix gtx 970 ekran karti
Corsair LS serisi 120 gb SSD
Corsair spec-02 650 watt 80+ psu lu kasa
Western Digital 1 TB caviar blue hdd (Daha önceden almıştım)

An itibariyle kasa içeriği bu şekildedir. Reklam yapmak gibi olmasın fakat arkadaşların merak ettiği bir başka konuyu aydınlatmak adına, satış işlemleri sırasında vatan bilgisayar görevlileri gayet kibar davrandılar. Herhangi bir olumsuz durum olmadı. Umarım montaj, kargo ve kullanım konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşamam.

Şimdilik bu kadar, tez zamanda detaylı incelemeler gelecek, takipte kalın.

Hayırlı olsun. Fotoğrafları görmek isteriz.
Teşekkür ederim @FunnyChildren ; Hala evime gidemediğim için doğru düzgün fotoğraf ve test alamadım fakat ilk resimlerle birlikte performansa dair ilk izlenimlerimi buraya koymak istiyorum.

Performansa dair notlar :
- Bilgisayara temiz win 8.1 pro 64 bit yüklendi, ssd ile birlikte açılış hızı 10 saniye, sistem stabil çalışıyor.
- Driver kurulumları yapıldı. Herhangi bir problem çıkmadı.
- Test amaçlı GTA V (Steam) indirildi ve SSD'ye kuruldu. İlk başta farkedilir biçimde belirgin olmak kaydıyla ani fps düşüşleri ve anlık kasmalar meydana geldi. Özellikle İşlemci'nin %100 çalıştığı zamanlarda bu düşüşler çok daha net bir şekilde görülüyordu. Ancak bu olayın ardından Asus'un GPU Tweak 2 programını kaldırdıktan, 174 tane biriken Win 8 güncelleştirmesini yükledikten ve FPS ölçümü vs. için MSI Afterburner programı kurulduktan sonra oyun sorunsuz bir şekilde en üst grafik ayarlarında (1080p, fxaa açık, msaa x4, reflection msaa x4) sabit 60 fps olarak 1-2 saat boyunca sorunsuz oynadım. Bu güncelleştirmeleri yaptıktan sonra kısacası oyun normale döndü. Genelde yük altında iken CPU %80-100 bandında 50 derece sıcaklıkta, GPU ise ortalama 67 derece sıcaklıkta ve %95-100 bandında çalıştı.
- GTA 5 ile uzun süre en yüksek ayarlarda yük altında geçirdiğim vakit boyunca hiçbir rahatsız edici ses duyulmadı. Özellikle ekran kartı oldukça sessiz çalışmakta, hiçbir gürültü yok, coil whine olayına denk gelmedim.
- Kasa çok sessiz, geceleri oyun oynamak için strix kart + ssd ikilisi oldukça isabetli bir tercih. Öyle ki, gecenin bir yarısı duvardaki saatin tik tak sesleri bile duyuluyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Bu kasayı yaklaşık olarak 3300 TL civarında toplamıştım. Şuan seçim bitti, dolar hızla düşüyor, bu gidişle yaklaşık 1 ay sonra falan dolar tekrardan özlediğimiz rakamlara inecektir diye düşünüyorum. Bu sayede siz de ortalama 3000 TL 'lik bir bütçe ile bu şekilde bir sistem kurabilirsiniz. 1080p oyun bilgisayarı için oldukça iyi bir tercih. Tek tavsiyem, daha iyi bir işlemci ve anakart ikilisi ile uzun vadede daha verimli bir pc (parça yükseltebilme bakımından) toplayabilirsiniz. Onun dışında GTX 970 açısından korktuğum hiçbir şey başıma gelmedi. Fiyatını bana göre hakeden bir cihaz. Ancak dediğim gibi bu sistem 1080p için günü kurtarır. İleride çıkacak oyunların daha çok VRAM yemesi ve 2k ve üstü çözünürlüklerin kısa zamanda yeni endüstri standartı olacağını baz alırsak, daha yüksek VRAM'e sahip yeni nesil AMD ekran kartları da elbette ki tercih sebebi olabilir.

Sorularınız ve görüşleriniz için lütfen konu altından bildirim yapın, teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

Hayırı olsun, bol bol oyun oynayın.

Kasanızdan memnun musunuz, ses düzeyi nasıl? Bu arada daha fazla fotoğraf görmek istiyoruz.

Hayırı olsun, bol bol oyun oynayın.

Kasanızdan memnun musunuz, ses düzeyi nasıl? Bu arada daha fazla fotoğraf görmek istiyoruz.

Teşekkür ederim Şuan için oldukça memnunum. Ses, asusun kutusunda da yazdığı gibi 0dB. Kısacası kasadan ses çıkmıyor. Fotoğraflar yarından itibaren gelmeye başlayacak detaylı olarak

Hayırlı olsun , darısı bizim başımıza.

Teşekkür ederim, İnşallah

Hayırlı olsun kardeş,güle güle kullan.Kasanın malzeme kalitesi nasıl,memnun musun?Ben de spec-03 almayı düşünüyorum.

650 wattı gelecekte uprage yapmak icinmi koydun sanki biraz fazla?
Ama hayırlı olsun. Mavi ekransız günler dileyiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…