[Alındı] i5 6600 ve GTX 1070 Sistem

Arkadaşlar, sonunda hayalini kurmuş olduğum sistemi almış ve montajlamış bulunmaktayım. Sizlerle bir an önce sistemin detaylarını ve benchmarklarını paylaşmak istiyorum. Oyun içi video çekmeyi bilmediğimden telefonumun kamerasıyla çekmeye çalıştım, bazı görüntüler tam çıkmamış olabilir, bu hususta kusuruma bakmayınız. Sistem:
GTX 1070.PNG

Ekran kartı da GTX 1070 arkadaşlar.

kasa 1.jpg

Pc foto 1.jpg

Sistem 1.jpg

Bu da kullanmakta olduğum overlock profili :

oc profili 1.jpg

Arkadaşlar, birazdan oyun testlerini paylaşacağım.

Arma 3 1080p Ultra:
arma 3 1080p ultra.jpg
arma 3 ultra.jpg
Arma 3 Overclocklu :
arma 3 ocli.jpg

Arma 3 Overclocksuz :
arma 3 ocsiz.jpg

Bf 4 1080p Ultra :
bf4 1080p ultra.jpg
Bf 4 Overclocklu :
bf4 1080p ultra ocli.jpg
Bf 4 Overclocksuz :
bf4 1080p ultra ocsiz.jpg

Bf 4 4k Ultra :
bf4 4k ultra.jpg
Bf 4 4k Overclocklu :
bf4 4k ocli.jpg

Bf 4 4k Overclocksuz :
bf4 4k ocsiz.jpg

Crysis 3 1080p Ultra :
crysis 3 ultra.jpg
crysis 3 1080p ultra.jpg

Crysis 3 Overclocklu :
crysis 3 ocli.jpg
Crysis 3 Overclocksuz :
crysis 3 ocsiz.jpg

DayZ 1080p Ultra :
dayz 1080p ultra.jpg
DayZ Overclocklu :
dayz ocli.jpg

DayZ Overclocksuz :
dayz ocsiz.jpg

Farcry 4 1080p Ultra (Field of View ayarı maximumda) :
farcry 4 1080p ultra.jpg

Farcry 4 Overclocklu :
farcry 4 ocli.jpg
Farcry 4 Overclocksuz :
farcry 4 ocsiz.jpg
Shadow of Mordor 1080p Ultra :
shadow of mordor 1080p.jpg
shadow of mordor 1080p ultra.jpg
Shadow of Mordor 1080p Overclocklu :
shadow of mordor 1080p ocli.jpg
shadow 1080p ocli.jpg
Shadow of Mordor 1080p Overclocksuz :
shadow 1080p ocsiz.jpg
shadow of mordor 1080p ocsiz.jpg
Shadow of Mordor 4k Ultra :
shadow of mordor 4k.jpg
Shadow of Mordor 4k Overclocklu :
shadow 4k ocli.jpg
shadow of mordor 4k ocli.jpg
Shadow of Mordor 4k Overclocksuz :
shadow 4k ocsiz.jpg
shadow of mordor 4k ocsiz.jpg
Witcher 3 1080p Ultra :
witcher 3 1080p ultr.jpg
witcher 3 1080p ultra.jpg
Witcher 3 1080p Overclocklu :
witcher 3 1080p ocli.jpg
Witcher 3 1080p Overclocksuz :
witcher 3 1080p ocsiz.jpg
Witcher 3 4k Ultra :
witcher 3 4k ultra.jpg
Witcher 3 4k Overclocklu :
witcher 3 4k ocli.jpg
Witcher 3 4k Overclocksuz :
witcher 3 4k ocsiz.jpg
Zombie Army Trilogy 1080p Ultra :
zombi army 1080p ultra.jpg
Zombie Army Overclocklu :
zombi 1080p ocli.jpg
Zombie Army Overclocksuz :
zombi 1080p ocsiz.jpg

Arkadaşlar, test ettiğim oyunlarda tüm ayarlar Maxed Out'tur. Yani alınabilecek en son ayarlardır, daha üstü yoktur. Yaptığım overclock, bana tüm oyunlarda yaklaşık %10 performans artışı sağladı ve 2 gündür kullanıyorum, gayet stabil, herhangi bir sorunu yoktur. Yorumlarınızı bekliyorum. İnşallah sizleri aydınlatabilmişimdir, resimlerden bazıları net olmayabilir, kusuruma bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar konuyla pek alakası olmayacak ama size bir sorum olacak ben msi gtx 1070 gamınx 8g ekran kartı üzerine i7 6700k işlemci sizim ramlarınızden xigmatek talon 750 plus 80 w samsung 850 evo 250 gb ssd geri kalanlarını da uygun aldım aldım ama 1080p 144 hz monitör almaay bütçem yetiyor benchmark testlerıne baktım cok sıkıntı olmuyo genelde bi 20 fps daah fazla oluyo bazen aynı oluyo tabii 2k daha mantıklı ama 1080p 144 hz alırsam cok mu sıkıntı olur size sormak ıstedim iyi günler (kişisel mesajlar malum kapalı kusura bakmayın).

Merhabalar konuyla pek alakası olmayacak ama size bir sorum olacak ben msi gtx 1070 gamınx 8g ekran kartı üzerine i7 6700k işlemci sizim ramlarınızden xigmatek talon 750 plus 80 w samsung 850 evo 250 gb ssd geri kalanlarını da uygun aldım aldım ama 1080p 144 hz monitör almaay bütçem yetiyor benchmark testlerıne baktım cok sıkıntı olmuyo genelde bi 20 fps daah fazla oluyo bazen aynı oluyo tabii 2k daha mantıklı ama 1080p 144 hz alırsam cok mu sıkıntı olur size sormak ıstedim iyi günler (kişisel mesajlar malum kapalı kusura bakmayın).

Çok sıkıntı olmaz ama 2k ile aynı performansı alıyorsunuz işte sıkıntı orada. Belki ileride optimize ederler bu sorunu ama bilmiyorum. Benimde 1080p ve 2k da alacağım fpsyi 1080p'de alıyorum tek eksiği bu. Ama güçlü oyunlarda kart yine tamamını kullanıyor ayarları fullerseniz, gta 5 , farcry 4 gibi.

Mesela cs'de kart %40'ını falan kullanıyor 250 fps falan alıyorum. Gtx 960' la falan eşdeğer performans veriyor. Ama 144 fpsyi her türlü alacağınız için sıkıntı olmaz o açıdan.

Kasa seçiminde yanlış yapmışsın.
Kasa konusunda everest kalitesizdir.
Evet bir ön yargılı insan daha...

Bunu diyen 100. kişisin, Ayrıca bir şeyin kalitesiz olduğu falan yok, Corsair, Cooler Master alacak para vardı da o mu almadı?

Bu da overclock profilim.Eki Görüntüle 168188

Eyvallah teşekkür ederim. 1080p için rx 480 öneriyorum. 1440p ve 4k için kesinlikle bu kartlar. Msi ve asusunda fazla bir cazibesi yok. Onlardan daha fazla oc yapabiliyorsunuz. Founders edition daha iyi ocleniyor. Hatta ek voltaj vermeyede gerek yok. Ben gayet stabil kullanıyorum.

Tabi şuan grafik kartı sessiz modda olduğu için böyle mhzler. Oyundayken 2050 ye 9000 oluyor.

İleride referans tasarımı söküp ek olarak soğutucu takabiliyorsunuz 3 fanlı. Asus msi biraz reklama kaçıyor. Tabiki alınabilir fabrika çıkışı oc her zaman daha iyidir ama bu seviyede bir kart alıyorsanız biraz oc öğrenmeniz lazım. Ben monitörü bile 60hzden 74 hzye ocledim. 75 yapabilmek için daha kaliteli bir hdmi kablo lazım benimki 20tllik. 50 100tllik monster hdmi kablolar var.

Eğer stokta yoksa founder edition alabilirsiniz herkese öneriyorum gayet güzel ve stabil. Fanların sesi %90 da bile rahatsız edici değil. Kasanın kapağı zaten kapalı. Ve şuanki kullandığım oc profili gerçekten mükemmel. 1080'in stok performansını yakalıyor.

Buyrun arkadaşlar. Kart yükteyken 2100 mhz gpu clock, 4519 mhz de memory clock. Memory clocku 2 ile çarpmanız gerekiyor ki gerçek mhz yi elde edin. 4519x2 = 9038 mhz yapıyor. Msi' ın ve Asusun ocsinden daha fazla. Asusun ocsi bu :

OC Mode - GPU Boost Clock : 1860 MHz , GPU Base Clock : 1657 MHz
Gaming Mode (Default) - GPU Boost Clock : 1835 MHz , GPU Base Clock : 1632 MHz
*Retail goods are with default Gaming Mode, OC Mode can be adjusted with one click on GPU Tweak II

Eki Görüntüle 168195

Kartın yükteki değerleri. 2100' e 9038 mhz.

Sıcaklık en fazla 77 gördüm fanlar 90 dayken, o da bf 4' ü 4k da oynarken. Witcher 3 te falan sabit 70-72 derece. Ve ses dediğim gibi asla rahatsız etmiyor ki ben sesten rahatsız olan biriyim genelde. Sadece hava akımının sesi biraz geliyor, fanların sesi yok.

Bu oc ile shadow da şimdi test ettim, 4k ultra plus ayarlarda, ultra yaptığınızda hala artırabildiğiniz birkaç ayar daha bulunuyor, bu ayarlarla birlikte ortalama 43.50 fps aldım. Bu çok muazzam bir değer. Saf ultraya alınca daha fazla fps alıyorsunuz. Kartı stok haline bıraksam 30-35 fps arası görecek ve 30 fpsyi hissettiğinizde oyun oynanmaz hal alıyor gerçekten. 4k dada bu oc ile oynanıyor güzel bir şekilde oynuyorum. Ve dediğim gibi en iyi yanı stabil ve sıcaklığı sabit. Witcherde en yüksek 72 gördüm. Shadowdada 67 de takıldı kaldı. Daha yukarı çıkmıyor sıcaklık.

Aynı overclock profilini yapınca ekranda karıncalaşma oluyo aynı işlemci aynı ekran kartı neyde sorun vardır sizce hangisini servise veriyim

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı