[Alındı] GTX 1070 ve i7 6700K Sistem

Herkese merhaba, daha öncelerde tavsiye almak için, kafamdaki bazı soru işaretlerinin cevaplarını öğrenmek için konular açmıştım. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim:)(y).

Sistemin bütün parçaları bugün elime geçti, akşama kurulumunu yapıp sistemi kullanmaya başlayacağım. Yerimde duramıyorum heyecandan ve telefondan yazıyorum yazım hataları olursa kusura bakmayın.
Sistem toplamda 5000 TL tuttu. Daha iyisi olabilirdi belki ama yarım dönem sabah 5.30'da kalkıp Mersin'e üniversiteye gidip 15 - 15.30 civarı Adana'ya eve döndükten sonra akşam 23.00'e kadar çalıştım, yazın da 2 ay aralıksız çalıştım ve biriktirdiğim para buna yetti, KDV'yi işin içine katmayınca monitör alacak param kalmadı, tam bir hüsran oldu derken annem monitör alıp gelmiş eve :D. Bütçemi fazlasıyla aştım bu yüzden 2K ya da 4K monitör alamadım ama daha sonra monitörü yükselteceğim. 5 yıllık dizüstü bilgisayarım var ve yaklaşık 3 yıldır 25-30 FPS üzerini göremedim, şimdi bu bilgisayarda nasıl bir şey ile karşılaşacağım çok meraklıyım:).
Kredi kartı sıkıntısından dolayı bazı parçaları önceden nakitle aldım kalan parçaları sonradan aldım, nereden aldığımı aşağıya ekledim.

Anakart : MSI Z170A GAMING PRO CARBON Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3600MHz(O.C.) Anakart

İşlemci : Intel Core i7-6700K Skylake 8M 4.0Ghz 1151

Ekran kartı : MSI GTX1070 Gaming X 8GB GDDR5 256Bit (GTX 1070 GAMING X 8G)

Bellek : GSkill RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 (F4-3000C15D-16GVR)

İşlemci soğutucu : Deep Cool Maelstrom 240T Intel &AMD CPU Soğutucu

HDD : Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200Rpm (ST1000DM003)

SSD : Samsung 850 Evo 250GB 540/520MB MZ-75E250BW

Kasa : CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-ALPHA MidT ATX OYUNCU KASASI

Güç kaynağı : ZALMAN ZM700-GV SERİSİ 80PLUS BRONZ 700W GÜÇ KAYNAĞI

HDMI(monitörün içinden çıkmadı) : SLX-250 HDMI DAN HDMI KABLO 1.5M- (GOLD)

Termal macun : ZALMAN ZM-STG2 SUPER THERMAL MACUN

Klavye : A4 TECH BLODDY B120 GAMING KLAVYE

1 (2).png

Son düzenleme:
Güle güle kullanman dileğiyle çok güzel bir sistem olmuş. Keşke benim olsa :D. Bütçemden dolayı gtx 1060 lısını da ben toplamayı düşünüyorum ama bakalım.

Güle güle kullanman dileğiyle çok güzel bir sistem olmuş. Keşke benim olsa :D. Bütçemden dolayı gtx 1060 lısını da ben toplamayı düşünüyorum ama bakalım.
Teşekkür ederim :). 1060lı sistemde canavar olur birlikte oynarız inşallah :D.

Kardes hayirli olsun. :) Güle güle kullan. :neo:

Kasa hakkindaki fikirlerini duymak isterim. Vatan'in sayfasinda güzel duruyor kasa ve ilk kez görüyorum. :)
Bu kasayı asla tavsiye etmem. Sende olur ya birisi bu nasıl derse benim tavsiyemi gösterebilirsin. Kablolama için yer çok az. Sıvı soğutma alacaksanız zaten vazgeçin bu kasadan. Zorla öne oturttuk öndeki fanları yukarı aldık. Öndeki kasa bağlantısı sıvı soğutmayı delecekti fark etmeseydik çünkü kapak kapanmadı ve bir şeyler olduğunu anlayıp orayı yamulttum öyle oturttum. Kasanın üst tarafı birbirine hizalanmadı çünkü sıvı soğutmadan dolayı ön taraftaki oturtacak tırnağı yamultmaktı tek çarem. Sistem 10 numara ama kasa olsa olsa 3 alır benden oda dış görünüşü sayesinde.

Son düzenleme:
Bu kasayı asla tavsiye etmem. Sende olur ya birisi bu nasıl derse benim tavsiyemi gösterebilirsin. Kablolama için yer çok az. Sıvı soğutma alacaksanız zaten vazgeçin bu kasadan. Zorla öne oturttuk öndeki fanları yukarı aldık. Öndeki kasa bağlantısı sıvı soğutmayı delecekti fark etmeseydik çünkü kapak kapanmadı ve bir şeyler olduğunu anlayıp orayı yamulttum öyle oturttum. Kasanın üst tarafı birbirine hizalanmadı çünkü sıvı soğutmadan dolayı ön taraftaki oturtacak tırnağı yamultmaktı tek çarem. Sistem 10 numara ama kasa olsa olsa 3 alır benden oda dış görünüşü sayesinde.

Uffff gercekten mi? Gercekten sasirdim. Radyatörün kalinligindan dolayi mi eymek zorunda kaldin, veya radyatör uzun mu geldi, yoksa tam olarak neden? Üst tarafa radyatör neden sigmadi?

1-2 önerim olacak deneyebilecegin.

1. Sivi sogutmayi öne takarken fanlari radyatöre degil de kasanin en ön kismina takarak yerden kazanabiliyorsun. Böylelikle Push ( Push = itme, Pull = cekme) olarak kullanabilirdin. Daha iyi anlaman icin örenke verim. Arkadasimin biri de öne takti radyatörünü ama fanlar bir bakima kasanin ön dis kisminda takili, fakat ön kasa kapagi sayesinde icindeymis gibi gözüküyor.

2. Üst tarafa takarken eger takilamama sebebi arkadaki egzos fani ise, bazi durumlarda egzos fanini asagi yukari kaydirabiliyorsun yani yerini degistirebiliyorsun. Bazen de radyatörü taktiktan sonra egzos fani takabiliyorsun.

Hani denedinmi bunlari diye merak ediyorum.

Technopat sistem toplama videosunun birinde ben görmüstüm mesela fani icinden üste takili, radyatörünü de distan üste takmislardi. Hani bu da bir secenek eger kasan izin veriyorsa.

Gercekten resimleri falan cok merak ettim sistemin. :D:ROFL:

Uffff gercekten mi? Gercekten sasirdim. Radyatörün kalinligindan dolayi mi eymek zorunda kaldin, veya radyatör uzun mu geldi, yoksa tam olarak neden? Üst tarafa radyatör neden sigmadi?

1-2 önerim olacak deneyebilecegin.

1. Sivi sogutmayi öne takarken fanlari radyatöre degil de kasanin en ön kismina takarak yerden kazanabiliyorsun. Böylelikle Push ( Push = itme, Pull = cekme) olarak kullanabilirdin. Daha iyi anlaman icin örenke verim. Arkadasimin biri de öne takti radyatörünü ama fanlar bir bakima kasanin ön dis kisminda takili, fakat ön kasa kapagi sayesinde icindeymis gibi gözüküyor.

2. Üst tarafa takarken eger takilamama sebebi arkadaki egzos fani ise, bazi durumlarda egzos fanini asagi yukari kaydirabiliyorsun yani yerini degistirebiliyorsun. Bazen de radyatörü taktiktan sonra egzos fani takabiliyorsun.

Hani denedinmi bunlari diye merak ediyorum.

Technopat sistem toplama videosunun birinde ben görmüstüm mesela fani icinden üste takili, radyatörünü de distan üste takmislardi. Hani bu da bir secenek eger kasan izin veriyorsa.

Gercekten resimleri falan cok merak ettim sistemin. :D:ROFL:
Atıyorum hocam resmi inşallah olmuştur. :D Resimler neden büyük halde görünmüyor ?

Dosya Ekleri

• resim1.jpg
    resim1.jpg
    883,8 KB · Görüntüleme: 614
  • resim2.jpg
    resim2.jpg
    539,2 KB · Görüntüleme: 552
  • resim3.jpg
    resim3.jpg
    880,5 KB · Görüntüleme: 505
Daha iyisi olabilirdi belki ama yarım dönem sabah 5.30'da kalkıp Mersin'e üniversiteye gidip 15 - 15.30 civarı Adana'ya eve döndükten sonra akşam 23.00'e kadar çalıştım, yazın da 2 ay aralıksız çalıştım
Eki Görüntüle 190303

Benim için en güzel kısmı bunu okumak oldu bu sistemin, eline yüreğine sağlık.
İnşallah uzun süre hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanırsın sistemini. :melek:

Çok teşekkür ederim, mavi ekransız günler dilerim. :)(y) Ama anakart ve ekran kartının led rengini değiştirmeyi bulamadım. :D

Heeemen yardimci olim sana. :D Iki tane farkli gaming app var. Bir tanesini anakartin driver bölümünde, digeri ise ekrankartin driver bölümünde. Ekran kartin driver bölümündeki MSI Gaming App'i indir o daha güncel ve ordan her seyi daha rahat kontrol edebiliyorsun. ;) :) Destek: GeForce GTX 1070 GAMING 8G | MSI Türkiye | Graphics card - The world leader in display performance bu olmasi lazim.

Kasa konusuna gelince resimde kasa güzel görünüyor da, sivi sogutma konusundaki sikintini acikliga kavusturmadi. Neyse önemli degil. Eger bu sekilde düzgün bir sekilde calisiyorsa sorun yok. :)

Tekrardan güle güle kullan. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı