[Alındı] i5 6600 ve GTX 1070 Sistem

Arkadaşlar, sonunda hayalini kurmuş olduğum sistemi almış ve montajlamış bulunmaktayım. Sizlerle bir an önce sistemin detaylarını ve benchmarklarını paylaşmak istiyorum. Oyun içi video çekmeyi bilmediğimden telefonumun kamerasıyla çekmeye çalıştım, bazı görüntüler tam çıkmamış olabilir, bu hususta kusuruma bakmayınız. Sistem:
GTX 1070.PNG

Ekran kartı da GTX 1070 arkadaşlar.

kasa 1.jpg

Pc foto 1.jpg

Sistem 1.jpg

Bu da kullanmakta olduğum overlock profili :

oc profili 1.jpg

Arkadaşlar, birazdan oyun testlerini paylaşacağım.

Arma 3 1080p Ultra:
arma 3 1080p ultra.jpg
arma 3 ultra.jpg
Arma 3 Overclocklu :
arma 3 ocli.jpg

Arma 3 Overclocksuz :
arma 3 ocsiz.jpg

Bf 4 1080p Ultra :
bf4 1080p ultra.jpg
Bf 4 Overclocklu :
bf4 1080p ultra ocli.jpg
Bf 4 Overclocksuz :
bf4 1080p ultra ocsiz.jpg

Bf 4 4k Ultra :
bf4 4k ultra.jpg
Bf 4 4k Overclocklu :
bf4 4k ocli.jpg

Bf 4 4k Overclocksuz :
bf4 4k ocsiz.jpg

Crysis 3 1080p Ultra :
crysis 3 ultra.jpg
crysis 3 1080p ultra.jpg

Crysis 3 Overclocklu :
crysis 3 ocli.jpg
Crysis 3 Overclocksuz :
crysis 3 ocsiz.jpg

DayZ 1080p Ultra :
dayz 1080p ultra.jpg
DayZ Overclocklu :
dayz ocli.jpg

DayZ Overclocksuz :
dayz ocsiz.jpg

Farcry 4 1080p Ultra (Field of View ayarı maximumda) :
farcry 4 1080p ultra.jpg

Farcry 4 Overclocklu :
farcry 4 ocli.jpg
Farcry 4 Overclocksuz :
farcry 4 ocsiz.jpg
Shadow of Mordor 1080p Ultra :
shadow of mordor 1080p.jpg
shadow of mordor 1080p ultra.jpg
Shadow of Mordor 1080p Overclocklu :
shadow of mordor 1080p ocli.jpg
shadow 1080p ocli.jpg
Shadow of Mordor 1080p Overclocksuz :
shadow 1080p ocsiz.jpg
shadow of mordor 1080p ocsiz.jpg
Shadow of Mordor 4k Ultra :
shadow of mordor 4k.jpg
Shadow of Mordor 4k Overclocklu :
shadow 4k ocli.jpg
shadow of mordor 4k ocli.jpg
Shadow of Mordor 4k Overclocksuz :
shadow 4k ocsiz.jpg
shadow of mordor 4k ocsiz.jpg
Witcher 3 1080p Ultra :
witcher 3 1080p ultr.jpg
witcher 3 1080p ultra.jpg
Witcher 3 1080p Overclocklu :
witcher 3 1080p ocli.jpg
Witcher 3 1080p Overclocksuz :
witcher 3 1080p ocsiz.jpg
Witcher 3 4k Ultra :
witcher 3 4k ultra.jpg
Witcher 3 4k Overclocklu :
witcher 3 4k ocli.jpg
Witcher 3 4k Overclocksuz :
witcher 3 4k ocsiz.jpg
Zombie Army Trilogy 1080p Ultra :
zombi army 1080p ultra.jpg
Zombie Army Overclocklu :
zombi 1080p ocli.jpg
Zombie Army Overclocksuz :
zombi 1080p ocsiz.jpg

Arkadaşlar, test ettiğim oyunlarda tüm ayarlar Maxed Out'tur. Yani alınabilecek en son ayarlardır, daha üstü yoktur. Yaptığım overclock, bana tüm oyunlarda yaklaşık %10 performans artışı sağladı ve 2 gündür kullanıyorum, gayet stabil, herhangi bir sorunu yoktur. Yorumlarınızı bekliyorum. İnşallah sizleri aydınlatabilmişimdir, resimlerden bazıları net olmayabilir, kusuruma bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama genel anlamda cızırtı dışında sesssiz bir psu fanı sessiz.

Şöyle, bu sertifika bağımsız bir kuruluşun yaptığı testler sonucunda veriliyor. Yani kimse hadi 80+ PSU üretelim demiyor, bileşenlerin kalitesine göre ne kadar verimliyse ona göre bir sertifika veriliyor. Everest ise bu kasada hangi PSU var onu gizlemiş. Markası ve seri numarası belliyse bunu kontrol edebiliriz.
Haklsınız, ama psu yeterli yani çok takmama gerek yok. 750w sistem için fazla zaten o yüzden tercih ettim ve vatanda başka kasa yoktu bütçeme uygun. Sistem performansını olumsuz etkilediğini görmedim şimdiye kadar ama ufaktan bir cızırtı sesi var psuda.

Psu everestin 750w 80+ bronze psu su diye biliyorum. İçinde başka marka yok. Everest üretmiş sanırsam.

Zaten bu verimlilik konusu daha çok bileşen kalitesi için önemli. Orta seviye bir sistem olsa, yetiyor idare eder deriz ama bu güzel sistemi bu PSU'ya emanet etmek riskli bir durum. Bence bir kaç ay bu PSU ile idare edip, daha güvenilir bir PSU'ya yönelmek senin için daha hayırlı olur. Uzun süre bu PSU'ya güvenmemeni tavsiye ederim. Everest, herhangi bir test sonucu o sertifikayı almıyor. O sadece bir etiket. ;)

Eyvallah teşekkür ederim. Yanlız monitörden yana biraz sıkıntım var. Witcher 3 malum karanlık bir oyun sürekli karanlık ortamlarda iz sürüyorum önümü göremiyorum siyahı çok koyu veriyor monitör. Ips olmasından mı kaynaklı bilmiyorum ama napıcam böyle bilmiyorum :) Pencereden ışıkta yansıyor biraz. Zaten parmağımla üzerindeki lekeleri yok etmeye çalıştım daha kötü oldu heryer parmak izi :D Lcd ve led monitörlerden nefret etmeye başladım.

Gta 5'te advanced graphicsi frame scaling dışında fulledim ve diğer tüm ayarlar full, msaa x8 1080p'de 60 fps alıyorum genel olarak. Overclocklu halde.

Arkadaşlar, gta 5'te her şeyi fulleyince, advanced graphics de dahil buna frame scaling hariç, msaa x8'deyken çimli bir ortama girdiğinizde oc de yapsanız fayda etmiyor fps 25-30'larda dolanıyor. Ben msaa x4 yaptım fxaa ve txaa kapattım görüntü gayet güzel oldu, çimeni de high yaptım. Aradaki farkı anlamam çok mümkün değil zaten oynarken ve gayet güzel oldu. Oc'ye de gerek kalmadı böylece. 80 90 Fps rahat alıyorum. Txaa açtığım vakit grafik bulanıklaşıyor, blur oluyor. Bir daha hiçbir oyunda txaa açmayacağım. Size de açmamanızı tavsiye ederim. Dikkatli bakarsanız bulanıklığı hissedersiniz. Ama bu kartlar ne kadar da güçlü olsa msaa x8'de kaldırabilecek güçte henüz değil 1080p'de. 40 50 fps benim şahsen hoşuma gitmiyor. Genel olarak 60 fps alıyorum ama savaş patlamada 40'a düşmesi, hele ki çimlere gelince 30 25 olması hiç hoş değil. Nvidia o kadar övdü fakat ben hepsinin yalan olduğunu şu an anlamış bulunmaktayım. Ama kesinlikle kart çok başarılı ben de memnunum ama o kadar abarttılar pohpohladılar. Bence böyle yapmamaları gerekiyordu. Güç tüketimi dışında bariz bir fark ben göremedim. Ayrıca kartların 1080p'ye olan olumsuzluğunu da - olarak sayabilirim. Ama dediğim gibi ne olursa olsun karttan memnunum, beni uzun yıllar götürecek sorunsuz. Fakat bir oyuna girip her şeyi fulleyeyim dediğiniz zaman gerek 1080 gerek 1070 sıkıntı yapabiliyor işte. Oc yapınca da %12 civarında performans artışı oluyor fakat dediğim gibi msaa x8 almaya gerek yok, txaa ve fxaa ya da gerek yok. Ben denedim, onlarsız daha iyi oldu hatta. Bir oyunda tüm oyunları sonuna kadar köklemek iyi bir şey değil. Sonu hayal kırıklığı oluyor.

Oyunlarda önemli olan msaa fxaa txaa gibi yan ayarlar değil, asıl texture ayarının ultra olmasıdır. Msaa hariç diğer hepsi fullenebilir sıkıntı olmuyorsa, ben de olmadı 1070'im olduğu için ama bunun dışında grass quality kesinlikle tutulmalıdır. Bu ayar çimlere girdiğinizde ekran kartına aşırı bir yük bindiriyor, ben gözlemledim, çimdeyken %30 40 işlemci kullanımı vardı, ekran kartı %100'dü aralıksız. Direk gpuya abanıyor yani. O yüzden high kalması benim işime yaradı ve gayet güzel oldu, aşırı fark etmiyor dediğim gibi. Ayrıca gta için konuşursak da advanced graphics biraz gereksiz. %10 %20 aldığınız fpsyi düşürüyor fakat karşılığında belirgin bir şey vermiyor. Frame scalingden zaten hiç bahsetmiyorum, dsrdan farkı yok ve onun gibi saçma bir teknoloji. Panel çözünürlüğünü bozup pikselleri sıkıştırıp görüntüyü bozuyor, bulanıklaştırıyor. Txaa da o şekilde saçma bir teknoloji. Bunların hepsini deneyimlediğim için sizleri bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Txaa açınca bahsettiğim gibi görüntü çok kötü oluyor özellikle gta'da. AC Syndicate'de de bu şekilde olmuştu. Dediğim gibi karta oc yapıp zorlayacağıma her şeyi fulleyip ocli halde bile 25 30 fpsye kadar düşeceğime, bazı gereksiz ayarları kısarak ocsiz 80 90 fps almak her açıdan daha iyi, bu her oyun için geçerli. Msaa x8 olması aşırı gereksiz. x4'te bırakılmalı. Sli cf olmadığı müddetçe ben x8 önermiyorum.

Şehirde falan mesela ben herşeyi fulledim advancedde dahil x8 msaa da dahil , şehirde 60 alıyorum, biraz çimli dağlık yerlere gidince 40 35 30 alıyorum. Hayal kırıklığı yani. Ayarları düzgün ayarlamak lazım ve günümüz oyunlarını hala fulde doğru düzgün çalıştırıcak kart yok. Ne 1080 ne 1070. 1080 ti a da aynısı olacak. 1080p'de zaten 1080ti kullanmak imkansız olur 1070 bu haldeyken. Benim rahatsız olduğum durum vaadedilenlerin ve internetteki benchmarkların gerçeği yansıtmaması. Herkesin i7 5960ksı 32gb rami ve x99 anakartı olacak değil ya. Onlar fpsyi artırıyor işte. Ekran kartı tek önemli parça değil.

Konuyu özetleyecek olursak, bu kartları alıp hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız gta 5 gibi oyunlarda her şeyi köklemeyin. Ben kökledim hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Şehirde araba sürerken 60 olması bir şeyi değiştirmiyor. Yer değişince 30 40 oluyor.

Ayrıca oc yide çok kullanmayacağım artık, kartı yormaya gerek yok. Oto fanda 82 derecede sabit kalıyor gayet yeterli. 10 fps için değmez. Grass ayarını ultradan high yapınca 10 fps ordan geliyor zaten.

Şöyle, bu sertifika bağımsız bir kuruluşun yaptığı testler sonucunda veriliyor. Yani kimse hadi 80+ PSU üretelim demiyor, bileşenlerin kalitesine göre ne kadar verimliyse ona göre bir sertifika veriliyor. Everest ise bu kasada hangi PSU var onu gizlemiş. Markası ve seri numarası belliyse bunu kontrol edebiliriz.
Sizde ne yaptınız! Sanki plastik güç kaynağına bağladı adam. Hem o sertifikayı almak her baba yiğidin işi de değildir. Bu işler Calgon reklamına benzemez.

Eyvallah teşekkür ederim. Yanlız monitörden yana biraz sıkıntım var. Witcher 3 malum karanlık bir oyun sürekli karanlık ortamlarda iz sürüyorum önümü göremiyorum siyahı çok koyu veriyor monitör. Ips olmasından mı kaynaklı bilmiyorum ama napıcam böyle bilmiyorum :) Pencereden ışıkta yansıyor biraz. Zaten parmağımla üzerindeki lekeleri yok etmeye çalıştım daha kötü oldu heryer parmak izi :D Lcd ve led monitörlerden nefret etmeye başladım.

Gta 5'te advanced graphicsi frame scaling dışında fulledim ve diğer tüm ayarlar full, msaa x8 1080p'de 60 fps alıyorum genel olarak. Overclocklu halde.

Arkadaşlar, gta 5'te her şeyi fulleyince, advanced graphics de dahil buna frame scaling hariç, msaa x8'deyken çimli bir ortama girdiğinizde oc de yapsanız fayda etmiyor fps 25-30'larda dolanıyor. Ben msaa x4 yaptım fxaa ve txaa kapattım görüntü gayet güzel oldu, çimeni de high yaptım. Aradaki farkı anlamam çok mümkün değil zaten oynarken ve gayet güzel oldu. Oc'ye de gerek kalmadı böylece. 80 90 Fps rahat alıyorum. Txaa açtığım vakit grafik bulanıklaşıyor, blur oluyor. Bir daha hiçbir oyunda txaa açmayacağım. Size de açmamanızı tavsiye ederim. Dikkatli bakarsanız bulanıklığı hissedersiniz. Ama bu kartlar ne kadar da güçlü olsa msaa x8'de kaldırabilecek güçte henüz değil 1080p'de. 40 50 fps benim şahsen hoşuma gitmiyor. Genel olarak 60 fps alıyorum ama savaş patlamada 40'a düşmesi, hele ki çimlere gelince 30 25 olması hiç hoş değil. Nvidia o kadar övdü fakat ben hepsinin yalan olduğunu şu an anlamış bulunmaktayım. Ama kesinlikle kart çok başarılı ben de memnunum ama o kadar abarttılar pohpohladılar. Bence böyle yapmamaları gerekiyordu. Güç tüketimi dışında bariz bir fark ben göremedim. Ayrıca kartların 1080p'ye olan olumsuzluğunu da - olarak sayabilirim. Ama dediğim gibi ne olursa olsun karttan memnunum, beni uzun yıllar götürecek sorunsuz. Fakat bir oyuna girip her şeyi fulleyeyim dediğiniz zaman gerek 1080 gerek 1070 sıkıntı yapabiliyor işte. Oc yapınca da %12 civarında performans artışı oluyor fakat dediğim gibi msaa x8 almaya gerek yok, txaa ve fxaa ya da gerek yok. Ben denedim, onlarsız daha iyi oldu hatta. Bir oyunda tüm oyunları sonuna kadar köklemek iyi bir şey değil. Sonu hayal kırıklığı oluyor.

Oyunlarda önemli olan msaa fxaa txaa gibi yan ayarlar değil, asıl texture ayarının ultra olmasıdır. Msaa hariç diğer hepsi fullenebilir sıkıntı olmuyorsa, ben de olmadı 1070'im olduğu için ama bunun dışında grass quality kesinlikle tutulmalıdır. Bu ayar çimlere girdiğinizde ekran kartına aşırı bir yük bindiriyor, ben gözlemledim, çimdeyken %30 40 işlemci kullanımı vardı, ekran kartı %100'dü aralıksız. Direk gpuya abanıyor yani. O yüzden high kalması benim işime yaradı ve gayet güzel oldu, aşırı fark etmiyor dediğim gibi. Ayrıca gta için konuşursak da advanced graphics biraz gereksiz. %10 %20 aldığınız fpsyi düşürüyor fakat karşılığında belirgin bir şey vermiyor. Frame scalingden zaten hiç bahsetmiyorum, dsrdan farkı yok ve onun gibi saçma bir teknoloji. Panel çözünürlüğünü bozup pikselleri sıkıştırıp görüntüyü bozuyor, bulanıklaştırıyor. Txaa da o şekilde saçma bir teknoloji. Bunların hepsini deneyimlediğim için sizleri bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Txaa açınca bahsettiğim gibi görüntü çok kötü oluyor özellikle gta'da. AC Syndicate'de de bu şekilde olmuştu. Dediğim gibi karta oc yapıp zorlayacağıma her şeyi fulleyip ocli halde bile 25 30 fpsye kadar düşeceğime, bazı gereksiz ayarları kısarak ocsiz 80 90 fps almak her açıdan daha iyi, bu her oyun için geçerli. Msaa x8 olması aşırı gereksiz. x4'te bırakılmalı. Sli cf olmadığı müddetçe ben x8 önermiyorum.

Şehirde falan mesela ben herşeyi fulledim advancedde dahil x8 msaa da dahil , şehirde 60 alıyorum, biraz çimli dağlık yerlere gidince 40 35 30 alıyorum. Hayal kırıklığı yani. Ayarları düzgün ayarlamak lazım ve günümüz oyunlarını hala fulde doğru düzgün çalıştırıcak kart yok. Ne 1080 ne 1070. 1080 ti a da aynısı olacak. 1080p'de zaten 1080ti kullanmak imkansız olur 1070 bu haldeyken. Benim rahatsız olduğum durum vaadedilenlerin ve internetteki benchmarkların gerçeği yansıtmaması. Herkesin i7 5960ksı 32gb rami ve x99 anakartı olacak değil ya. Onlar fpsyi artırıyor işte. Ekran kartı tek önemli parça değil.

Konuyu özetleyecek olursak, bu kartları alıp hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız gta 5 gibi oyunlarda her şeyi köklemeyin. Ben kökledim hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Şehirde araba sürerken 60 olması bir şeyi değiştirmiyor. Yer değişince 30 40 oluyor.

Ayrıca oc yide çok kullanmayacağım artık, kartı yormaya gerek yok. Oto fanda 82 derecede sabit kalıyor gayet yeterli. 10 fps için değmez. Grass ayarını ultradan high yapınca 10 fps ordan geliyor zaten.
Bence bunun 1440p - 1080p ile değilde driverlarla ilgisi olduğunu düşünüyorum.

Hele bi DX12 tam anlamıyla gelsin, hele bir driverlerda yol katedilsin çözüleceklerine inanıyorum.

(gta 5 olayı)

FE kart aldıysan o kartın gerçek hakkını almak için overclock şart. Hatta gerekiyorsa harici sıvı soğutma aparatı takıp kartın limitini zorlamak gerek. Bahsini ettiğin 5960x işlemci farkı kadar sağlam overclock'ta oyun performansını doğrudan etkiler. Hele birde fabrika çıkışlı overclocksuz FE kart kullanıyorsan o fark daha fazla olur nerden baksan 15 FPS kazanç sağlarsın. Bir başka mevzu 980Ti'den daha performanslı 1070 alınmışsa oyunlarda kaliteyi etkileyen ayarlar kısılmamalıdır. Ayar kısacağın kart giriş seviye GTX950, R7 370 gibi kartlardır.

FE kart aldıysan o kartın gerçek hakkını almak için overclock şart. Hatta gerekiyorsa harici sıvı soğutma aparatı takıp kartın limitini zorlamak gerek. Bahsini ettiğin 5960x işlemci farkı kadar sağlam overclock'ta oyun performansını doğrudan etkiler. Hele birde fabrika çıkışlı overclocksuz FE kart kullanıyorsan o fark daha fazla olur nerden baksan 15 FPS kazanç sağlarsın. Bir başka mevzu 980Ti'den daha performanslı 1070 alınmışsa oyunlarda kaliteyi etkileyen ayarlar kısılmamalıdır. Ayar kısacağın kart giriş seviye GTX950, R7 370 gibi kartlardır.

Haklısın, ama her şey fullenince aldığım fps çimenlerde 30 civarı. Oc yapsam 35 oluyor, kart daha fazla ocleyemedim. İnternetten de araştırdım 227 core 522 memory clock yaptım 2100 mhz gpu clock 9038 mhz memory clock olarak ocledim. Msi bile 1787ye 8000 mhz falan yapmış. %12 performans artışı sağladım ben bu oc ile. Fanlar %90dayken derece 70-77 arasında dolanıyor oyuna göre.

Ama genel olarak advnaced graphicsde dahil herşey fulde 60 fps alıyorum ortalama şehirde. Bu iyi bir değer çimenleri katmazsak. Txaa ayarı biraz iyi olsa bulanıklık vermese msaa x8 ' e göre 10 fps fazla kazandırıyor görüntüsü de iyi ama bulanıklık en sevmediğim şey. Ondan x8 msaa yada x4 kullanmak zorundayım.

Sizde ne yaptınız! Sanki plastik güç kaynağına bağladı adam. Hem o sertifikayı almak her baba yiğidin işi de değildir. Bu işler Calgon reklamına benzemez.

Bence bunun 1440p - 1080p ile değilde driverlarla ilgisi olduğunu düşünüyorum.

Hele bi DX12 tam anlamıyla gelsin, hele bir driverlerda yol katedilsin çözüleceklerine inanıyorum.

(gta 5 olayı)

İnşallah ben de bekliyorum driverlerin gelmesi. İnşallah nvidia ilgilenir bu konuyla. 1440p ye bütçem yetmedi 1080p almak zorunda kaldım.

980ti dan daha performanslı deniyor ama 980ti dada mı çimlerde 25 30 fps alacaktım ben eğer alsaydım ? Advanced graphicsde 10 20 fps düşürüyor sanırsam.

Sizce yaptığım overclock iyi mi ? Ben gayet memnunum sizlerin de görüşünü almak istiyorum.
1.PNG

4519 memory clock olduğu için 2 ile çarpılması gerekiyor asıl değeri göstermesi için. 9038 mhz yani. Msi da Boost Clock / Base Clock 1797 MHz / 1607 MHz (OC Mode)8108 MHz Memory (OC Mode) Böyle yapmış. Ondan bariz bir farkım olur mu ? O zaman msi almaya ne gerek var soğutma dışında. Sesten rahatsız olmuyorum fanlar 90dayken aşırı da bir ses yok açıkçası.

Valla dediğim gibi bu oc ile çimlerde 25 30 fps alıyorum. Gerisini siz düşünün. 1080 ti da olsa çimlere kar etmiyor. Şehir içide 55 60 fps beni kesmiyor. O yüzden msaa x4 yapıcam gene.

Tek bir oyuna bağlı kalmamak gerek. Hatta tek bir detayda kalınmamak gerek. GTA 5 ve çimlere takmış vaziyettesin. Şöyle düşün 1080 SLI yapsanda FPS çimli alanda tatmin etmiyorsa bu kartların yetersizliğinden değil oyunun yeterince iyi optimize edilmediğindendir. Elindeki kart çok güçlü ve yeni bir kart sırf bir oyunun bir bölgesinde FPS kaybın var diye 1070'i tukaka yapmamak gerekir. Overclock ayarın tatmin edici duruyor. Dediğim sıvı soğutucu aparatıyla ve istersen Custom Vbios ile çıtayı daha yukarı çıkarman mümkündür. Tabi üst seviye overclock bilgisi lazım onun içinde, sonuçta standart voltaj limitini kaldırıp risk alıyorsun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı