@doğuşM
Performansa etkisi yok ancak daha iyi oyun deneyimi sağlar. V-sync açarsan da 144 karenin altına inmesi muhtemel ve kekeleme yaratır. Tabi arkadaş 1920*1080 24" istiyor ancak o ekran kartı %100 kullanılır mı bilemem.
@119453
24" olmasını çok istiyorsan bari 4K 24" bul Retina standardına çok yakın (Retina standardı olması için 4K 21.5" olması gerek). Retina standardını da söyleyeyim. Apple'ın çıkardığı bir standart. Çoğu telefonlarda bu var belli uzaklıktan pikselleri saymama durumu. Pikselleri sayamıyorsunuz göremiyorsunuz. Baktığın görüntü gerçekten daha netmiş gibi görürsün.
Viewsonic 24 Vx2475smhl-4k Ultra Hd Multimedia Monitör - n11.com
4K 60 hertz 5.23 mili saniye input lag 4 mili saniye tepki süresi var. Yani 60 hertz için çok rahat yeterli gelir hayalet efekti olmaz. Şunu da söyleyeyim dizüstünün ekranına baktığın kadar yakından bakmayacaksın. O yüzden seni zorlamayacak. 24" oyunlar için yeterli, sana fazla gelmez, belki 27" alışman zor olur görüntü hakimiyetinde zorlanırsın falan.
Hesapladım görüntü çerçeve hariç 24" ise 24" olarak hesapladım 183,5 PPI.
Eğer 24" çerçeve dahil ise 23.6" olarak hesapladım 186,6 PPI.
Retina standardı için 218-219 PPI olması gerek (monitör için, telefona daha yakın bakıldığı için 300+ PPI olması gerek). Ancak sen ekrana hakim olmak için belki daha uzağa koyarsın pikselleri sayamazsın. Yine pikselleri görmezsin de neyse.
Yalnız kendi sitesinde PPI değeri yazıyormuş 187 PPI. Büyük ihtimal yuvarlamışlar. Çünkü listedeki PPI değerlerini hesapladığımda da hep 1 eksiği çıkıyordu ya da 0,5.