[ALINDI] i7 6700k GTX 1070 Sistem

@Spontune
bu oyunlar için değil aslında ama bunlar hep oynadığım sevdiğim oyunlar. diğer oyunları laptopum kaldırmadığı için bırakın oynamayı deneyemedim bile sistem gelince inşallah hepsini tadıcaz :D birde yayın yapmayıda düşünüyorum. Birde üst mesaja başka soru daha ekledim o konu hakkında bilgin varsa acaba onda da yorumunu önerini merak ediyorum. ( baya bilgili bir abiye benziyorsunda :D)

Hemen hemen 380 watt falan güç tüketecek bilgisayarın. Monitör de 25 watt güç tüketir diye düşünüyorum. 405 watt falan. Alacağın 1000 volt 0.6 amper yeterli gelir. Ama bunu aldığın zaman elektrik kesintisinde hemen kapatman gerekecek. Ama Lol oynarken elektrik gidecek ve "dur şu oyun bitsin kapatayım" demen için 1000 volt 0.9 amper yani 900 watt bir UPS alman gerekir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuda pek bilgim yok. Birisi ev kullanımı için Online UPS almayın demiş Line interactive yeterli demiş.
Makelsan 1500va 900w Lion Lineinteractive Led Ekran 5/12 Dk Siyah - n11.com
Bunu bulabildim 900 watt veriyor 20 dakka yeterli gelebilir zaten Lol oynayacaksan fazla yükte çalışmayacak Lol'de bir eli bitirirsin rahat. Ama UPS sesli oluyor 1 metre uzaklıktan ölçülmüş bu 45 desibel ses veriyor. Hani ses baya sorun yaratabilir. Modemi monitörü bilgisayarı bağlarsın öyle kullanırsın işte. UPS farkı da güç kaynağın şebekeye bağlı olmuyor bu da büyük avantaj. Güç kaynağında düzenli akım gidiyor.

@Spontune
baktımda bu biraz fazla büyük galiba ve elektrikler gitmediği halde ses çıkartıyorsa sıkıntı o biraz. şuan araştırıyorum da sessiz çalışan sadece bilgisayarı kapatmaya yetecek kadar süre veren bir şey bulsam yeter bana

@doğuşM @Spontune
Benq XL2411Z almaya karar verdim.
asusun 1500 liralık modeline freesync için boşa para verirsin önerisini dikkate elarak

@Recep Baltaş
ups de almaktan vazgeçtim akım korumalı priz alsam sıkıntı olur mu? arada bir elektrik kesintisi olsa sistem zarar görür mü ciddi manada.

@doğuşM @Spontune
Benq XL2411Z almaya karar verdim.
asusun 1500 liralık modeline freesync için boşa para verirsin önerisini dikkate elarak

Benim monitörümü almaya karar vermişsiniz, BenQ XL2411Z ile Asus VG248QE çok kıyaslanan iki model, ben çok araştırdım 2'sini ve BenQ'dan yana kullandım tercihimi. Arasında fark olarak BenQ'da Display Port yok, DVI-D girişi var. Asus'un modelinde ise var. Buna ben dikkat etmemiştim hiç almadan önce. Karar senin, ben BenQ almama rağmen, hala acaba Asus mu alsaydım tereddütünü hala yaşıyorum :)

• Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci
  • MSI Z170A Gaming M5 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3600 MHz(O.C.) USB 3.1 Anakart
  • MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8G 8 GB GDDR5 256 Bit VR Ready Grafik Kartı
  • Corsair 16 GB (2x8 GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200 MHz CL 15 Dual Kit RAM
  • Samsung 250 GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540 MB / Yazma 520 MB) SSD
  • Seagate 3.5" 2 TB Barracuda Sata 3.0 64 MB Cache 7200 RPM Harddisk
  • Corsaie Hydro Serisi H110i v2 Sıvı Soğutma Sistemi
  • Evga 650 GQ 650 Watt Gold Power Supply
  • NZXT H440
  • Logitech G502 Mouse
  • Klavye ???
  • Monitör ???
Yukarıdaki sistemi Ebrar Bilgisayar'dan (bazı parçalar dışarıdan) aldım. Perşembe günü toplayıp teslim edeceklermiş. Sistem hakkında yorum ve aldıktan sonra yapılacak önerileriniz varsa bekliyorum. Teslim alırken nelere bakmalıyım, dikkat etmeliyim? Windows deneme sürümü kuracaklarmış, bunu nasıl orjinal hala getirebilirim ucuz yollu? :D

Bana Ebrar Bilgisayar'dan: "Monitör ne alacaksın? Çünkü bazı monitörlere görüntü gelmeyebiliyor GTX 1070 kullandığın için." dendi. Monitör alırken neye dikkat etmeliyim? Eski bir monitörü geçici olarak kullanıp, ay başı yeni monitörümü alınca da 2 ekran olarak kullanmayı düşünüyordum, şimdi bu hayalim yok mu oldu? Bu bilgisayar ile kullanabileceğim 2. ekstra monitör için ucuz bir öneride bulunursanız sevinirim. Monitör ve klavye önerilerinizi bekliyorum.
  • Monitör olarak aklımdaki: ASUS MG248Q - ASUS VG248QE
  • Klavye olarak aklımdakiler: MX Board 6.0 - Razer Blackwidow Chroma - Razer Blackwidow Ultimate 2016 Stealth - Logitech G910+
@Ali Sacid @hkndmrlp42 @Silinen üye @doğuşM

Bütçeyi 120 TL arttır G-sync monitör olarak bunu al. 144HZ monitör alacaksın madem düz olmasın derim.

@119453 bu monitörü çok beğendiğim için tavsiye ettim, bütçen varsa kesinlikle almalısın fakat neden internet sitesinden alamıyorsun sorunsuz olacaktır alışverişin çok bilindik bir site.

• Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci
  • MSI Z170A Gaming M5 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3600 MHz(O.C.) USB 3.1 Anakart
  • MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8G 8 GB GDDR5 256 Bit VR Ready Grafik Kartı
  • Corsair 16 GB (2x8 GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200 MHz CL 15 Dual Kit RAM
  • Samsung 250 GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540 MB / Yazma 520 MB) SSD
  • Seagate 3.5" 2 TB Barracuda Sata 3.0 64 MB Cache 7200 RPM Harddisk
  • Corsaie Hydro Serisi H110i v2 Sıvı Soğutma Sistemi
  • Evga 650 GQ 650 Watt Gold Power Supply
  • NZXT H440
  • Logitech G502 Mouse
  • Klavye ???
  • Monitör ???
Yukarıdaki sistemi Ebrar Bilgisayar'dan (bazı parçalar dışarıdan) aldım. Perşembe günü toplayıp teslim edeceklermiş. Sistem hakkında yorum ve aldıktan sonra yapılacak önerileriniz varsa bekliyorum. Teslim alırken nelere bakmalıyım, dikkat etmeliyim? Windows deneme sürümü kuracaklarmış, bunu nasıl orjinal hala getirebilirim ucuz yollu? :D

Bana Ebrar Bilgisayar'dan: "Monitör ne alacaksın? Çünkü bazı monitörlere görüntü gelmeyebiliyor GTX 1070 kullandığın için." dendi. Monitör alırken neye dikkat etmeliyim? Eski bir monitörü geçici olarak kullanıp, ay başı yeni monitörümü alınca da 2 ekran olarak kullanmayı düşünüyordum, şimdi bu hayalim yok mu oldu? Bu bilgisayar ile kullanabileceğim 2. ekstra monitör için ucuz bir öneride bulunursanız sevinirim. Monitör ve klavye önerilerinizi bekliyorum.
  • Monitör olarak aklımdaki: ASUS MG248Q - ASUS VG248QE
  • Klavye olarak aklımdakiler: MX Board 6.0 - Razer Blackwidow Chroma - Razer Blackwidow Ultimate 2016 Stealth - Logitech G910+
@Ali Sacid @hkndmrlp42 @Silinen üye @doğuşM

Sisteminiz güzelmiş. Güle güle kullanın. İlaveten bir şey sormak istiyorum. Ebrar Bilgisayar nasıldır? Yani güvenilir midir? Şehir dışından sipariş versem elime sağlam ulaşır mı acaba? Sizin izlenimleriniz nelerdir? Paylaşırsanız sevinirim :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı