[ALINDI] i7 6700k RX 470 Sistem

Rokujou

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Uzun bir RX480 bekleyişinden sonra dayanamayıp 5 gün önce RX 470 aldım ve kurulumu dün bitirdim.
Kısaca sistemimden bahsedeyim.

İşlemci: i7 6700k
İşlemci Soğutucu: Corsair H100i V2
Anakart: MSI Z170A gaming M5
Ekran kartı: Sapphire RX470 8GB Nitro
RAM: Corsair (2*8)16GB 2133Mhz CL13
SSD: PNY CS1311 128 GB
HDD: WD Black 1 TB
PSU: EVGA Supernova 650 G2 80+ Gold
Kasa: Corsair 450D
Monitor: AOC G2460PF 24'' Free-Sync 1 ms 144Hz

Ekipmanlar;
CM Storm Octane klavye ve mouse seti(Sadece klavyesini kullanıyorum)
Corsair MM200 Cloth Gaming mouse pad Extended
Corsair Void RGB USB kulaklık
Logitech g300s mouse(eski)
Not: Resimlerde Kinzu v3 var. Yeni olduğu için denemelik koymuştum.

Kablolamam iğrenç oldu biliyorum ama ilk kez kendi bilgisayarımı kendim topladım ve birazda sabırsızım fazla uğraşmak istemedim.
Fotoğrafları koydum ama oldu mu bilmiyorum.
IMG_2278.JPG
IMG_2286.JPG
IMG_2291.JPG
IMG_2306.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem gayet güzel. Kablolamaya biraz daha özen gösterirsen görsellik açısından ve hava sirkülasyonu açısından çok iyi olur. İleride bir RX 470 daha takarak gayet güzel bir performans alınabilir.

Hayırlı olsun. güle güle kullan.. ne kadara mal oldu monitör ve ekipmanlar (kalvye mousepad) hariç
Bir kısmını amazondan aldım. Çabuk bozulabilecekleri vatandan. Kasa da inventus'dan.
İşlemci+Anakart+Ekrankartı= 3,023 TL Vatan (Kinzu v3 mouse hediye + Totalwar Warhammer Key)
Kasa+Cd rom = 456+59= 515 TL Inventus
PSU + Corsair h100 v2 = 89,99$ + 104,20$ + Kargo ve vergi = 241$
RAM 74,99$ + Kargo = 80,16$
WD Black 1 TB 69,99$ + Kargo = 90$
PNY 128GB SSD 39,99$ + Kargo = 78$

Toplam olarak : 489$ + 3,023TL. Dolar kuru değişiklik gösterdiği için TL çevirmedim.

Edit: Corsair RGB USB Kulaklık da 76,83$ Kargo dahil.

Sistem gayet güzel. Kablolamaya biraz daha özen gösterirsen görsellik açısından ve hava sirkülasyonu açısından çok iyi olur. İleride bir RX 470 daha takarak gayet güzel bir performans alınabilir.
Bende aynı şekilde düşünüyorum. Ya ikinci RX 470 takarak CF yaparım, ya da bunu satıp bir 1080 takabilirim.

Bu sistemi nasıl test edebilirim ? Basit yolları var mıdır?

Monitörünüz FreeSync yani AMD ekran kartı almanız görüntü açısından daha iyi olacaktır. 2017 gibi RX 490 ve 490X gelebilir. Sistemi test etmek içinse AIDA64 indirip tüm sistemi yüke sokun. Ayrı ayrı test etmek istiyorsan işlemci için Prime95, ekran kartı için FurMark ya da Heaven Benchmark, RAM için RAMTest86, sabit disk için HD Tune, SSD için CrystalDiskMark 5 ya da ATTO Disk Benchmark gibi programları kullanabilirsin.

Sistem gayet güzel, sizde FreeSync istediğinizden RX480 bekleyip, Rx470 aldınız sanırım.

İleride ikimizde bu kartları satıp RX590'a yolculuk yaparız :)
Aynen öyle. Bekle bekle nereye kadar. :)

Monitörünüz FreeSync yani AMD ekran kartı almanız görüntü açısından daha iyi olacaktır. 2017 gibi RX 490 ve 490X gelebilir. Sistemi test etmek içinse AIDA64 indirip tüm sistemi yüke sokun. Ayrı ayrı test etmek istiyorsan işlemci için Prime95, ekran kartı için FurMark ya da Heaven Benchmark, RAM için RAMTest86, sabit disk için HD Tune, SSD için CrystalDiskMark 5 ya da ATTO Disk Benchmark gibi programları kullanabilirsin.

Bu bilgiler çok iyi oldu, teşekkürler. Akşam test yapıp burdan da yazarım.

alacağım sistem rx 480 i5 6500 b150 anakart.
monitörüm ise syncmaster b2230 samsung markalı vga lı bir monitör ( tüm bütçemi kasaya harcayacagım bu monitörü değiştirme şansım yok) sorun olur mu? ne kadar olur? en kötü ne olur

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı