[ALINDI] i7 6700K Skylake Sistem

Merhaba, çok benzer bir skylake sistem kuracağım ben. Asus Gaming Pro seçtim anakartı, ekran kartı da 980 TI tüm detayları yazabilirim gerekirse.

Kasa ve fan konusunda maliyet düşüreye çalışıyorum ama eninde sonunda bi OC yapılacak.
Kasa olarak sizin eski kasa z11 Neo ve soğutucu olarak aynı sizin gibi önce Evo sonra sizin de geçtiğiniz noktua d14 düşünüyordum.

Eski kasanızla ilgili olacak ama bana deneyimlerinizi aktarabilir misiniz?
Yani bu ikiliden yeterince memnun kaldınız mı ?
Benzer fiyata önerebileceğiniz daha iyi bir seçenek var mı?
Bu ikiliyi 6700k orta düzey overclock için yeterli buluyor musunuz?
Benim EVGA GTX 980 ti ölçüleri şu şekilde, disk yuvasını sökmeden takabilir miyim?

Height: 4.376in - 111.15mm
Length: 10.5in - 266.7mm
Width: Dual Slot

Sökmen lazım diyen arkadaşlar oldu ama zalmanın sitesinde şöyle yazıyor
PCI / AGP Card CompatiblilityFull size 270~400mm
[TBODY] [/TBODY]
270>266.7 kurtarıyor gibi değerleri doğru yorumluyor muyum, gerçekte de böyle mi ?

Son olarak sıvı soğutucuya geçmenin faydasını ne kadar gördünüz aradaki 2 kat fiyat farkına değer mi?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@metanilin Tek tek yanıtlamaya çalışayım;
  1. Z11 NEO 200-300 TL fiyat bandında bence en iyi kasa. Sağlam ve istikrarlı yapısı, malzeme kalitesi bakımından fiyatının çok üstünde bir deneyim sunuyor. Ayrıca çok kaslı ve yakışıklı bir kasa olduğunu söylemem gerek. Benim değiştirme sebebimi tamamen değişiklik olsun diye. :)
  2. Noctua D14 orta düzey değil üst düzey overclock yapmanıza imkan verecek, en iyi hava soğutmalardan bir tanesi. Aşırı sessiz çalışıyor ve performansı muazzam. Benim kendisi ile ilgili tek şikayetim çirkin ve büyük olmasıydı. :)
  3. Disk yuvası sökmeden bile rahatlıkla sığar. 2.69 cm'lik MSI GTX 970 Gaming 4G'yi takıyordum.
  4. Sıvı soğutma her açıdan candır. H110i GT kullanıyorum. Noctua D14 ile arasında aşırı performans farkı yok. H110i 7-8 derece daha soğuk tutuyor. Fakat aradaki fiyat farkına değmez. Alırsan görünüş için almış olacaksın.

Ek olarak 450D ile çalışmalarım devam ediyor. Bir spoiler vereyim. Tam bittiği zaman detaylı resimleri atarım. :)
@Mehmet Emre BOŞÇA

11924296_10207107565278072_682841131118041786_n.jpg

@heavystorm01

Hızlı cevap için teşekkür ederim.
ben de tam alım arifesindeyim yüreğime su serptiniz :)
Yeni kasa da çok güzel olmuş elinize sağlık...

Anakartı msi gaming 7 seçmenizin özel bi nedeni var mı?
auto overclock yazılım ve ses işlemcisinin çok verimli olmadığını yazan bikaç makale okudum, fiyatın da etkisiyle asusa yönlendim.

@metanilin Auto overclock için çok basit ayarlar yapmışlar. Hiç anlamayan birisi bile işlemciyi 5 GHZ'e kadar overclock edebilir. Fakat anakart garanti olsun diye voltajı çok veriyor. Hangi anakart olursa olsun elle overclock yapmak ve voltajı elle ayarlamak en sağlıklısıdır. Ses olarak MSI Z97 Gaming 7'den sonra herhangi bir artı yada eksi yanını göremedim.
Bende uygun fiyatı sebebiyle Asus Z170 Pro Gaming alacaktım fakat aradaki farkı verip MSI M7 aldım. Görüşünü almamdaki en büyük etkendi diyebilirim. Ejderhanın sevdalısıyız. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı