[Alındı] İkinci bir "GTX TITAN" almaya karar verdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam takdir ettim cidden. Ben bugüne kadar hiç özel su soğutma monte etmedim. Montaj konusunda benden daha tecrübelisiniz.

2. bir TITAN ise olabilir fakat bu saatten sonra DirectX 12 desteği olmayan karta yatırım yapmak sorgulanabilir. Hoş şöyle de bir durum var, daha piyasada DX 12 oyun yok :)

DX 12 oyunlar piyasaya çıkınca da siz zaten TITAN'ları satıyor olacaksınız. Ben de hobi için alıyor olsam alırdım 2. TITAN'ı itiraf etmeliyim ki.

Hocam takdir ettim cidden. Ben bugüne kadar hiç özel su soğutma monte etmedim. Montaj konusunda benden daha tecrübelisiniz.

2. bir TITAN ise olabilir fakat bu saatten sonra DirectX 12 desteği olmayan karta yatırım yapmak sorgulanabilir. Hoş şöyle de bir durum var, daha piyasada DX 12 oyun yok :)

DX 12 oyunlar piyasaya çıkınca da siz zaten TITAN'ları satıyor olacaksınız. Ben de hobi için alıyor olsam alırdım 2. TITAN'ı itiraf etmeliyim ki.
Çok teşekkür ederim Recep bey.
"Custom soğutma" yapmayı yabancı forumlarda öğrenmiş olsam da, Sizden ve Ali beyden de öğrendiğim çok şey var.

Hocam, 2. bir Titan'a karar verdim ve uzun süreli de kullanmak istiyorum, ama emin de değilim. Sizinde belirttiğiniz gibi DX 12 ve onunla birlikte çıkacak olan programlar/oyunlar sonrası nasıl olacak ? bu beni oldukça düşündürüyor.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama, Nvidia üst düzey kartlar için DX 12 desteği sunacak diye duymustum. Tabi bu nasıl olacak onu da bilmiyorum.

Evga 1.4 ghz hızında sunuyor 980'i. Siz o sıvı soğutma ile 1.5'a çekerseniz 4 tane titan performansı falan alırsınız heralde 2 tane GTX 980 ile. Watt başına performans'a baktığımızda ise yine 900 serisi sizin sisteme yakışan en güzel seçenek.

Madem o soğutma sökülecek tadilat yapılacak, bari güncellensin hem de güncellemeye değecek bir seçenek ile. Daha 980'lerin 8 GB Vram'li versiyonları çıkacak, Titan II onaylandı testleri bitti.

Ben 980 diyorum, referans olmayan PCB'li 980 hem de. Zaten sonuna kadar verimli bir kart üstüne oc yapınca sende 100 mhz, GTX 980'deki 20mhz'e denk geliyor. Ayrıca bir sürü yazılımsal geliştirme var. Tek eksiği içersinde ARM işlemci gelecekti, işlemci darboğazı meselesini donanım ile çözecekti nVidia. Mantle'dan sonra böyle bir tepki bekliyorduk ama fos çıktı, yine milleti sömürmeye devam edecekler.

GTX 600 sahibi olsanız, 700 serisi ne sunarsa sunsun güncellemeyin derdim ama directx geçiş dönemi ve hala 28 nanometredeyiz. Bunlar da büyük problem aslında. Şuan fps derdiniz yoksa aceleniz de yoksa bekleyin Pascal serisini, nanometre atladıktan sonra bu verimlilikle aşırı bir artış olur. Tek kartta 10 tflops'u geçtiğimiz gün devrimdir. :D Neyse benim tavsiyem ikinci bir titanı almak dışında herşey'dir. Ya güncelleyin, ya da almayın. 4K monitörünüz olsa 5 dakika duramazdınız şuan, monitör gelene kadar en azından karar vermeyin.

İkinci kart ölü yatırım olur, 2 ekran kartının faydasını sadece benchmark testlerinde gördüm hocam.
Bir çok oyun ve yazılım SLİ desteği sunmuyor. Siz 1500 lira vereceğinize, 1500 liraya mevcut kartınızı satın ve 980Tİ'ı bekleyin derim. O süre içinde idare edebilecek bir kart alabilir veya bulabilirsiniz.
Benim de fantezilerim vardır, bazen çok pahalıya kaçar. Ve beklediğimi alamayınca pişman olurum.
Benim gibi para harcamayı seviyorsunuz, benden yaşça büyüksünüz ve tecrübelisiniz. Umarım ne kast ettiğimi anlatabilmişimdir.

Bu modelde.

evga.jpg

Bu tür kasaları çok gördüm ama bir türkün böyle bir sisteme para vermesi, hobi olarak görmesi çok hoşuma gitti. Recep Baltaş'a selamlar yazısına çok güldüm, geçerken korna çalmak gibi olmuş :) ama lütfen yanlış anlaşılmasın iyi niyetle yazıldığını biliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı