[Alındı] MSI GTX 1080Ti Gaming X TRIO

Hayırlı olsun bol FPS'ler. Eğer kullanmıyorsanız akım korumalı priz kullanın. Dengesiz akımdan kaynaklanan bir sorun varsa çözecektir. Buzdolabımdan gelen vızıldama sesini akım korumalı priz ile gidermiştim.

Güzel bir gelişme durumu var arkadaşlar. Ekran kartı normal çalışma durumunda rahatsız etmiyecek kadar cızırtı olduğunu söylemiştim. Bu cızırtı ekran kartından değil Hdd yapıyormuş. Ancak ekran kartı örmek olarak Gta V 1080p en yüksek ayarlarda rahatsız etmiyecek kadar cızırtı oluşuyor. 2k veya 4k monitör sonrası cızırtı belki hiç olmayabilir. Bence ekran kartı performanslı olarak çalışmadığından kaynaklı yük binmesi sonucu cızırtı oluşuyor olabilir. Akım korumalı priz akım düzeltmesi yapmıyor bildiğim kadarıyla. Amacı bir anda oluşan yüksek akımı kesmek olduğumu biliyorum. Online ups ve akım korumalı priz ile önlem almakta fayda var. Bu ay içerisinde ikisini alıcam. Son olarak psu beni korkutuyordu. Ancak dün dikkatli bir şekilde psu inceledim. Coil whine yok ve sağlıklı şekilde çalışıyor. Bilgisayarımda kendi kendine kapanma, mavi ekran hatası, yazılım veya donanım kaynaklı çökme olmuyor.

Cızırtı konusu açılmışken benim ekran kartından da ses geliyor. Cızırtı gibi değil de sanki akım akıyormuş gibi bir ses. Madencilik yaptığım zamanlar fark ettim bunu overclock yaptığım için oluyor sanıyordum. Ekran kartına yüklenen bir oyun açtığım zaman da aynı ses oluyormuş. Kasa kapağını açtığım zaman fark ettim. Şimdi bu parazitlenme gibi olan ses sıkıntılı bir şey midir yoksa olağan mı? Akım koruyucu priz kullanıyorum.

Bu arada kartın hayırlı uğurlu olsun. Bol FPS'li günler

Coil whine neden olur konusunu recep baltaş bir video ile cevaplamış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ben Asus Rog Strix GTX 1070 Ti Advanced Edition modelinde üç kez coil whine sorunu yaşadım.
Asus servisi bu üç kez cihaz değişimi veya para iadesi sonucu çıkarttı.
Ekran kartınız yük altında rahatsız etmeyecek kadar titreme varsa normal.
Benim ekran kartım üzerinden örnek olarak yük altında anca kulağımı ekran kartına çok yakınlaştırma üzerine çok az titreşim duyuyorum.

Ekran kartın da duyduğun akım sesini sarmal bobin yapıyor.
Ekran kartın 1080 ama işlemcin G4600 oluşu beni düşündürüyor. Yanlış bilgilendirme olabilir belki ama dar boğaz sonucu ekran kartına gelen akım dengesiz olabilir. Bundan kaynaklı bobin titreşim yapıyordur.

6700k varken de aynı sesi duyuyordum. Geçen akım ile ilgili olduğunu düşünüyordum başlarda. Ekran kartının TDP değeri arttığında bu ses çıkıyor. Normalde fanlardan ya da bobinlerden ses duymuyorum. Zaten bu ses sürekli devam eden bir şey değil. Örneğin bir oyun açıyorum GTA 5 ya da PUBG gibi bir oyun olsun diyelim. İlk yüklenme kısmında oyun yüklenirken ekran kartından geçen akımın titremesi mi bobinden geçen akım mı bilemiyorum "Sssssszzz ssssssz" diye 10-15 saniye bir ses geliyor daha sonra ses kesiliyor. Dediğiniz gibi yük altında bir süre çıkan bir ses olabilir.

Trio daha serin fakat diğerinden biraz daha sesli çalışır. Saat hızları ikisinin de aynı olduğundan performansı da hemen hemen aynı sayılır.
Trionun Gaming X ile aynı derecelerde çalışması için Trionun fanlarının sayısal olarak fazla olmasının avantajı ile daha düşük devirde çalışması yeterli olacaktır, bana 3 fanlı olanın daha sessiz çalışması daha mantıklı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…