[Alındı] MSI GTX1080 ve I7 6700K Sistem

@Shamo açıkçası ben parçaları ucuz bulduğum yerden istanbul içi gidip almayı düşünüyorum. tabi ekran 2.300 olduğu için ben 5.200 lük bir sistem toplayacağım sanırım. gerçi belli olmaz ama senin monitörün çok hoşuma gitti uygunda açıkçası 1080 yerine 1070 te yattı kafama bakalım özel mesaj atabiliyorsan oradan sana 1-2 sorum olabilir sorun olmazsa hocam
 
@zacefin Burdan direk sorabilirsin kardes. Monitör konusunu biz daha önceki mesajlarda ayrintili konusmustuk fiyat, telefon numarasi, kimden aldigim falan. Benden bilgileri alip ayni monitörü satin alan bir kac kisi daha oldu. Cekinmeden sor.
 
@Shamo topladığımız sistemde ben kasa olarak zalman z11 plus hf1 , ekran kartı zotac 1080 amp extreme , anakart gigabyte z170 gaming x seçtim monitör hariç zaten bu şeyler 7000 e geldi 2.3 de ekran desek 9.300- yani hemen hemen ıvır zıvır 10.000 i bulucak sanırım. önermek istediğin bir şey var mı. geri kalanı senin sistemle aynı ekipmanların.
 
Son düzenleme:
@zacefin Grafikkarti markasi olarak alabilirsen MSI, ASUS, EVGA, GIGABYTE tavsiye ederim. Zotac, Gainward, Palit gibi markalardan mümkün oldugu kadar uzak dur. Bu markalar en cok ariza ve sorun gösteren markalar. Gigabyte Anakarti alacaksan onas yakisir Gigabyte ekrankarti al, benim tavsiyem. Ben monitörü 2200tl'ye aldim, eger saticiylan telefonda bire bir konusursan o fiyata belki de daha ucuza alabilecegini düsünüyorum. Hangi ramleri alacaksin? SSD/HDD? Islemci?
 
@Shamo dostum sistem bu para hazır bakalım ekran şu an eklemedim ama onu ekstra alıcam. sence nasıl ? ilerde oc yapmayı düşünüyorum. değiştirmek gereken parçalar var mı
 

Dosya Ekleri

  • asdadas.jpg
    63,5 KB · Görüntüleme: 134
@Shamo dostum sistem bu para hazır bakalım ekran şu an eklemedim ama onu ekstra alıcam. sence nasıl ? ilerde oc yapmayı düşünüyorum. değiştirmek gereken parçalar var mı

Gayet güzel sistem.

Grafikkartini dedigim gibi eger imkanin varsa su dört markadan birini al. MSI, ASUS, EVGA ve Gigabyte.

HDD 7200RPM'lik al, 5900RPM'lik olanlar cok yavas . Zaten pek bir fiyat farki da yok ikisinin arasinda. Mümkünse 2TB'lik bir tane al 1TB cabuk doluyor. Ben 2TB'lik olani 190TL'ye aldim.

Onun disinda eger acelen yoksa yeni cikacakta olan Intel'in 7ci nesil Kaby Lake islemcileri bekle. Bu siralar piyasaya sürülecek onlar. Hani 1-2 veya 3 haftayla eski bir islemci almak benim zoruma giderdi.

OC konusunda zaten islemci icin sivi sogutma secmissin. Grafikkartina OC yapmak bebek isi zaten. Ramleri de BIOS'dan XMP'yi devreye sokarak otomatikmen 3000MHZ'de calistirirsin.

Monitör olarak da benim DELL S2716DG 2K 144HZ 1MS G-Sync monitör den cok memnunum ve tavsiye ederim. Pazarlik yaparak 2200TL'ye kaptim. Biraz daha fazla paran varsa 2K IPS panelli bir monitöre bakardim.

Güc kaynagina da gelince mutlaka gerekli kablolar dahil mi diye onu kontrol et alirken. Mesela benim MSI GTX 1080 1x6 ve 1x8 PIN baglanti istiyor. Hususi SLI destekleyen bir güc kaynagi aldim ileride de isimi görsün diye.

Renklere de önem veriyorsan ona bakaraktan parcalari da secebilirsin. Ben komple siyah kirmizi gittim mesela.
 
@Shamo HDD için tamam 7200 olanını seçerim, Kaby Lake beklemeyi düşünüyorum ama fiyatı önemli zaten bu sistem bile aştı beni açıkçası özellikle ekran, bilemiyorum çok fark ediyor mu ? TN ve IPS. güç kaynağı olarak ilerde fikrine tekrar danışmak isterim kardeşim. ımm onun haricinde bana ebrar bilgisayardan bir pc toplayabilir misin. yani almışken hepsini aynı yerde aliyim diyorum şöyle monitör hariç 7.500 tl'lik iyi sabahlar.
 
Iki tane PDF resim dosyasi attim. Ikisi hemen hemen ayni sadece birinde 250GB digerinde 500GB SSD takili. Anakarti da Gigabyte sectim ve grafikkartini da Gigabyte sectim. Neden dersen o Anakart OC konusunda Asus Maximus Hero'dan daha basarili ve ayni zamanda iki tane Ethernet girisi var. Grafikkarti da ufak, Zotac'den iyi sogutuyor ve ayni marka anakarttan dolayi daha az sorun cikartid diye düsünüyorum. Güc kaynagi konusunda da Ebrar bilgisayar da o fiyat araligi icin en iyi senin sectigin Thermaltzake 80+ Gold sertifikali var. Ama Corsair 750M 80+ Bronze alsan da yeterli olur sana diye düsünüyorum. Kasalara gelince... Bence hepsi dandik xD Senin sectigi gene biraz idare eder veya Full tower alirim dersen gene Thermaltake'in bir tane Full Tower'i var o da gayet güzel.

Monitörler de TN ile IPS arasinda cok fark var. IPS cok daha canli ve temiz bir görüntü veriyor. Renkleri de cok daha güzel gösteriyor ve hangi acidan bakarsan bak güzel gösteriyor. TN panel de simdi kötü degil ama IPS kadar güzel degil. Imkanin varsa yan yana iki ekrana bakmaya mutlaka git gör, cok ama cok bariz bir fark görüceksin.

Sanada iyi sabahlar
 

Dosya Ekleri

  • Unbenanntes Dokument.pdf
    124,5 KB · Görüntüleme: 111
  • Unbenanntes Dokument 2.pdf
    124,4 KB · Görüntüleme: 152
Yanılmıyorsam trident z ramler 4000 mhz çıkabiliyor çok manyak birşey hayırlı olsun güle güle kullanın
 
Yanılmıyorsam trident z ramler 4000 mhz çıkabiliyor çok manyak birşey hayırlı olsun güle güle kullanın

Rekor su anda 2600MHZ'lik Trident Z ramleri 4600MHZ civarina cikartmis olmalari OC ile. Ama biz rekortmen degiliz haha bana simdilik XMP ile 3000MHZ fazlasiyla yetiyor.

Tesekkürler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…