[Alındı] MSI GTX1080 ve I7 6700K Sistem

@adezyon Merhaba kardes. Ne yazik ki cevremde benimle oynayacak arkadaslar olmadigi icin PUBG'yi almadim, o yüzden bu konuda bir sey diyemicem ama isterseniz benzer bir oyun olan Fortnite ile bir test gerceklestirebilirim.

Ikinci sorunuzu tam anlamadim ama kafanizdaki soru isaretlerini gidermeye calisayim:

Henüz hicbir oyunda 1440p'den 1080p'ye gecme ihtiyaci duymadim cünkü hic 60FPS alti gözlemlemedim ve genelinde MSAA ve Motion Blur haric olabildigi en yüksek ayarlarda oynuyorum, ayrica G-Sync de sürekli acik. Hani Total War Warhammer 2, The Witcher 3, Rise of The Tomb Raider, Fortnite,... ve bu gibi cok güclü grafik isteyen oyunlarda Ultra ayarlarda henüz 60FPS alti anlik dahi olsa düsüs yasamadim 1440p'de.

1440p'den 1080p'ye ayarlayip oynamayi da bazi oyunlarda test ettim ve görüntüde sanki ufak bir pixellenme, bir bulaniklik fark ettim. Bir arkadasimda i7 7700K islemci ve GTX1070 var ve o da 4K monitör kullaniyor. Onda 3840 x 2160p cözünürlükten 1080p'ye ayarlanip oynaninca biraz daha temiz gözüküyor. Yani benim izlenimlere göre eger ki gelecege yönük cözünürlügü daha yüksek bir monitör alip ama simdilik daha düsük ayarlarda (1080p gibi) oynamak isterseniz 4K mönitörün "Downscale" dedikleri cözünürlük ayarini düsürmek 2K'ya göre daha temiz.

Sahsen ben 144 Hz yenileme hizi, 1MS tepkime süresi ve G-Sync'den vazgecemedigim icin benim GTX 1080 grafik karti icin 2K monitör tam ayarinda.

Eger ki "1440p'den 1080p'ye düsürürken performans kaybi yasiyor musunuz" derseniz aksine hicbir kayip yasanmiyor FPS ve performans artisi oluyor. Normal bir 144 Hz'lik 1080p monitör ile nasil oynarsaniz o kadar performans veriyor. Yani kisacasi is sistem performansinda bitiyor.

Umarim sorunuza cevap verebilmisimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…