[Alındı] Ryzen 3 2200G APU Sistem

Makaleler
1
Yer
İstanbul Bayrampaşa
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, hali hazırda kullandığım laptopu emekliye ayırmak için giriş seviyesinde, sadece internet ve dizi izlemek amaçlı sistem toplamaya niyetlendim. Pek bir acelem olmadığı için 3.ay içerisinde donanım fiyatlarını ve özelliklerini araştırarak yavaştan toplamaya başladım.

Mart 15'te Eksen Bilgisayar'ın kur indirim kampanyası ile işlemci ve anakart aldım.
  • Ryzen 3 2200G 470 TL (Bu fiyata yaklaşık 2. ay önce Vatan indirimlerinde gördüm.)
  • Asus Prime A320M-K 280 TL
Maalesef RAM konusunda bugta kalmıştım. Belki ucuzlar umuduyla bekledim fakat RAM'e ayırdığım bütçeye artık server RAM bile alınamıyordu. Uzunca bir süre 2'nci el siteleri her gün güncelleyip en uygun fiyatı kolladım.
  • Gskill Ripjaws DDR4 2x4 8 GB 2800 MHz 420 TL (3.ayda sadece Kingston Fury DDR4 2666 MHz 2x4 kit RAM'leri 450 TL'yi gördü.)
Aslında kasa konusunda 2 modelde çok kararlıydım. Fakat 2'nci el sitede dolaşırken defolu ya da stok ürünlerini çok daha uygun fiyata veren satıcı buldum. Sahibinden sitesinde TR Bilgisayar diye aratabilirsiniz.

• Zalman R1 140 TL (Aldığım 2.gün boyunca defosunu aradım. Sanırım güç kaynaklarını çıkarıp ayrı ayrı satarak daha çok kar ediyorlar.)
Güç kaynağını geçen hafta n11'de Teknobiyotik satıcısının kampanyasından 170 TL'ye High Power 400w 80+ alacaktım.
  • Zalman ZM400-LE 400W 140 TL (n11'den 10. TL kupon indirimi kullandım)
Klavyenin bu kadar değerleneceğini bilmiyordum açıkçası :) Onuda yanlış hatırlamıyorsam mart'n sonuna doğru İtopya'dan aldım.

• Cooler Master MasterKeys Lite L Combo 160 TL
RAM ve Fanları Aynı kişiden aldım. RAM'ler 3.aylık, Fanlar sıfırdı. Buradan Kadir'e selamlarımı yolluyorum. :)

• Dark RBG LED Fan 40 TL (Teknobiyotik'te şu an 54 TL ile kampanyada)
  • Windows 10 PRO 10 TL (8 TL satan satıcılarda varmış. Düşündükçe uykum kaçıyor.)
  • HDD (Emekli edeceğim laptoptan hatıra olarak HDD kullanacağım)

3.ay sonunda 1.660 TL harcama yaptım. Toplama bilgisayar keyfini sonuna kadar çıkardım sanırım. Ne kadar araştırıp hesaplı almaya çalışsam da biliyorsunuz hiçbir donanımın ya da parçanın hakkı bu fiyatlar değil. Başınızı şişirdiysem kusura bakmayın. *Donanım konusunda daha çok bilinçlenme mi sağlayan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.
IMG_1280-min.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde toplama maceram aynen böyle oldu tüm parçaları almam 4-5 ayımı aldı ama buna değdi 3000 tl bütçeye şu parçaları sığdırdım

-Amd ryzen 3 2200g

-Msi b350m pro-vd

-Gskill ripjawsV 8 Gb 3000 MHz ram

-Asus phoenix gtx 1060 3 Gb

-Cooler Master rs-500

-Sandisk ssd plus 120 Gb ssd

-Wd 300 gb 7200 rpm hdd

-Tx k8s kasa

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. Belleklerden birini çıkarıp CS:GO testi yapma imkanınız var mı? Bende benzer bir sistem diziyorum.

Teşekkür ederim. Evet 2x4 şeklinde. Steam hesabımda olması lazım. Yüklediğimde yardımcı olmaya çalışırım.

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. Belleklerden birini çıkarıp CS:GO testi yapma imkanınız var mı? Bende benzer bir sistem diziyorum.

Dust 2'de Yüksek ayarda 35 fps veriyor fakat yükleme ekranında fazla bekletiyor. 2x4'te 130-150 fps yüksek ayarda. Düşük ayarda 170-200 fps. 2x4 yapmanız çok daha mantıklı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı