[Alındı] Ryzen 5 1600 AF-RX580 Full setup

Hocam sistem çok güzel gözüküyor güle güle iyi günlerde kullanın. Renkler falan da çok hoş gözüküyor mükemmel. Size iki sorum var. Birincisi masanın arkasına led mi döşediniz? Marka model paylaşma şansınız var mı? İkincisi de görselleri tam olarak neyle çektiniz? Telefon mu fotoğraf makinası mı? Markası modeli nedir?

Ne yalan söyleyeyim çok kıskandım hocam. Sisteme iyi bakın bozuşuruz.

@Engin.
1. Evet masanın arkasında ARGB(Adreslenebilir) şerit LED bulunuyor. Bu da doğrudan anakartıma bağlı ve RGB Fusion 2.0 üzerinden kontrol ediyorum. Türkiye'de maalesef bu tarz ARGB şerit LED'ler ya kombo (Fan+Şerit LED+Kontrolcğ) şeklinde veya marka adı altında (Asus, MSI, Phanteks) satılıyor. Bu yüzden çok pahalılar. Ben de çözümü AliExpress'ten getirtmede buldum. Benim aldığım LED şu :
Xnbada WS2812B Adreslenebilir ARGB Şerit LED
1M, IP30, White PCB modeli 17 TL'ye geldi bana.

2. Fotoğrafları ve videoyu Xiaomi Redmi Note 8 Pro ile Pro modda çektim. Tamamen karanlık ortamda çekilen fotoğrafların ayarları : f/1.9, Shutter Speed 1/30, 5.43mm, ISO200, odak ve ışık dengesi Auto'da. Yarı-aydınlık ortamlarda çekilen fotoğrafların ayarları : f/1.9, Shutter Speed 1/14, 5.43mm, ISO100, odak ve ışık dengesi Auto'da. Elbette tüm fotoğraflarda aynısını kullanmadım ama geneli bu şekilde. Maalesef zamanım kısıtlı olmasından ve de tripotumun olmamasından dolayı fotoğraflar biraz kötü çıktı.

Ayrıca video için özel ayarlar kullanamadığımdan dolayı gece çektiğim videoda acayip ışık patlamaları oluyordu. Bu yüzden yarı-aydınlık ortamda 4K'da çektim. Maalesef 4K'da OIS veya EIS olmadığından çok fazla titreşim oluyordu. Bu titreşimleri de Android Google Fotoğraflar uygulamasından sabitledim.
@FantastikTürk hocam çok güzel bir setup olmuş. Önceki sistemi kaça sattınız?
Fiyat bilgisini paylaşmamayı tercih ediyorum hocam.

Herkese teşekkürler. Bu bilgisayarın bana en büyük artısı fiyatı oldu. Ciddi miktarda ucuza geldi. Elbette bu fiyata toplamak için çok emek harcamam gerekti ancak değdi. Ucuza gelmesinin yanında görünüm olarak hoş bir bilgisayar ortaya çıktı. Konuda da görünüme önem verdiğimi söylemiştim zaten

Hayırlı olsun hocam. Konu dışı olacak ama fotoğrafları telefon ile mi yoksa fotoğraf makinesi ile mi çektiniz? Marka model belirtebilir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…