[Alındı] Ryzen 5 1600 AF-RX580 Full setup

Hayırlı olsun öncelikle yalnız merak ettiğim bir şey var masa arkası ışıklandırmayı nasıl yaptınız?

Hayırlı olsun hocam. Konu dışı olacak ama fotoğrafları telefon ile mi yoksa fotoğraf makinesi ile mi çektiniz? Marka model belirtebilir misiniz?
Daha önce aynı soru gelmişti. Cevabımi tekrar alintilayayim, buyrun :
Hayırlı olsun öncelikle yalnız merak ettiğim bir şey var masa arkası ışıklandırmayı nasıl yaptınız?
Bu soru da gelmişti. Yine cevabımı alintilayayim, buyrun (Işiklandirmayla alakalı başka sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin) :
Duvar kağıtlarını atar mısınız?
Duvar kağıtlarını Wallpaper Engine adlı uygulamadan aldım. Uygulama ucretli. Şu an ne kadar bilmiyorum ama ben 8 TL'ye almıştım. Hareketli duvar kagitlari bunlar. Ancak oyunda iken falan tamamen duruyor. Bu sayede performansa etkisi gözle görülemeyecek kadar küçük oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim bu uygulamayı.

Güzel olmuş, hayırlı olsun. Oyun testleri gelir mi hocam peki?
Gerek olduğunu düşünmüyorum. Zaten internette hem işlemcinin hem ekran kartının tonla testi var. Ama isteyen olursa M.2 SSD'den bahsedebilirim.

Bu sisteme bi' Wraith Prism gider.
Evet ben de aynı sekilde düşünüyorum. Almayı planlıyordum ama klavyeye bekledigimden fazla para gidince ertelemek zorunda kaldım. Sistemde performansından ve görüntüsünden hoş olmadığım tek parça islemcinin stok fanı. Ayrıca sistemde ses yapan tek fan da o. Kasa ile koltuğumun arası 15 CM ve kasa kulak hizasında olmasna ragmen boşta neredeyse çalışmıyormuş gibi sessiz. Ancak yükte işlemci fanı sesli çalışıyor biraz. O da olmasa yükte bile bayağı sessiz olacak. Sapphire Nitro+ ve Deepcool CF120 fanların farkı

Türkiye'de çok bilinmese de Deepcool fan, soğutma ve kasa konusunda çok iyi. Benim kasa stokta sadece HB'de kaldığı için fiyatı uçmuş (1150 TL) ama eskiden 850-950 TL arasiydi. Ben 625 TL'ye aldım. 1000 TL civarindaki en iyi kasalardan biri. Malzeme kalitesi, toplama rahatlığı, genislik , fan kalitesi ve hava akımı bakımından en iyi kasalardan (Önü cam olmasına rağmen hava akımı bakımından çok iyi dememin sebebi fotoğraflarda da görebildiğiniz gibi on panel tek tuşa basarak yarım/tam acilabiliyor. Oyun oynadığım zaman yarım açıyorum ve Mesh kasadan bile iyi oluyor. Ayrıca toz filtresi fanın arkasında olmasından dolayı on cami çıkarsam bile içerisi tozlanmiyor.) İçinde CF120 fanlar geliyor ve bu fanlar hem RGB konusunda hem sessizlik konusunda hem de hava akımı bakımından çok iyiler. MB511 ve TD500'ün ARGB modellerinde bizzat kasa toplamış biri olarak bu kasalar Matrexx 70'in tırnağı etmezler. Cooler Master'ın fanlarının sesli olması da cabası.
Arkadaki LED şerit nereye bağlı? Hoş olmuş bu arada.
Aynı soru gelmişti, cevabımı alintilayayım :
Işıklandırma ile alakalı başka sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Son düzenleme:
Anakartınıza bağlı ise nasıl çıkartıyorsunuz kabloyu dışarıya onu anlamadım. Kargo ne kadar sürede geldi size?

@272147 @AirWick @Engin. Kablonun bir ucu anakarta bağlı. Anakarttan kasanın arkasına gidiyor ve arka kapağın arasından çıkıp şerit LED'e gidiyor. Kablo ince olduğundan kapağın kapanmasında bir sorun olmuyor, hatta kapak eğilmiyor bile. Kapağın kıstırdığı kısma siyah elektrik bandı sardım. Bu sayede hem kablo zarar görmüyor hem de zarar görse bile açılan kısmın kasaya temas edip kasanın elektriklenmesini engelliyor. LED'in kablosunu güç kaynağının kablosuna bağladım ve yanından götürdüm böylece LED kablosu fark edilmiyor ve kötü bir görüntü oluşturmuyor. Yani aşağıdaki resimde en arkada gördüğünüz PSU kablosunun yanında LED kablosu var ama bağlama şeklimden ötürü görünmüyor Masanın arkasına kablo gizlemek için ve LED koymak için bir bölme yaptım. Buyrun resmi :

Bu bölme sayesinde tüm kabloları gizledim. Açıkta kalan yerler kasaya gittiği ve bileşenlerden çıktığı yerler. Oralara da bir şey yapamam zaten

@272147 Ben LED'i alalı ne kadar oldu hatirlamiyorum ama yanlış değilsem bana 1.5 haftada gelmişti. Gümrük sağ olsun işi uzatıyor
Not : Ben ilk başta eski kasama koymak için siyah PCB'li almıştım ama beyaz PCB'li gelmişti. Satıcıya yazdım ücretsiz beyaz PCB'li olanı da gönderdiler ve eskisini istemediler. 17 TL'ye 2M, toplam 60 LED, IP30 ARGB şerit LED almış oldum

Son düzenleme:
Kasa güzel ama biraz dengesiz olmuş. RX 580 yerine 1660S alınıp anakarttan biraz kıssanız iyi olurmuş. Neyse güzel setup ama tek eksisi yukarıda dediğim. Hayırlı uğurlu olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…