[Alındı] Ryzen 5 1600 + GTX 1060

Bilgisayarı yaklaşık olarak 1.5 ay önce aldım. Bilgisayar ve bileşenler hakkında düşüncelerimi ayrıca oyun testlerini sizlere aktaracağım.

Bileşenler;

AMD Ryzen 5 1600
MSI B350 PC Mate
Corsair 16 GB (2x8) 2400 MHZ CL14 RAM
Asus Strix GTX 1060 6GB
Seagate 1 TB Barracuda 7200 RPM
Toshiba OCZ 120 GB
Corsair Carbide Spec-01 600W 80+

Ayrıca;
AOC G2260VWQ6 21.5 Monitör
Logitech G103
Logitech G402
Corsair Void Surround Hybrid Stereo Dolby 7.1

Sistem G402 hariç her şey İtopya'dan alındı. Kulaklığı internet üzerinden indirim yakalayarak aldım ve 330 TL'ye geldi. Şuan ise 400-500 TL civarında. Diğer bileşenler ise İtopya'nın mağazasından alındı ve o kadar memnunum ki anlatamam. Toplam fiyat ise 4800 TL civarı. Sadece kasayı sorarsanız o da 4100 TL'ye geldi.

Sistemin Heaven Benchmark Testi:

Ekran Görüntüsü (10).png


İşlemci: İşlemciden gayet memnunum işlemci fanı hiç ses çıkarmadan çalışıyor lakin fana RGB konulsaydı tadından yenmezdi ama böyle de çok güzel. Oyunlarda genellikle %30-35 ini kullanıyor. Darboğaz ise söz konusu bile değil.

Anakart: Anakart'tan da memnunum. Sol taraftaki sarı ışıklar gayet güzel. Ayrıca 4 ram slotu var ve en fazla 64 GB RAM takılabiliyor.

Bellek: Bellekleri de Gskill alacaktım fakat birkaç gün önce indirime giren Corsair'i aldım ve bundan da memnunum.

Ekran Kartı: Aslında ekran kartı olarak RX 580 alacaktım. Fakat alacağım gün bitmiş ve bu model 1500 TL'den 1250 TL'ye düşmüştü bende bu modeli aldım ve gayet memnunum. Üstündeki ''Republic Of Gamers'' yazısı çok hoş duruyor ve RGB özelliğine sahip. Asus Aura programından istediğimiz rengi verebiliyoruz.

HDD: HDD'den de memnunum çok ses çıkarmıyor. Çok oynamadığım oyunlarımı ona yükledim ve sadece GTA Online'ın açılması biraz uzun sürebiliyor.

SSD: Windows SSD'ye kurulu ve bilgisayar yaklaşık olarak 7-8 saniyede açılıyor ve bu eski bilgisayarımdan sonra muhteşem bir şey. CS:GO'da da hep ben ilk bağlanıyorum. :)

Kasa ve Güç Kaynağı: Kasanın tasarımı muhteşem. Ön taraftaki kırmızı renkli fan odaya güzel bir hava katıyor. Ayrıca pencereli olduğundan sistemi izlemek keyifli oluyor. Güç kaynağıda sessiz çalışıyor ve bu sisteme fazla bile geliyor.



Sistemden genel olarak memnunum. Bir adet test yaptım ve eğer istediğiniz test varsa söylerseniz yapmaya çalışırım. Ayrıca bu ilk konularımdan biri olduğu için @Ensar Karakaya 'nın incelemesine bakarak yazdım. Ona da teşekkürler. Sistemin resimlerini en kısa zamanda yüklemeye çalışacağım. Okuduğunuz için teşekkür ederim, aklınıza takılan bir şey olursa lütfen sorun. Kendinize iyi bakın. Görüşmek üzere.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam almak istediğim bir sistem almayı düşünüyorum ancak biraz zaman lazım. Dezavantajını gördünüz mü sistemin şuana kadar bir sorun çıkarttı mı acaba?
Şuana kadar hiç bir sorun yaşattırmadı kendisi. Gayet memnunum, eğer alacaksan öneririm. Ama yapabiliyorsan SSD'yi 240 yap çünkü çok çabuk doluyor PUBG ve CS:GO zor sığıyor. Onun dışında hiç bir şey yok.
 
Şuana kadar hiç bir sorun yaşattırmadı kendisi. Gayet memnunum, eğer alacaksan öneririm. Ama yapabiliyorsan SSD'yi 240 yap çünkü çok çabuk doluyor PUBG ve CS:GO zor sığıyor. Onun dışında hiç bir şey yok.
Sağolun hocam eğer gelirse stoklara 580 düşünüyorum. Olmazsa tercihim 1060 olacak. 5 yıl idare edebilir mi beni acaba?
 
Sağolun hocam eğer gelirse stoklara 580 düşünüyorum. Olmazsa tercihim 1060 olacak. 5 yıl idare edebilir mi beni acaba?
Şimdi şöyle bir olay var ki ne kadar oyun oynadınız? Yani oyun odaklı bir sistem sonuçta ve eski nesil oyunları oynamadıysanız onları da oynamanızı tavsiye ederim çünkü bir dünya güzel oyun hatta başyapıt var. Eğer bu ilk sisteminiz olacak ve daha önce ki oyun deneyimleriniz GTA ve COD'dan fazlası değilse daha uzun bir süre de idare edebilir ama sadece yeni çıkan oyunları oynayacaksanız zamanla biraz ayar düşürmeniz gerekir en fazla diye tahmin ediyorum.
 
Hayırlı uğurlu olsun hocam. Güzel sistem maşallah (y)
Konuyu baltalamak değil amacım, benim GTX 970 O.C olarak yaptığım benchmark'ın sizin sisteme yakın olduğunu görünce paylaşmak istedim :)
 

Dosya Ekleri

  • 2017-06-19 23_06_34-Unigine benchmark results - Opera.png
    2017-06-19 23_06_34-Unigine benchmark results - Opera.png
    24,6 KB · Görüntüleme: 209
Merhaba yakın zamanda gtx 1060 satın aldım. Kart bana 500TL ye felan geldi. Bütçem olmadığı için şuanlık eski işlemcim ile kullanıyorum. Ryzen 5 1400 Serisini alsam GTX 1060 ile darboğaz yaşarmıyım ?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı