Alınması en mantıklı iPhone modeli hangisi?

718705

Centipat
Selamlar yakın zamanda kısa süreli bir işe başlayacağım. Bilgisayarım ve bazı teknolojik eşyalarımı yükselteceğim. Telefonumu da aynı şekilde yükseltmeyi planlıyorum. Bir süredir iPhone modellerini araştırıyorum. Android'lerin daha iyi olduğunu biliyorum ama elimde kullanabileceğim bir ekosistem olduğu için iPhone tercih etmem gerekiyor.

18 yaşındayım öğrenciyim ve şu an araştırdığım kadarıyla iPhone 13 ihtiyaçlarımı yeterince karşılayacak bir model olarak öne çıkıyor fakat kısmen eski sayılabilecek bir model olması nedeniyle kafam karışıyor. 2025 yılında iPhone 13 almak sizce mantıklı mı? iPhone 13 ile diğer modellerin işlemci hızları ve güçleri arasında çok büyük bir fark yok. Genel olarak F/P olabilecek bir durumda gibi duruyor ama Apple prores desteği mevcut değil.

iPhone 13 Pro'da prores desteği var. Çok profesyonel olmasa bile YouTube için çekimler yapmayı planlıyorum. Hem günlük kullanım hem çekim için planlıyorum. Prores'in olmaması büyük bir eksi yaratır mı? IPhone'un kamera ayarlarıyla güzel bir görüntü yakalayabilir miyim? iPhone 13 almam mantıklı olur mu? iPhone 13 alırsam hangi Apple özelliklerinden yararlanamayacağım? Bilgisi olanlar yanıt verirse sevinirim. İyi sosyaller.

Yanlış bilgi
Selamlar yakın zamanda kısa süreli bir işe başlayacağım. Bilgisayarım ve bazı teknolojik eşyalarımı yükselteceğim. Telefonumu da aynı şekilde yükseltmeyi planlıyorum. Bir süredir iPhone modellerini araştırıyorum. Android'lerin daha iyi olduğunu biliyorum ama elimde kullanabileceğim bir ekosistem olduğu için iPhone tercih etmem gerekiyor.

18 yaşındayım öğrenciyim ve şu an araştırdığım kadarıyla iPhone 13 ihtiyaçlarımı yeterince karşılayacak bir model olarak öne çıkıyor fakat kısmen eski sayılabilecek bir model olması nedeniyle kafam karışıyor. 2025 yılında iPhone 13 almak sizce mantıklı mı? iPhone 13 ile diğer modellerin işlemci hızları ve güçleri arasında çok büyük bir fark yok. Genel olarak F/P olabilecek bir durumda gibi duruyor ama Apple ProRes desteği mevcut değil.

iPhone 13 Pro'da ProRes desteği var. Çok profesyonel olmasa bile YouTube için çekimler yapmayı planlıyorum. Hem günlük kullanım hem çekim için planlıyorum. ProRes'in olmaması büyük bir eksi yaratır mı? IPhone'un kamera ayarlarıyla güzel bir görüntü yakalayabilir miyim? iPhone 13 almam mantıklı olur mu? iPhone 13 alırsam hangi Apple özelliklerinden yararlanamayacağım? Bilgisi olanlar yanıt verirse sevinirim. İyi Sosyaller.

Hocam pek öneri yapamayacağım için üzgünüm, ProRes özelliği için SSD gerekiyor biliyorsunuz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
prores özelliği için SSD gerekiyor biliyorsunuz değil mi?
SSD'ye ve gerekli dönüştürücülere sahibim o konuda sıkıntı yok.

Ona vereceğiniz parayla ikinci el 14 Pro Max alırsınız, hem performans hem kamera.
Temiz kullanılmış bir ikinci el bulabileceğimi sanmıyorum ama dediğiniz durumda ikinci el daha mantıklı oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı