En iyi iPhone modeli hangisi?

iPhone X serisi (XR hariç.) olabilir bence çünkü ilk OLED telefonuydu Apple'ın ve zamanına göre tasarımı bayağı modern ve sadeydi. Animasyonlar vb olsun kaydırma hareketleri ile çok akıcıydı.
Samsung u da severim ama apple bence daha yenilikçi tasarim benimsemiş 2017'de akıcı animasyon ve arayüzde blur efekti falan vardı.
1727613176220.jpeg

Son düzenleme:
Herkese merhaba, bugünkü sorum bu size göre en iyi iPhone modeli hangisi? Fiyattan ve çıkış yılından bağımsız olarak sizin için önemli yerlere sahip anılarınızın olduğu bir model de söyleyebilirsiniz ya da seriye en çok yenilik getiren modelleri de söyleyebilirsiniz. Fikirlerinizi merak ediyorum.
İlk sıraya iPhone 4’ü koyarım. İlk iPhone’umdu ve o dönem için köşeli çelik sade tasarımı ve dönemin android telefonlarının çok tipsiz olması ile masaya koyduğunda bağıran telefondu. Onun dışında döneminin devrim yaratan iPhone’ları olarak:
1- iPhone 5S: Touch ID ile gelişi ve 64 bit mimariyi ilk kez kullanması sebebiyle 2013’ün devrimiydi.
2-iPhone 6/6 Plus: Apple ilk defa büyük telefon isteyenlere opsiyon sunmuştu. Oval tasarıma geçildi. Android’e benzedi oval tasarıma geçti diye döneminde eleştirilere maruz kaldı. Ben de köşeli tasarımı seven biri olarak eleştirmiştim.
3- iPhone X: Zaten bu cihaza nereden bakarsan bak her yönüyle devrimdi. OLED ekran, Face ID, tam ekran tasarım, çelik kasa vb. Uzatmıyorum 2017 eylüle dönün diğer rakiplerine bakın bir de hepsi oyuncak gibi kalmışlardı yanında. Hepsi ondan sonra bu cihazın izinden gittiler.
4- iPhone 11/ 11 Pro ve 11 Pro Max: Apple’ın ilk defa R serisi veya SE demeden ana seriler içinde ayrıma gittiği ve yeni politikasının başladığı günümüzde de devam eden devrimdi bence. Pro takısı alan cihazlar önemli farklar ile ayrılmaya başladı. Bundan sonra Android firmalar da model ayrımı yaparak tepe cihazlarına Pro veya Ultra demeye başladılar. Ayrıca bu modellerde ilk kez kamera adası dizaynı geldi. Kameralar tümleşik değil ayrı ayrı konumlandırıldı günümüzde de halen devam ediyor. Tümleşikten kastım 7 Plus, 8 Plus, X, XS bu cihazlarda da 2 kamera vardı ama uzunlamasına tek kamera gibi konumlandırılıyordu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı