Alınması en mantıklı iPhone modeli hangisi?

İphone kullanmıyorum fakat bildiğim kadarıyla ayarlardan prores'i aktifleştirebiliyorsun lakin harici ssd takılmadığı sürece kamera ekranından prores'i aktifleştiremiyorsun. Yanlış biliyorsam düzeltin.
Etkinleştirebiliyorum ve kaydedebiliyorum hocam. Deneme amaçlı çok video çektim ve sorun yaşamadım hatta şöyle söyleyeyim cihaz 128 GB.

Selamlar yakın zamanda kısa süreli bir işe başlayacağım. Bilgisayarım ve bazı teknolojik eşyalarımı yükselteceğim. Telefonumu da aynı şekilde yükseltmeyi planlıyorum. Bir süredir iPhone modellerini araştırıyorum. Android'lerin daha iyi olduğunu biliyorum ama elimde kullanabileceğim bir ekosistem olduğu için iPhone tercih etmem gerekiyor.

18 yaşındayım öğrenciyim ve şu an araştırdığım kadarıyla iPhone 13 ihtiyaçlarımı yeterince karşılayacak bir model olarak öne çıkıyor fakat kısmen eski sayılabilecek bir model olması nedeniyle kafam karışıyor. 2025 yılında iPhone 13 almak sizce mantıklı mı? iPhone 13 ile diğer modellerin işlemci hızları ve güçleri arasında çok büyük bir fark yok. Genel olarak F/P olabilecek bir durumda gibi duruyor ama Apple prores desteği mevcut değil.

iPhone 13 Pro'da prores desteği var. Çok profesyonel olmasa bile YouTube için çekimler yapmayı planlıyorum. Hem günlük kullanım hem çekim için planlıyorum. Prores'in olmaması büyük bir eksi yaratır mı? IPhone'un kamera ayarlarıyla güzel bir görüntü yakalayabilir miyim? iPhone 13 almam mantıklı olur mu? iPhone 13 alırsam hangi Apple özelliklerinden yararlanamayacağım? Bilgisi olanlar yanıt verirse sevinirim. İyi Sosyaller.

Alınması en mantıklı seri her zaman Pro serisidir gerek uzun kullanım gerekse verdiğin paranın karşılığını almak için. 2. el 13 Pro, 14 Pro bakabilirsin. Hatta 14 Pro alırsan her yönden düz 15'ten birçok yönden düz 16'dan bile iyi bir cihaza sahip olursun. 13 Pro ve 14 Pro modellerinde 128 GB depolama alırsan ProRes video 1080p ile sınırlı 256 GB ve üzeri alırsan 4K çekebilirsin. 15 Pro alırsan hem 4K hem 60FPS çekebilirsin. Tabii 16 Pro serisi yüzünden diğer Pro serileri stokta olmadığı için mecbur 2. ele kayman gerekiyor. Yurt dışı düşünür müsün? Düşünürsen kayıtsız kullanım şeklini açıklarım hem 16 Pro, 16 Pro Max alabilirsin.
iPhone 13 artık yetersiz, çağ dışı bir telefon. Telefoto kamerası bile yok. 60Hz ekranı zaten göz bozar ve son derece düşük parlaklığa sahip ekranı ile de güneş ışığında ekranı zor görürsün. 13 Pro alabileceğin en dip cihazdır. 13 Pro ve üzeri pro serilerinden şaşmamalısın.
iPhone 13 alırsan yararlanamayacağın özellikler:
-Lidar sensörü yok
-Gece modunda portre çekebilme yok.
-Telefoto kamera yok 13'te.
-Pro Raw fotoğraf çekebilme yok
-Pro Res video çekebilme yok
-Yüksek parlaklığa sahip ekran yok 13'te. EK detay: 13 Pro'da da aynı ekranın 120Hz'i var. Yüksek parlaklıklı ekranlar 14 Pro ve üzeri modellerde var.
-120Hz ekran yok 13'te. 60Hz.
-Dinamik ada yok. Çentik var ve kalın çerçeveler var.
- Her zaman açık ekran yok 13'te.( 14 Pro ve üzeri pro serisi cihazlar)
-48MP ana kamera yok 13'te. (14 Pro ve üzeri modellerde ana kamera 48mp)
-Eğer hareketli videolar çekeceksen hareket modu desteği de yok 13'te. ( 14 ve üzeri modellerde var)
-4GB RAM var( 13 Pro ve üzeri modellerde 6GB RAM var. ) 15 Pro ve sonrasında ise 8GB RAM var. Seneye 12GB RAM'lerin geleceği konuşulurken artık çok yetersiz kalacak bir değer 4GB.
Aklıma gelen önemli eksiklikler bunlar. Ve bunlar 2025 yılı için çok büyük eksiklikler. Bu yüzden alınmaz ve çağ dışı diyoruz.

Hocam pek öneri yapamayacağım için üzgünüm, ProRes özelliği için SSD gerekiyor biliyorsunuz değil mi?

ProRES için SSD gerekmiyor. İster 128 GB olsun ister 1TB 13 Pro ve üzeri her Pro serisi proRES video çekebiliyor.

Var hocam bulursunuz ben temiz ikinci el aldım 14PM.

Alınması en mantıklı seri her zaman Pro serisidir gerek uzun kullanım gerekse verdiğin paranın karşılığını almak için. 2. el 13 Pro, 14 Pro bakabilirsin. Hatta 14 Pro alırsan her yönden düz 15'ten birçok yönden düz 16'dan bile iyi bir cihaza sahip olursun. 13 Pro ve 14 Pro modellerinde 128 GB depolama alırsan ProRes video 1080p ile sınırlı 256 GB ve üzeri alırsan 4K çekebilirsin. 15 Pro alırsan hem 4K hem 60FPS çekebilirsin. Tabii 16 Pro serisi yüzünden diğer Pro serileri stokta olmadığı için mecbur 2. ele kayman gerekiyor. Yurt dışı düşünür müsün? Düşünürsen kayıtsız kullanım şeklini açıklarım hem 16 Pro, 16 Pro Max alabilirsin.
iPhone 13 artık yetersiz, çağ dışı bir telefon. Telefoto kamerası bile yok. 60Hz ekranı zaten göz bozar ve son derece düşük parlaklığa sahip ekranı ile de güneş ışığında ekranı zor görürsün. 13 Pro alabileceğin en dip cihazdır. 13 Pro ve üzeri pro serilerinden şaşmamalısın.
-Lidar sensörü yok
-Yüksek parlaklığa sahip ekran yok 13'te. EK detay: 13 Pro'da da aynı ekranın 120Hz'i var. Yüksek parlaklıklı ekranlar 14 Pro ve üzeri modellerde var.
-Eğer hareketli videolar çekeceksen hareket modu desteği de yok 13'te. ( 14 ve üzeri modellerde var)
-4GB RAM var( 13 Pro ve üzeri modellerde 6GB RAM var. ) 15 Pro ve sonrasında ise 8GB RAM var. Seneye 12GB RAM'lerin geleceği konuşulurken artık çok yetersiz kalacak bir değer 4GB.
Aklıma gelen önemli eksiklikler bunlar. Ve bunlar 2025 yılı için çok büyük eksiklikler. Bu yüzden alınmaz ve çağ dışı diyoruz.

ProRES için SSD gerekmiyor. İster 128 GB olsun ister 1TB 13 Pro ve üzeri her Pro serisi proRES video çekebiliyor.
Çok güzel rehber hazırlamışsınız elinize sağlık teşekkür ederim. Temiz iPhone 14 Pro bulmaya çalışacağım.

-Lidar sensörü yok

Hocam 4K 60/120FPS gibi bazı kalite ve FPS seçenekleri için gerekiyor. SSD'siz olan seçenekler de var elbettte ve buna ek olarak dahili hafıza da bunları etkiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı