Alışkanlık kontrolü problemi

Erayyk71

Hectopat
Daha fazla  
Kendimde anlamadığım bir şey var. Herhangi istemediğim bir alışkanlığı bırakırken veya istediğim bir alışkanlığı elde etmeye çalışırken herkes gibi zorlanıyorum. 1-2 hafta civarı süren kıvranmadan sonra vazgeçiyorum. Sizce hata nerede mesela alışkanlıkların hepsini birden bırakmak veya hiç çalışma alışkanlığı olmamasına rağmen günde 5 6 saat çalışmak...
Bunları yapan insanlar var çevremde. Nasıl yapıyorlar anlamıyorum. En azından sigara alkol gibi bir bağımlılığım yok. O da olsa ne olurdu halim bilemiyorum.
Sizlerin bu konu halkında fikirlerinizi merak ediyorum.

Eğer gerçekten hakim olabilen biriysen, iraden güçlüyse değiştiremeyeceğin alışkanlık çok az. Onun dışında dış etmenleri dahil etmen lazım. Mesela ders çalışma alışkanlığı istiyorsan 21 gün boyunca kit kütüphaneye, dershaneye otur ve soru çöz. Ortam zaten buna teşvik ettiği için sıkılmazsın. 21 günden sonrası gelir zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı