Alkolden nasıl uzak durabilirim?

Mayası tutmamış. Hocam cidden evde bira yapılır mı ya? Enteresan geldi bana.
Eki Görüntüle 438198
Hocam çok zor bir şey değil. Hazır kitleri var o turşu kurmaktan farksız. Biraz daha işin tabiri caizse "kaşarı" olursanız evde direk maltı kendiniz kırarak, mayalarak yapıyorsunuz. O işlem bile basit. Ondan sonra direk etil alkol yapma işlemi geliyor zaten 😃

Hocam çok zor bir şey değil. Hazır kitleri var o turşu kurmaktan farksız. Biraz daha işin tabiri caizse "kaşarı" olursanız evde direk maltı kendiniz kırarak, mayalarak yapıyorsunuz. O işlem bile basit. Ondan sonra direk etil alkol yapma işlemi geliyor zaten 😃
Distile su, Etil Alkol ve son olarak üzüm. :D Sanırsam fermente üzüm suyu tarifi verdim. :D

Yalnız içince kafayı sıyıranlardansan lütfen içme, ne kendine ne de çevrene zarar ver, Olur mu kanka? :D
Haklısınız hocam ama bana göre alkol çok alınan miktarına göre değil o anki duruma göre etki ediyor. Arada fark oluyor yani. Şimdiye kadar sapıttığım oldu mu oldu. Pişman mıyım? Kesinlikle evet.

Rakı yapım
Distile su, Etil Alkol ve son olarak üzüm. :D Sanırsam fermente üzüm suyu tarifi verdim. :D
Karıştırma götür. 😂

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Benim durum farklı ve tuhaf geliyor bana. Sabah içmicem diye kendime söz veriyorum ama akşam hava kararmaya başlayınca film bende kopuyor bi sıkkınlık bıkkınlık sonrasında alkole yöneliyorum. 3-4 bira dediğim hiç oturup içmezsem gün içinde kesin içtiğim mebla, onun dışında zaten artık boğma rakı viski içiyorum genelde. Bu gün kendime söz verdim, spor salonu üyeliğim devam ediyor 3 aydır bu gün gideceğim.
Bu arada el yapımı bira bi abim yapmıştı sevmemiştim, içimi ilaç gibiydi ama boğma rakı ve viskiye devam.

Belli bir dönem alkol ile bende sıkı bir arkadaşlık kurmuştum. Şuan temizim, bırakalı 4 ay oldu bira bile sürmedim ağzıma. Arkadaşlarımın desteği çok sayılır çünkü grupça bıraktık. Birisi hatırlatsa diğeri aman dedi. Üstesinden geldik. Ha canım istemiyor mu hemde çok istiyor. Eve gelince pijamaları giyip rahat rahat netflix izlerken bi bira açıp patates cipsi yeme gibi zevkler de hatırlanıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı