Alloy Elite-K55 RGB-G413-Masterkeys Pro L-Quickfire XT(ultimate)

LiveForACause

Decapat
Yer
Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Mühendis-Muhasebe
Merhaba,

Birkaç zamandır rahat yazı yazabilmek (özellikle tenkey kullanmak) için klavye arıyorum. Parmaklarım iri olduğu için aynı anda birçok tuşa basmak büyük problem. Ayrıca hızlı yazdığım için "standart" dome klavyelerin tepki süresi sinir olmaya bire bir.

G213 kullanıyorum, memnunum sağlamlğı-tepkisi-RGB olması gayet güzel. Ofis için kaliteli uzun ömürlü ve yazarken sorun çıkarmasın yeter.

Aradığım özellikler;
  • Tuş aralıkları çok dar olmasın (mümkünse geniş ama piyasada çok oynamaz dediler)
  • Enter tuşu -mümkünse- büyük olmalı. Tab ve sol shift tuşları da -mümkünse-dar olmasın.
  • Yazım ve günlük kullanım için rahat olsun (sculpt keyboard tarzı değil). Bilek desteği tercihimdir (Razer gibi hafızalı yastığa gerek yok)
  • RGB şart değil.
  • Mekanik olacaksa Cherry Mx (ed - brown - white) olabilir. Klik sesinden ötürü. Mekanik hisli de olabilir.
  • Arada oyun da oynanabilir ama COH-RedAlert3-World In Conflict vb. - Modern Combat 5 (profesyonel değil).
İncelediğim klavyeler;
  • HyperX Alloy Elite
  • Logitech G413 (Romer G - Cherry Mx farkı anlaşılır mı bilemedim)
  • Cooler Master Masterkeys Pro L
  • Cooler Master Quickfire XT & Ultimate
  • Corsair K55 (red switch)
  • Razer Cynosa (?)

FPS-RPG-MMORPG ve bilgisayar donanım profesyonellerinden fikir bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Corsair K55 mekanik değil dolayısıyla da red switch de değil.

CM Masterkeys Pro L tam da "istemediğin" türde klavye. Masterkeys Pro L de tuşları bitişik, sıfır çerçeve ve üstelik fiyat olarak gördüğüm kadarıyla berbat.

CM Quickfire XT ve Ultimate çok ucuza bulunuyorsa alınabilir, onun dışında daha güncel klavyeler daha iyi olacaktır.

G413 bu fiyata alınabilir: Logitech G413 Mekanik Oyun Klavyesi İngilizce - Gümüş Fiyatı

HyperX Alloy Elite en mantıklı tercih olacaktır, şu sıralar fiyat performans olarak en iyi tercih. Hyperx Alloy Elite Mekanik Gaming Klavye | ITOPYA

Razer Cynosa üstteki iki seçenek varken düşünmek bile yersiz.

İlginiz ve çabuk cevabınız için teşekkür ederim.

Fakat Razer cynosa diğer seçeneklerin yanında çok mu geri kalır yoksa tam mı tersi? Yazınızdan anlayamadım.

Alloy Elite Review

Ayrıca yukarıdaki linkte klavyenin kötü yanı olarak "yazmaya alışmak için pratik gerektirir" yazıyor. Anlayamadım. :(

İlginiz ve çabuk cevabınız için teşekkür ederim.

Fakat Razer cynosa diğer seçeneklerin yanında çok mu geri kalır yoksa tam mı tersi? Yazınızdan anlayamadım.

Alloy Elite Review

Ayrıca yukarıdaki linkte klavyenin kötü yanı olarak "yazmaya alışmak için pratik gerektirir" yazıyor. Anlayamadım. :(
Razer Cynosa geride kalıyor, mekanik olmayan bir klavye için pahalı.

İlk defa mekanik klavye kullanacak biri ilk başlarda eski klavyesindeki gibi rahat olamayabilir. @UmuTzn bir çok klavye denemiş ve şu an Alloy Elite ile devam eden birisi, klavyesinden çok memnun.

Siz bu kadar şey yazında önümde ki MK750'ye şöyle bir durup baktım :) Tuş arasında ki açıklık kısmı sanırım bu modelimizde istediğiniz gibi. Bilek desteği de var, RGB aydınlatmalı ve Cherry MX Red.
Bizim PRO L modelimizden daha iyi ve üst bir model şu an kampanyada.

Cooler Master MasterKeys MK750 RGB Aydınlatmalı Türkçe Mekanik Klavye - B

Mekanik istediğiniz için şu an sadece bu modeli önerdim. Dilerseniz Masterkeys Lite L ve Devastator modellerimize de bakabilirsiniz.

Olsun o kadar sıkıntı olmaz.
Siz bu kadar şey yazında önümde ki MK750'ye şöyle bir durup baktım :) Tuş arasında ki açıklık kısmı sanırım bu modelimizde istediğiniz gibi. Bilek desteği de var, RGB aydınlatmalı ve Cherry MX Red.
Bizim PRO L modelimizden daha iyi ve üst bir model şu an kampanyada.

Cooler Master MasterKeys MK750 RGB Aydınlatmalı Türkçe Mekanik Klavye - B

Mekanik istediğiniz için şu an sadece bu modeli önerdim. Dilerseniz Masterkeys Lite L ve Devastator modellerimize de bakabilirsiniz.

Ama yine de pahalı. Bu yıl sonu münasebetiyle indirim kampanyalarınız olacak mı?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı