Hocam hava soğutmayı kule tipi alacağım ama sitede çok fazla seçenek yok ondan oraya yazmadım bulunduğum coğrafya - derecelerde kışın problem yok diye acele etmedim 1-2 aya onuda sisteme eklemiş olurum zaten. 4060 ti yapmak istedim lakin fiyat 37k yı buluyor direk aradaki 4k ile monitör almak daha mantıklı geldi nasıl olsa ileride ekran kartını upgrade edeceğim işlemciyle diye. Ram için dediklerini not aldım hemen bir göz atacağım. Diğer parçalar için herhangi bir sıkıntı var mı sizce hocam ? dediğim gibi maks 4 sene beni üzmesin yeter nasip olursa zaten ozamana ekran kartı ve işlemciyi direk yükseltirim. Düzenli pc bakımlarını yapan biriyim zaten titiz kullanırım.İşlemci, anakart iş görür güzel hocam. Ekran kartını 2-3 sene sonra upgrade edecekmişsiniz 4060 sizi dlss ve fg ile sizi her türlü götürür. Ram cl si bir tık yüksek 30 a ne kadar yaklaşabilirseniz o kadar iyi. 6000mhz de kalın AMD'nin resmi açıklaması sweet spot 6000mhz uclk:mclk 1:1 için. Bütçe artabilirse 32gb yapabilirseniz çok daha uzun süreli olur. Ayrıca soğutma da koymanız gerek.
Edit : 200 tl farkla Kingston Beast KF560C36BBEK2-16TR 16GB (2x8) DDR5 6000Mhz CL36 Siyah Gaming RAM seçtim hocam. 34k oldu düz. Daha fazla monitör masa sandalye vs de alacağım için çıkamıyorum ileride bunlarıda upgrade ederim kesin ama