Alman marşları niye yasak?

Demek ki dünya demokrasi adı altında faşizm uyguluyor? Değil mi?

Hayır değil. Hastalıklı düşüncelerin yaygınlaşmaması tüm insanlık için faydalıdır. Nasıl ki senin bireysel olarak bir insanı öldürme özgürlüğün yok ise bir toplumunda başka toplumları katletme özgürlüğünün olmaması gerekiyor.

İlk kanı almanlar mı döktü? Fransa'nın 1923'te alman bölgelerine saldırması orada ki sivillerin öldürülmesi...

Hastalıklı mı? Eh... İngiltere demokrasilerin gülüydü mesela. Hindistan, Afrika, Kanada bunlardan birkaç örneği. Dahası da var.

Olayı Fransızlara falan bağlamanın bir anlamı yok. Sadece Adolf Hitler'i de suçlamanın bir manası yok. Kavgam kitabında bahsettiği gibi o zamanlar yahudiler Avusturya'nın güzel sokaklarına posterler, Deutsch dükkanlarını gece taşlamalar gibi saçma sapan şeylerle uğraşıyorlardı. Yıllar geçtikçe ülkenin sokaklarına değil basınına yansıdılar. Ben bu olaya kaybeden taraf suçludur demiyorum. Hangi savaş veya olaya bakarsanız bakın yahudileri karşısına alanlar ya 1 yıl sonra ya 10 yıl sonra bedelini ödüyor. Değişik bir toplum. Kimler neden yardım ediyor aklım almıyor.

Öncelikle Alman marşları değil Nazi Almanyası'nın marşları yasak. Preußens Gloria, Erika gibi marşlar yasak değil mesela. Führerin dediği gibi "Savaşta her zaman kaybeden suçludur, haklı olsa bile". Kısa ve öz sebebi bence Naziler kendilerine savaş ilan eden ülkelerin içinden geçtiği için kazansalar bile değişen bir şey olmazdı.

bir gün öldürmediğim her yahudi için bana küfredeceksiniz diye bir söz vardı hocam kimindi o?

Bunlar Yüzünden 70.000.000 milyon insan öldü.

İfadeler: die
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…