Alman marşları niye yasak?

İngiliz'ler kadar Almanlar'da suçludur, 2.wilhelm'in weltpolitik politikası en büyük örneğidir.
2.dünya savaşı ve Hitler'den bahsetmeye gerek bile yok sanırsam.

2.wilhelm'den nefret ediyorum ama bıyıklı Wilhelm'e hastayım :D hitler fark ettiysen Afrika'dan sömürge almıyor ama İngiliz maşallah ne varsa topluyor. Ayrıyeten hitler her haneye araç vermişti.

Konuyla alakasız ama yahudiler osmanlı imparatorluğuna da aynısını yapmaya çalışmadı mı?

Hocam tek tek yazmaya üşendim ama haklısınız.

Osmanlıda bulunan yahudiler bağımsızlık değil kudüs bölgesine yerleşmek istediler, ermeniler, rumlar, kürtler, araplar, gürcüler vs. bağımsızlık peşinde koşarken bağımsızlık istemeyen tek milleti. Ayrıca son bir not ekleyeyim tarih kitaplarında pek yazmazlar ama Hasan tahsin yahudidir. Bu arada belirteyim, ben bir türküm ve tarih boyunca bana zararı olmamış bir milleti sırf 3-4 kişinin gazına gelip kötüleyemem.

@Is That A SKYLINE hocam hala yahudilerin almanlara yaptığı saldırılarla ilgili kaynak bekliyorum.

Osmanlıda bulunan yahudiler bağımsızlık değil kudüs bölgesine yerleşmek istediler, ermeniler, rumlar, kürtler, araplar, gürcüler vs. bağımsızlık peşinde koşarken bağımsızlık istemeyen tek milleti. Ayrıca son bir not ekleyeyim tarih kitaplarında pek yazmazlar ama Hasan tahsin yahudidir. Bu arada belirteyim, ben bir türküm ve tarih boyunca bana zararı olmamış bir milleti sırf 3-4 kişinin gazına gelip kötüleyemem.

@Is That A SKYLINE hocam hala yahudilerin almanlara yaptığı saldırılarla ilgili kaynak bekliyorum.

Hocam yahudiler kudüs civarına yerleşip orada bağımsızlık ilan etmek istiyorlardı. Lakin sultan abdulhamid buna izin vermedi. Kaynak olarak önceki sayfalarda bir arkadaş söylemiş ona sorabilirsiniz.

Hocam keske olmasa ama yasak o yüzden simdilik werchmat marslarıyla devam ediyorum.

Ben YouTube Brezilya'da feindeslandın sözlü versiyonunu buldum onu dinliyorum :D Brezilya'da yasak değil galiba.

Hocam yahudiler kudüs civarına yerleşip orada bağımsızlık ilan etmek istiyorlardı. Lakin sultan abdulhamid buna izin vermedi. Kaynak olarak önceki sayfalarda bir arkadaş söylemiş ona sorabilirsiniz.

Size şöyle basit bir şey anlatayım, öncelikle abdulhamitten toprak isteyen yahudiler bugün Amerika'da yaşayan İsrail devletine karşı olan yahudilerdendi. Yahudiler günümüzde kabaca 2 cemaat halindedir, 1. cemaat yahudilerin bağımsız bir devleti haketmediğini iddia edenler, 2. kesim ise devlet isteyen yahudiler. Yahudi inancına göre (burada adı geçen devletten tam emin değilim) asur devletine karşı yahudiler savaşmadığı için tanrı onları lanetler ve bir daha bağımsız devlete sahip olmalarını yasaklar. İşte devlet sahibi olmak istemeyen yahudiler bu inançtadır, Orta Doğu'da osmanlı himayesinde yaşantılarını sürdürmek için bölgeyi kendilerine ister osmanlıya bağlı bir eyalet olarak hayatlarını idame ettirmek isterler. Günümüz amerikasında sermaye sahibi yahudilerin büyük bir kesmi bu düşüncededir. Avrupa'da yaşayan görece fakir yahudiler ise devlet isteyen ekiptendir-günümüzde İsrail'i oluşturan yahudiler Avrupa'dan göçenlerdir, devlete karşı olanlar ise ameirkaya gitmiştirler-. Yahudiler abdulhamite tüm borçlarını silerek kudüs bölgesine yerleşmeyi teklif etmişlerdir, abdulhamit bunu kabul etmemiş, borçlarınının bir kısmına karşılık Kıbrıs'ı İngiliz'lere vermiştir. Kudüse birilerinin yerleşmesi vs. Kıbrıs'ın İngiliz'lere verilmesi arasında bir seçim yapsam muhtemelen kudüse yerleşmeye izin verirdim. Bu konu çok derin bir konu fakat size bir tavsiye vereyim belli ki hep aynı kaynaklardan araştırma yapıyorsunuz ve hep aynı sonuca varıyorsunuz, farklı kaynakları okuyun, okuduğunuz kaynağın bir sonuca ulaşması değil bu sonuca sizin ulaşmanız gerekiyor. Amerika'da yıllarca ermeni soykırımının tanınmasına engel olan yahudi cemaatleri, Hasan tahsinin yahudi olmasını falan okuduğunuz kaynaklar pek yazmaz, onlara göre yahudiler salt kötüdür, işleri güçleri bize kötülük yapmaktır. Ama gerçekler pek öyle değildir.

soundcloud.com'da bir kısmı var marşların. Keşke yasak olmasa da YouTube'den dinlesek ama nafile. Ben çoğunlukla soundcloud.com'dan dinliyorum.

1.dünya savaşı savaşını kazanan itilaf devletleri insancıl barış yapmadıkları için %60 suçlu. Savaşı kaybeden Almanya'ya çıkardığın savaş tazminatını ödeyemediği için ve toprakları elinden alındığı için hiçbir şey yapmama gibi durumu olamaz. İntikam için hazırlıkları tamamladıktan sonra kimlere saldırdığı belli. Toprak ele geçirmek için çoğu ele geçirilen savaşlarda veya yerel nüfusu göçe zorlayarak demografik yapısını değiştirmek için geçmiş tarih intikam hissi soykırım genel olarak yapılmaktadır. Ermeni, Fransız, Yunan, Rus'ların ve Arapların türklere yaptığı soykırımlar örnektir.

Senin canını yerim :D aynısını düşünüyorum. Ama savaşta kaybeden taraf hep haksızdır dediğin gibi...
@emircanunlts konuyu mareşale soralım. Siz ne düşünüyorsunuz hocam?
Nazi ve Almanlar hakkında açılan konulara pek dahil olmak istemiyorum. Toxic insanlar yüzünden içinden çıkılmıyor sonra, teşekkürler etiketlediğiniz için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı