Çözüldü Alman vatandaşlığı Türkiye'de nasıl işlenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mnms

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben hem Türk hem de Alman vatandaşıyım fakat Alman vatandaşlığım Türkiye'de işlenmemiş. Yani burada sadece Türk vatandaşı gözüküyorum, okul için Alman vatandaşlığımı da Türkiye'de işlemem lazım fakat nüfus müdürlüğü benden Alman vatandaşı olduğuma dair bir apostilli vatandaşlık belgesi istedi. Dün Alman Konsolosluğuna gittiğimde sen zaten doğumla Alman vatandaşısın, bizde Alman vatandaşıdır tarzı bir belge yok, öyle birşey veremeyiz dediler. Nüfus müdürlüğünü geri aradığımda ise vatandaşlık belgesi lazım dediler yine, pasaport falan olmaz mı diye sorduğumda bilgim yok kendi ilçe nüfus müdürlüğünüze gidin dediler. Benim ne yapmam gerekiyor bu vatandaşlığı işlemem için bilgisi olan var mı? Alman pasaportumu noterde tercüme ettirsem vatandaşlık belgesi sayılmaz mı?

Birde almanyada doğum belgem olmazmı diye sormuştum ona da olmaz dediler vatandaş olduğuna dair belge getirmen lazım dediler.

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam ama sorun zaten doğum belgemi kabul etmedi nüfus yani apostillimi bilmiyorum ama apostilli olsa bile kabul etmiyorlar biz senin alman vatandaşı olduğunu doğum belgen ile bilemeyiz diyorlar.

Yani vatandaşlık belgesini de konsoloslukta vermiyor bu gidişle ya vatandaşlıktan çıkamayacağım ya da pasaportu kabul etcekler.

Yani zaten pasaport resmi olarak bir vatandaşlık belgesi sayılmaz mı, hani vatandaşlarıyım ki pasaport vermişler orada tüm ad soyad resim doğum tarihim hepsi de var kabul edilmezmi.

Almandan kayıtlı oldıgın yerden sana ikamet belgesi veya vukuatlı nufus kaydı verdiklerinde vatandaslık no, aile kutugu vs zaten yazıyor bunu nasıl kabul etmiyorlar.
Sen alman konsoloslugundan ben TR de alman vatandası kaydettireceğim, XXX kimlik nolu, XXX pasaport nolu XXX sahıs alman vatandasıdır oldugumu beirten belge apostilli alırsan olur.
Sadece pasaport ile olmaz.

Hocam ama sorun zaten doğum belgemi kabul etmedi nüfus yani apostillimi bilmiyorum ama apostilli olsa bile kabul etmiyorlar biz senin alman vatandaşı olduğunu doğum belgen ile bilemeyiz diyorlar.

Yani vatandaşlık belgesini de konsoloslukta vermiyor bu gidişle ya vatandaşlıktan çıkamayacağım ya da pasaportu kabul etcekler.

Yani zaten pasaport resmi olarak bir vatandaşlık belgesi sayılmaz mı, hani vatandaşlarıyım ki pasaport vermişler orada tüm ad soyad resim doğum tarihim hepsi de var kabul edilmezmi.

Almandan apostilli vukuatlı nufus kayd alınca burada Türkçeye yeminli tercuman ceviri ve noter onaylatacaksın. Ondan sonra işlem yaparlar.
Merhaba arkadaşlar, ben hem Türk hem de Alman vatandaşıyım fakat Alman vatandaşlığım Türkiye'de işlenmemiş. Yani burada sadece Türk vatandaşı gözüküyorum, okul için Alman vatandaşlığımı da Türkiye'de işlemem lazım fakat nüfus müdürlüğü benden Alman vatandaşı olduğuma dair bir apostilli vatandaşlık belgesi istedi. Dün Alman Konsolosluğuna gittiğimde sen zaten doğumla Alman vatandaşısın, bizde Alman vatandaşıdır tarzı bir belge yok, öyle bir şey veremeyiz dediler. Nüfus müdürlüğünü geri aradığımda ise vatandaşlık belgesi lazım dediler yine, pasaport falan olmaz mı diye sorduğumda bilgim yok kendi ilçe nüfus müdürlüğünüze gidin dediler. Benim ne yapmam gerekiyor bu vatandaşlığı işlemem için bilgisi olan var mı? Alman pasaportumu noterde tercüme ettirsem vatandaşlık belgesi sayılmaz mı?

Dogdugunda ilk hangi vatandaslıktaydın,
Alman vatandaslıgı dogumda aldıgına gore TR vatandası olurken senin nufus mudurlugunde alman vatandaslıgından, TR vatandaslıgına gecişte (cift vatandaslıga) orada belirtilmiş olması gerek.
Vukuatlı nufus kayıt orneginde alt kısmında acıklamalarda XXX tarihli, XXX Bakanlar Kurulu kararı ile TR vatandaslıgına geçmiştir, aynı zamanda alman vatandasıdır vs yazar.

Alman vatandaslıgı dogumda aldıgına gore TR vatandası olurken senin nufus mudurlugunde alman vatandaslıgından, TR vatandaslıgına gecişte (cift vatandaslıga) orada belirtilmiş olması gerek.
Vukuatlı nufus kayıt orneginde alt kısmında acıklamalarda XXX tarihli, XXX Bakanlar Kurulu kararı ile TR vatandaslıgına geçmiştir vs yazar.
Hayır hocam annem alman vatandası babam türk vatandaşı ikisinide doğumla aldım ve almanya zaten çifte vatandaşlığımı kabul ediyor ama Türkiuede işlenmemis türkiyede sadece Türk olarak gözüküyorum

Vukuatlı nufus kayıt orneginde alt kısmında acıklamalarda XXX tarihli, XXX Bakanlar Kurulu kararı ile TR vatandaslıgına geçmiştir, aynı zamanda alman vatandasıdır vs yazar.
Nüfüs müdürlüğünden vukuatlı nüfus örneği aldığımızda ordaki görevli dedi alman vatandaşlığı işlenmemiş sadece Türk gözüküyorsun diye.

Ve hocam üniversiteye yabancı öğrenci olarak başvurdum o yüzden Türk vatandaşlığından çıkmam gerekli imiş , alman vatandaşlığını işletmeden Türk vatandaşlığından çıkamam değil mi?

Hayır hocam annem alman vatandası babam Türk vatandaşı ikisini de doğumla aldım ve Almanya zaten çifte vatandaşlığımı kabul ediyor ama Türkiuede işlenmemis Türkiye'de sadece Türk olarak gözüküyorum

Nüfüs müdürlüğünden vukuatlı nüfus örneği aldığımızda oradaki görevli dedi alman vatandaşlığı işlenmemiş sadece Türk gözüküyorsun diye.

Ve hocam üniversiteye yabancı öğrenci olarak başvurdum o yüzden Türk vatandaşlığından çıkmam gerekli imiş, alman vatandaşlığını işletmeden Türk vatandaşlığından çıkamam değil mi?

Yabancı ogrenci statusunde girmen için TR vatandaslıgından tamamen cıkkman gerek.
Hayır, cıkarsın. Nufusa git TR vatandaslıgından çıkacağım de, gerekeni soylerler.
Fazla uzun bir prosedür yok bildigim kadar.
Benim yegende aynı sekilde yabancı statude, TR'den cıktı.

Evet hocam zaten o yüzden vatandaşlıktan çıkmak için önce alman vatandaşlığımın türkiyede işlenmesi lazımmış sanırsam, zaten o yüzden işlemeye çalışıyorum.
Yabancı ogrenci statusunde girmen için TR vatandaslıgından tamamen cıkkman gerek.

İşlemeden çıkabiliyormuyuz ki eğer öyle olur ise direkt o şekilde çıkayım, çünkü üniversiteden kabul aldım 23 eylüle kadar vatandaşlıktan çıkmam lazım.

Evet hocam zaten o yüzden vatandaşlıktan çıkmak için önce alman vatandaşlığımın Türkiye'de işlenmesi lazımmış sanırsam, zaten o yüzden işlemeye çalışıyorum.

İşlemeden çıkabiliyor muyuz ki eğer öyle olur ise direkt o şekilde çıkayım, çünkü üniversiteden kabul aldım 23 Eylül'e kadar vatandaşlıktan çıkmam lazım.

Cıkabilirsin, yegende hatırladıgım kadar kolayca cıkmıstı.
Ogrewnci oldugun surece baban uzerinden saglık alabiliyorsun. TR vatandası olmasanda.

Cıkabilirsin, yegende hatırladıgım kadar kolayca cıkmıstı.

Yani işlemem gerek yok mu çünkü ben üniversiteye başvururken konuştuğum acente işlemen lazım demişti ama gerekmiyor ise çıkmak rahat olur zaten tek pasaport yetiyor diye biliyorum çıkarken.

Vatandaslıktan cıkmanın diger vatandaslık ile ne ilgisi var?
Gidersin nufusa "ben TR vatandaslıgından çıkacağım" diyceksin, alman vatandaslıgı ile bu ne alaka?

Uni yi bitirince tekrar basvurup geri ailırsın.
Yegen yurt dışı aypon alıyor, burada TR hattı alıyor normal kesilmiyor 4 ay vs olayı yok.
2milyonluk arabayı 1.3 milyona alabiliyor.
TR vatandası olunca geciriyorlar.😁

Gidersin nufusa "ben TR vatandaslıgından çıkacağım" diyceksin, alman vatandaslıgı ile bu ne alaka?
Hocam bildigim kadarı ile alternatif bir vatandaşlığa sahip olduğumuzun kesin kanıtını istiyorlar bende pek bilmiyorumda acenta önce alman vatandaşlığını Türkiyeye işleyip sonra Türk vatandaşlığından çıkman lazım dedi , nüfus müdürlüğünü arayıncada burası genel bilgi hattı kesin birşey diyemem deyip ilçenizdeki müdürlüğe gidin diyorlar oraya gidiyorum onlarda sürekli 3. Kata 5. Kata 4. Kata diye birbirlerine paslıyorlar o yüzden tam bilgi alamadım kimseden.

Uni yi bitirince tekrar basvurup geri ailırsın.
Yegen yurt dışı aypon alıyor, burada TR hattı alıyor normal kesilmiyor 4 ay vs olayı yok.
2milyonluk arabayı 1.3 milyona alabiliyor.
TR vatandası olunca geciriyorlar.😁
Hocam üniversiteye girebilsem mezun olunca geri alırım zaten ama işte 23 eylüle kadar vatandaşlıktan çıkamazssam kayıt olamayacağım.

Hocam bildigim kadarı ile alternatif bir vatandaşlığa sahip olduğumuzun kesin kanıtını istiyorlar bende pek bilmiyorumda acente önce alman vatandaşlığını Türkiye'ye işleyip sonra Türk vatandaşlığından çıkman lazım dedi, nüfus müdürlüğünü arayınca da burası genel bilgi hattı kesin bir şey diyemem deyip ilçenizdeki müdürlüğe gidin diyorlar oraya gidiyorum onlarda sürekli 3. Kata 5. Kata 4. Kata diye birbirlerine paslıyorlar o yüzden tam bilgi alamadım kimseden.

Onlar bu işlerle ugrasmadıgı için bilgileri sınırlıdır.
Face de gruplar vardır onlara sor.
Sen ilk hangi vatandaslıktaydın? Cift vatandas olmadan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı