Almanya hayatı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Almanya'ya gidebilmek için kaliteli bir mühendis olmanız gerekiyor. Ya çok iyi bir üniversiteden averaj üstü bir ortalama ile mezun olacaksınız, ya da ortalama bir üniversiteden yüksek ortalama ve başarılı GitHub projeleri ile mezun olacaksınız. Hayal kurması evet güzel. Şuraya giderim böyle çalışırım bunu yaparım şeklinde hayaller kurmak insanı motive eder ve çalışma azmi katar. Ancak bir kişi Türkiye'de şu an çalışmıyorsa, kendi geçimini kendi sağlamaya çalışmıyorsa kısacası ailesiyle birlikte yaşıyorsa, yabancı bir ülkeye gidip, farklı bir dil konuşup üzerine bir de çalışıp geçimini sağlaması çok zor olacaktır. Ben çok hırslandım hayallerim var yaparım kafasına girmeyin. Şu an Türkiye'de yaşam Almanya'ya göre daha zor bunu biliyoruz. Yaşınız kaç bilmiyorum ancak üniversite zamanında çalışıp kendi evinizi kendiniz geçindirmeyi deneyin. Zora alışırsanız, Almanya'da nispeten daha rahat edersiniz. Ancak burada hiçbir iş tecrübesi olmadan, öz güven geliştirmeden ve hayatın farkına varmadan giderseniz orada da toslarsınız. Bu sefer de elinizden tutacak bir aileniz/dostunuz/çevreniz olmayacağı için daha da zorlanırsınız.
Dil konusunda gelirsek bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsanız B2 üstü hatta C1 seviyesinde ingilizceniz olmalı. Bu zaten şart. Almancanızı da aynı şekilde geliştirmeniz gerekiyor. Sektörde ne kadar İngilizce konuşulursa bile bir kafede birisiyle otururken, sokakta birisiyle konuşurken Almanca kullanmanız gerekecek.
Size tavsiyem, derslerinize çok sıkı bir şekilde çalışarak güzel bir üniversite kazanın, İngilizce ve almancanızı geliştirin, ardından da kendi hayatınıza zorluklar çıkarın. Almanya'da yapmak zorunda olduklarınızı ayrı bir evde yaşamak, kendi geçimini sağlamak, kendi yemeğini hazırlamak, çamaşır bulaşık işlerini yapmak gibi şimdiden yapmaya başlayın. Oraya gittiğiniz zaman ortada kalmayın. Bu işler sadece hayallerle olacak şeyler değil. Biraz da bir şeyler yapmak gerekiyor.

Cok ilgili tazı olmuş teşekkürler. Bilginizi not alacağım daha bir cok bilgiyi benimle paylaşırsanız cok sevinirim :)

WAV'dan kastınız work and travel ise, Watt vizeleri ortalama 4 aylık şekilde basılır. En az 3 ay kalırsınız. 6 aya kadar uzatabilir misiniz bilmiyorum, ancak bir şekilde yapanlar vardı. Sadece Watt kullanacaksanız en az 3 ay kalabiliyorsunuz. WAV'ın ne olduğunu bilmiyorum.

Wat diyecektim aklım karıştı kusura bakmayın peki kaç paraya patlar bu gitmek, vize ve bilet vb.

Klasik, düşük puanlı bir üniversiteden mezun olup Türkiye'de iş bulamayacak olmasına rağmen Almanya'ya gidip aylık 10k Euro maaş alacaklarını düşünüyorlar.
Kesinlikle, zaten bırak yurtdışını bunlardan birinden mezun olsa bu bile yetecek TR ortalaması üstünde bir hayat ülke çıkışını yapmadan.

Klasik, düşük puanlı bir üniversiteden mezun olup Türkiye'de iş bulamayacak olmasına rağmen Almanya'ya gidip aylık 10k euro maaş alacaklarını düşünüyorlar.

Dostum kimin hayallerini ne ilgilendirir en azından senin gibi 7/24 PC başında vakit geçirmiyoruz gelmiş boş konuşuyorsun burada konuya bir katkın yoksa git yoksa raporlayacağım. Üniversite bitince paran varsa yerleşirsin fakat meslek konusu bilinmez.

Gidin imkanınız varsa. 5 gün Berlin'de kalım arkadaşlarımla. Gerçekten güzel ülke. İnsanlar saygılı, kurallara uyuyor, sokakta bağıran çağıran, korna sesi yok. Dil konusunu halledersiniz. Almanca zor bir dil değil, hatta İngilizce bilenler için öğrenmesi kolay dillerden franızca ve İspanyolca gibi. Gidin hayatınızı orada kurun. İlk birkaç hafta/ay alışırsınız sonrası kolay zaten.

Not: Yollarda karşıdan karşıya geçerken kesinlikle yaya yollarından geçip, ışıklara dikkat edin. Buradaki gibi boş bulduğunuzda yola atlamayın, bunu yapan tek siz olursunuz :)

Hakklısınız o yonde dikkat etmek lazım Almanya hafta sonu cok sesiz olurmuş herkes bisiklet veya elektrikli motosiklet binermiş araba kullanmazlarmış. Ben de hafta sonları dağlara gideceğim gol taraflarına orada bisikletimle güzel vloglar çekeceğim inşallah ve araba ile de başka ülkeleride gezecegim. Hayalim bu fakat yapmam için sıkı calışmam lazım :( umarım başarabilirim zaten iş bulmak zor değil bilgi ve dil onemli sonrası kolay.

Son düzenleyen: Moderatör:
Watt diyecektim aklım karıştı kusura bakmayın peki kaç paraya patlar bu gitmek, vize ve bilet vb.
Baktığım sitelere göre değişiyor. Fiyatlar hakkında pek bir bilgim yok. WAT'ı fazla araştırmadım. YouTube üzerinden WAT yapan kişilerin tecrübelerini dinlerseniz daha iyi olur.

Klasik, düşük puanlı bir üniversiteden mezun olup Türkiye'de iş bulamayacak olmasına rağmen Almanya'ya gidip aylık 10k euro maaş alacaklarını düşünüyorlar.

Şuandan itibaren başlarsam bence geleceğim kotu gecmez gibi.

Dostum kimin hayallerini ne ilgilendirir en azından senin gibi 7/24 PC başında vakit geçirmiyoruz gelmiş boş konuşuyorsun burada konuya bir katkın yoksa git yoksa raporlayacağım. Üniversite bitince paran varsa yerleşirsin fakat meslek konusu bilinmez.
7/24 PC başında olduğumu kim söyledi? Raporlamak istiyorsan raporla. Çok yüksek hayaller kuruyorsunuz fakat Türkiye'de yaşadığınızı unutuyorsunuz. 1 sene bile geçmeden gümleyeceksiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı