Almanya hayatı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok boş şeyler yazıyorsun. Sadece hiçbir başarısı olmayan ezikler insanları yaşına göre yargılar. Yaşım 17 bu arada.

Beyin yaşın olarak kast ettim.
Yanlış bilgi vermeyeyim, Watt yapan kişilerden dinlemeniz ve gideceğiniz zamana göre olan kur seviyesine göre yorumlamanız daha uygun olacaktır.

2 yıl sonra gideceğim yardımınız için teşekkürler.
 
Emre diye genç bir arkadaşım vardı sizin gibi. Çocuk İTÜ inşaat mühendisliğine gitti, 3-4 yıl TR içinde tecrübelendi ve Rusya'da 300.000 konutlu rezidansın bir bloğundan sorumlu. Dil vs. çok önemli zaten ve kendini geliştirmen. Pat diye hemen gitmek hayalini çıkartmalısınız, her şeyin vakti zamanı var. Şu an da soruyorum napıyorsun diye ; abi hurilerin arasına kaldım diyor :) Çocuk şu an Rusya' da yemek ve kirası hariç 3000 üstü alıyor ama kendini çok geliştirdi. Onun düzeyindekiler ya da daha üst üniversite mezunları 2500 alıyorken maks, o kira yemek hariç alıyor 3000 üstü. Moskova'da da hayat çok pahalı belirteyim. Her şeyin vakti var, öncelikle bir liseni kazan kardeşim.
 
Çalışma sürecin boyunca "boşa çalışıyorsun, yapamazsın, benim de bi' arkadaş vardı çalıştı olmadı" tarzı yorumları çok duyacaksın. Boş ver, sen kendine bir hedef belirlediysen o hedef için çalış. Ancak dediğim şekilde, bilinçli bir şekilde ve yaşayacağın şeylerin sürekli toz pembe olmayacağını, çok zorluk çekeceğini bilerek çalış. Olmazsa da olmaz, yapacak bir şey yok dersin ancak çalışmaların sayesinde Türkiye'de de ortalama üstü bir maaş alırsın, hayat şartların buna göre değişir. Sadece a değil, b planın hatta C planın da olsun. Her şeye açık ol, herkesi dinle, ancak dinlediğin her şeyi yapma. Kendi süzgecinden geçir, sana uygun olup olmadığını belirle. Hayat senin hayatın. Hata yaparsan da bundan sen sorumlusun, başarılı olursan da. Hatalarından ders çıkarmayı, tecrübenin elmas değerinde olduğunu unutma. Hayatta hiçbir şey kolay değil, kolay olsa şu an herkes bir yerlere gitmiş, ülkede insan kalmamış olurdu. Farklı olmak istiyorsan, farklı şeyler yapmalı ve çalışmalısın. Fedakarlıklarda bulunmalısın. İyice düşün, kafanda olası kriz senaryolarını kur, hayallerin için çalış. Başarılar.

Teşekkürler. Zaten zengin olsam her fakire her insana yardım ederim insanlar değil hayvanlarada yaparım her canlıya yardımım olur. Tek istediğim iyi bir iş güzel bir hayat olması umarım kavuşurum hayalerime Türkiye'deki hayalim kalmadı geleceğim güzel gozukmedi ama Almanya'da 1 umut var bu umudumu kaybetmeyim kazanacağım gibisinden calışmaz Almanya'da işim iyi olursa vlog videoları da çekeceğim zaten ve Almanya'daki ve Türkiye'deki zorlugları da anlatacağım yorumlarınız beni benden aldı her cümlenin 1 tanesi bile değerliydi teşekkürler. Tekrar yardımlarınız için sizin hedefiniz ne peki? Bir de olamasın edemesin gibisinden yorumlar geliyor hatta direk yüzüme diyorlar. Sırf bunların dediklerine bakarak daha cok calışcam aslında bunlar beni daha cok calışmama sebep oluyorlar. Bir yandan kotu bir yandan iyi maalesef ki umarım onum acık olur.
 
Benimde merak ettiğim ve büyük ihtimalle uygulayacağım konu. Bu arada araştırmalara göre tavsiyem; bütçeniz az ise kesinlikle küçük şehirleri tercih edin ve bu şehirler büyük şehirlere yakın olsun.
 
Merhaba, öncelikle 23 yaşımda Almanya'ya taşınma kararı aldım. Fakat hedefim bilgisayar mühendisi olmak yani 18 yaşımda bilgisayar mühendisi okuyup iş başvurusu yapacağım 23 yaşıma geldiğime kadar 5 sene geçmiş olacak 5 senede bilgisayar mühendisi ile alakalı ortalama orta seviye bir bilgiye sahip olacağım ve iş başvurusunda zorlanmam gibi düşünüyorum, neden Almanya? Cünku daha iyi bir geçim daha iyi bir hedef daha gelişmiş teknolojiye sahip ve maaşlar da bir o kadar iyi. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Almanya'da zaten yaşayan arkadaşlarım veya dostlar var ailem akrabam maalesef yok, tek başıma gideceğim ortalama 3 sene kendi geçimi sağlıyıp kendimi düzene sokunca ailemi yanıma alacağım, hayalim bu. Yandan siz ne düşünüyorsunuz?
Sıkça sorulan sorular = sss.
1-neden Almanya? Soru cevabı üste.
2-neden bilgisayar mühendisi? Cünkü kendimi bilgisayar yönünde ve yazılıma ve teknoloji ile alakam çok fazla bu doğal bir şey çocukluktan beri kısaca böyle.
3-Almanya'da kalıcı mı olacaksın? Gecimim daha iyi olursa evet düşüncem var.
4-nerede kalcan? Bremen veya munih düşündüm kararsızım ama Almanya şart.
Size karşı soracağım sorular?
1- Almanya'da yaşayan var mı durumları nasıl.
2-Almanya'nın neresinde daha çok Türk var ve daha merkezi doğal bir yer?
3-ev satın almam imkansız gibi duruyor. Fakat bir öğrenci evi tarzında kalma düşüncem var ek güvenlik evde olsa bile eve extra 2 kamera koyacağım.
4-Türkiye'den nasıl Almanya'ya gidebilirim yanıma ne kadar almam lazım?
5-eğer Almanya'da ortalama maaşım 2500 euro üstü şart ve üstünde maaş alırsam yıllık 50bin euro 70bin euro alsam çok iyi olur aylık ortalama 2500BIN euro ve 7500BIN euro veriyorlarmış ne kadar doğru?
7- 60bin euro sıfır veya temiz 2.el Almanya da araba önerisi (otomatik) km 12bin altı.

Sorularım bu kadardır. Size neden Türkiye'den Almanya'ya gideceğim deyim örnek.
2bin TL bir PC var mı? RTX 3080'li? Cevap? Yok.
2bin euro PC var mı? RTX 3080'li? Cevap? Var.
Ve de sıfır. Garantili.
Kısaca bunu demek istedim sanırım Almanya'da ev fiyatları pahalı geri kalanlar ıvır zıvır ucuz.
Okuduğunuz için teşekkürler. Umarım sorularımı cevaplarsınız.

İşletme enformatiği bölümünü inceleyebilirsiniz almanlar hemen kapıyor.
 
Hocam merhabalar. Almanya'da yaşayan uzaktan tanıdıklarımdan yola çıkarak oranın yaşamak için çok iyi bir yer olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu insanlar yıllar önce oraya gidip yerleşen ve günümüzdeki kur, vize gibi problemlerle uğraşmayan insanlar. Yani günümüze göre çok daha rahat bir şekilde oraya gittiler ve şu an çok rahat bir şekilde yaşıyorlar. Günümüzde oraya "legal" bir şekilde gitmek için belli bir dil seviyesi, iyi bir gelir kaynağı ve de- genellikle- en az üniversite mezunu olmanız gerekmekte. Diyelim ki bu şartları sağladınız, o zaman Almanya'da yaşayacağınız bazı "kötü" durumlardan bahsedeyim.

Öncelikle kiradan başlamak istiyorum. Kim ne derse desin Avrupa ülkelerinin çoğunda (Fransa gibi ülkeler hariç) kira fiyatları çok pahalı. Bildiğim kadarıyla merkezi bir yerde ufak yerlerin kiraları en az 800 avrodan başlamakta. Konut sorunu yaşamamak için merkezden uzak yerlere gitmenizi önereceğim ancak oralarda da internet gibi problemler var. Ciddi olarak söylüyorum, 2021 yılında Almanya'da halâ bizden kötü internete sahip yerler var. Bunun sebebinin de genelde mevcut yer ve altyapı olduğunu söyleyebilirim. Tabi oralardaki insanların yaşam kaliteleri bizden daha iyi ancak böyle "problemler" de mevcut.

Irkçılıktan da bahsetmezsem olmaz. Açıkçası benim için çok önemli bir durum değil bu çünkü böyle şeylerde hiçbir şekilde üzülmüyorum veya hayatım boyunca hiç böyle bir şey yaşamadım. Ancak almanların bir kısmı- yanlış anlaşılmasın ama durum böyle- zeka kıtlığına sahip. Hatta bazen almanların bu zeka açığını kapatmak için çok çalıştıkları düşüncesine sahip olduklarını da düşünmüyorum değil. 2021 yılında hala "alman ırkının üstünlüğünü" isteyen geniş bir kitle var orada. Ancak bildiğim kadarıyla bu durumdan türkler fazla etkilenmiyor. Geçmişte maalesef bazı aileler bu gibi sebeplerden dolayı orada katledildi ancak siyahilere, hint veya Asya kökenlilere göre daha iyiyiz diyebilirim. Zira siyahileri hemen hemen hiçbir toplum sevmiyor, bu ne kadar mantıklı bir şey buna siz karar verin.

Bunun dışında benim kötü olarak görmediğim ancak bazı insanların kötü olarak nitelendirdiği bir durum daha var. Kültür çatışması. Bazen orada yaşayan insanların mangal yapmayı veya geleneksel şeyler yapmayı özlediklerine rastladım. Veya hafta sonlarının çok sakin olmasından dolayı yakaran insanlara da rastladım. Açıkçası bu durumlar bana çok anlamsız geliyor. Yani ne mangal yapmayı özlerim ne de hafta sonlarının fazla "sesli" olmasını isterim diye düşünüyorum. Almanların sahip olduğu bir sürü kural var ve doğal olarak yabancı insanların bu kurallara uymaması onları rahatsız edebiliyor.

Hocam bu yukarıda saydığım "kötü" şeyleri bir kenara bırakırsak, bildiğim kadarıyla ortalama hayat yaşayan bir insan için Almanya çok iyi bir yer. Ve nüfusuna rağmen (80 milyon civarlarında) bence Almanya Avrupa'daki en başarılı ülke. Mesela orada yoğun bir kürt nüfusu da var ve türkler ile belli zamanlarda sorunlar yaşanıyor. Almanya böyle durumları çok iyi idare ediyor. Veya suçla mücadelede de gerçekten iyiler. Bildiğim kadarıyla son zamanlarda bir veya birkaç Lübnan asıllı çeteyi çökertmişlerdi. Almanya diğer komşu veya çevre ülkelere göre çok daha probleme sahip. Buna rağmen durumunu çok iyi bir şekilde koruyor hatta daha iyi bir yere çekiyor.
Bu ülkenin iyi yönlerini fazla yazmayacağım çünkü bildiğinizi ve anladığınızı düşünüyorum. Oraya gitmek isteyen birisi Almanca biliyorsa ve iyi bir geliri varsa büyük bir ihtimalle "legal" bir şekilde o ülkeye gelebilir.
Yazı biraz karışık olmuş olabilir, kusura bakmayın. Eğer düzeltilmesini istediğiniz bir yer veya kısım varsa bana veya herhangi bir moderatöre belirtmenizi isterim. Ayrıca soru sormak isterseniz, bildiğim bir şeyse elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Yorumunuz cok değerli benim için teşekkürler. Tekrar
İnternet firiması olarak telekom.de düşündüm ve de mnet 2 firimada güzel internet hizmeti sunuyor. Yaşayacağım şehirde altyapıları fiber miş hoşuma gitti açıkçası 175 download 50 upload destekliymiş
Irkcılık meselesi bana yapılsa sinirlenmem veya bir şey demem hehe der geçerim bir akılı insan zaten mehrametli bir insan bunu yapmaz iyimser olur
Almanya evet cok başarılı ornek Almanya eşyalarını cok iyi korur ornek sigorta şart
Arabanda sigorta şart zaten ve sigortan olunca araban ne kadar olurısa olsun yansa patlasa hasar gelse %100 tamamını size teslim ediyor. Zaten elekririk kensiniti olan bir ülke değil
Oranın havası biraz bulutlu yağmurlu bende zaten ılık hava seven birisiyim o yandanda bir sıkıntım bulunmuyor. Ne yazıki
Almanya'da munih de sanırım zengin bir mahalle ve en cok BMW varmış polis aracları BMW taxiler Mercedes miş yeni seri tarzında
Orada hayat cok iyi fakat tek sorun dil ve iş dili halletsem bile işimide bulmam lazım bir de ülkeleri gezerken bazı yerlere girmek için eş şartmış evlenmek oda benim için sorun yaratmaz Allah için verirse evlencem zaten çocuklarımında hayali yurt dışı olur. Onlar sıkıntı cekmeden ben onların hayalini gercekleştirmek isterim.
Emre diye genç bir arkadaşım vardı sizin gibi. Çocuk İTÜ inşaat mühendisliğine gitti, 3-4 yıl TR içinde tecrübelendi ve Rusya'da 300.000 konutlu rezidansın bir bloğundan sorumlu. Dil vs. çok önemli zaten ve kendini geliştirmen. Pat diye hemen gitmek hayalini çıkartmalısınız, her şeyin vakti zamanı var. Şu an da soruyorum napıyorsun diye; abi hurilerin arasına kaldım diyor :) çocuk şu an Rusya'da yemek ve kirası hariç 3000 üstü alıyor ama kendini çok geliştirdi. Onun düzeyindekiler ya da daha üst üniversite mezunları 2500 alıyorken maksimum, o kira yemek hariç alıyor 3000 üstü. Moskova'da da hayat çok pahalı belirteyim. Her şeyin vakti var, öncelikle bir liseni kazan kardeşim.

Liseyi kazancam üniversiteyi kazancam Almanya dili oğrencem ingilizcem iyi ama daha cok cabalıycam Türkçem zaten iyi bunları yaparsam tek bir şey kalıyor para ve iş bunları da yaparsam daha ne olsun erken yaştan bir yerlere gelmek için cabalayan insana Allah yardımcı olur. Tabi benim düşüncem.
Benim de merak ettiğim ve büyük ihtimalle uygulayacağım konu. Bu arada araştırmalara göre tavsiyem; bütçeniz az ise kesinlikle küçük şehirleri tercih edin ve bu şehirler büyük şehirlere yakın olsun.

Teşekkürler. Zaten Almanya'da kucuk bir yerde yaşamak istiyorum iş yerime yakın olacak 3 sene filen extra bir şey almak istemiyorum klasik.
Sigorta.
İhtiyac
Faturalar.
Sadece bunlara vereceğim para 3 sene boyunca para biriktireceğim biraz daha gelişmiş bir şehre gideceğim tabii ki ev fiyatına bağlı kendime ait bir ev alacağım ve 23 yaşıma kadar Full para biriktireceğim ek işte yapacağım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı