Almanya ile Türkiye'yi Karşılaştıranları Görünce Gülüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
5
Yer
Merkez/ÇANAKKALE
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi
Almanya Avrupa Birliginin kurucularindan. Turkiye ise kapisinda kul;

Almanya VW uretirken biz anca aliyoruz.

Almanya Avrupa ulkesi iken; Turkiye avrupalilara ozenen ortadogu ulkesi.

Almanya uretip calisirken; bizimkiler KPSS'ye girip memur olmayi istiyor.

Sonra niye VW pahali? Mercedes ucmus. TL cok degersiz. Sen evinde bir sey uretmiyorken Almanlar II.Dunya savasini atlatmis, kendini onarirken bizimkiler bir sey yapmamis. Simdi niye Avrupa Birligine giremiyoruz. Uretmiyoruz ki. Koylu birisi niye ekmegini disaridan alir ki? Vallahi gordugum koylerde hepsi hazir gida kullaniyordu.

Almanya AB'nin en buyuk ekonomisi. Adamlar Yunanistan, Portekiz gibi zor zaman geciren devletlere yardim etmese tum dunyaya kafa tutacak tekrar. Yardim etmezse tekrar 80'lerin avrupasina donecek. El mecbur.

Yani caliskan karinca ve tembel agustos bocegi hikayesi gibi. Onceki hukumetlerin 20-30-40 yildir yapmadiklarini son 10 yilda nasil yapilabilir? Muhalif olarak hicbir yere varilamaz. Elalemin meclisi ne guzel. Bizimkiler birbirine giriyor. Yaziklar olsun. Bir de 17.000 Lira maas + yardim aliyorlar. Puuuuh.

Özellikle köprülerimizi kıskanıyorlar. Bir de her noktadaki bol trafikli duble yollarımızı! Ben de özellikle tarımdaki geldiğimiz son durumu görünce çok kıskanıyorum bu kadar üretici bir toplum nasıl olduk hayret doğrusu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başkasının teknolojisiyle başkasını geçmek çok masumane hayaller. Bir de bunların Finlandiya eğitim sistemi karşılaştırıcıları yok mu? Evet evet; Finlandiya'da herkes gözü Instagram'da, eli televizyon kumandasında doktor oluyor. Hemi de okula gitmeden!

Acı ama gerçek... İnsanın; "Ulan ne diyorsun sen!!" demesi geliyor ama işte diyemiyor...

Almanya gibi üretici bir topluma sahip olmayıp tüketici topluma sahip olduğumuz için kurunun yanında yaş da yanıyor... Yapacak tek şey çalışıp didinip, bir sonra ki nesli düzgün yetiştirmek.

Yani şimdi Almanlar disiplinli bir millet. Türk halkında bu disiplin yok her şey oldu bittiye getiriliyor.
Ama mesela Almanya'da 50 Euro'yla şu kadar et alınıyor Türkiyede 50 TL'ye şu kadar alınıyor diye kıyaslama yapmak yanlış olur. Almanya'da evet öyle de kalacağın kira , vergiler vs Euro'yla ödeniyor yani orda da asgari ücretle ucu ucuna yetiyorsun. Bu arada Almanya'da asgari ücrete çalışan sayısı da gerçekten az.
Türkiye hala sanayileşemedi, adalet sağlanamadı , eğitim daha da kötü oldu. Şu son 15 yıllık dönemde iyi gelişmeler de yaşandı tabi ama sürekli kötülere de bakmamak gerekir bence.

Şu son 15 yıllık dönemde iyi gelişmeler de yaşandı tabi ama sürekli kötülere de bakmamak gerekir bence.

15 yıllık dönem de yapılan iyikler mi? Bir bakalım nelermiş...
errorrrr.png

dediği gibi "Woops..."

Millet uyursa, Şahin ile son ses yanlarsa,motorlarla etrafta fink atarsa, dersten kaçmak için her türlü şeyi yaparsa, sanki hiç işi gücü yokmuş gibi her an sosyal medyada gezerse, millet abuk subuk şeylerle uğraşırsa, kitap okunmazsa, sokakta serserilik yapılırsa, saçlara dandik şekiller verilirse, okuldan kaçıp sigara içilirse, İslamdan uzaklaşıp batılı dinler örnek alınırsa, bir de muhalefet terör örgütleriyle Amerika'yla ortak olursa tabi ki Almanya'nın yanından bile geçemezsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı