Almanya'da dil kursuna gidip kaç ayda C1 seviyesine ulaşılır?

Anladım hocam, hepinize teşekkürler.
Rica ederim. :) C1 olmasa bile sıkı çalışmayla en azından B2 seviyesine gelebileceğinizi düşünüyorum. Oradan sonrası da dili ne kadar kullandığınıza bağlı olacak. Kelimelerin telaffuzunu anlayabilmeniz çok önemli.

Ne kadar ders alacağına ve nasıl çalıştığına bağlı olarak değişecektir dostum. Yani haftada en az 30 ders saati ayırırım eve giderim sabah akşam çalışırım diyorsan 1-1.5 ay içinde çok rahat C1 olursun diye düşünüyorum.
Dil fark etmeksizin imkansız ve saçma bir cevap. 'Bir bilemedin bir buçuk ayda dilde ustalaşırsın.' cidden mi? Orada tanıdığım var aktif dili kullanıyor konuşuyor sosyal ona rağmen C seviyesinde değil.

Bir birbuçuk ay gibi bir sürede kesinlikle mümkün değil. Beynin de bir kapasitesi var. Bir dili akıcı bir şekilde anlamak için çalışırken beyni de buna uygun hale getiriyoruz. Bayağı değilim oluyor beyinde. Bu kadar kısa sürede böyle bir değişim inanılmaz zor. Hele C1 gibi bir seviye için mümkün olduğunu hiç sanmıyorum. İngilizce biliyorsanız bir nebze kolay olur hem yapı olarak Türkçeye göre Almancaya daha benzer bir dil hem de dil öğrenme süreçlerine aşinalık var demektir ama sıfırdan bu kadar kısa sürede çok zor.

Benzetme yapacaksak bir ayda hiçbir temel yokken protein tozu basıp süper vücut yapılabilir demek gibi bir şey. En iyi hocalarla yöntemlerle çalışsanız bile çok zor.

Bu konuda diğerlerinin dediği gibi azmine ve çalışmana bağlı olarak değişir ama çoğu arkadaşım bunu YouTube'daki hocalardan da öğrenebiliyordu diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı