Almanya'da Vasıfsız Olarak 3200€ nasıl kazanılır?

Almanya'da çöpçülük yapan adam 1500 euro maaş alıyor en az, bir de kendi ülkeme bakıyorum sıradan bir işte çalışıyorum 250 euro alıyorum. Sonra bir de vatansever insanlarla burun buruna geliyorum. Nasıl rahatsız değilsiniz şu durumdan, anlamıyorum, anlayamıyorum. Adalet yok, düzen yok, çevreyi koruyan yok, fikirlere saygı yok, değer yok. Adamlar hala oturmuş mutlu mutlu takılıyorlar. Allah kahretsin sizi.

Bazı insanlara gidin kusun öfkenizi. Wikipedia bile engellenen bir ülkede yaşıyoruz. Burada sözüme nokta koyuyorum, aklı olan gerisini anlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı insanlara gidin kusun öfkenizi. Wikipedia bile engellenen bir ülkede yaşıyoruz. Burada sözüme nokta koyuyorum, aklı olan gerisini anlar.
Kimsenin öfke falan kustuğu yok. Zaten Türkiye ile Almanya'yı karşılaştıranın aklını sorgulamak lazım. Açık ara Almanya daha gelişmiş bir ülkedir. İran, Türkiye gibi ülkeler potansiyel ülkelerdir ama klasik Ortadoğu anlarsın ya önünde din denilen kocaman bir engel var.

Kimsenin öfke falan kustuğu yok. Zaten Türkiye ile Almanya'yı karşılaştıranın aklını sorgulamak lazım. Açık ara Almanya daha gelişmiş bir ülkedir. İran, Türkiye gibi ülkeler potansiyel ülkelerdir ama klasik Ortadoğu anlarsın ya önünde din denilen kocaman bir engel var.
Din neye engel? Bilime, eğitime mi? :D

Almanya'da çöpçülük yapan adam 1500 euro maaş alıyor en az, bir de kendi ülkeme bakıyorum sıradan bir işte çalışıyorum 250 euro alıyorum. Sonra bir de vatansever insanlarla burun buruna geliyorum. Nasıl rahatsız değilsiniz şu durumdan, anlamıyorum, anlayamıyorum. Adalet yok, düzen yok, çevreyi koruyan yok, fikirlere saygı yok, değer yok. Adamlar hala oturmuş mutlu mutlu takılıyorlar. Allah kahretsin sizi.
Sen bu mantıkla gidersen o 250€’yu da kazanamayacaksın. Almanya’daki su, ekmek fiyatını bir tutma. Buradaki 1.25₺’lik ekmeği, şu anki kurla Almanya’da 0,20€ olduğunu falan mı sanıyorsun?

Din aslında bilime, eğitime engel değildir aksine yararı olur doğru kullanıldığı takdir de. Ancak günümüzün müslüman ülkeleri bunu beceremiyorlar onun yerine dini çıkar amaçlı kullanıyorlar. Bu sadece İslamiyete özel değildir bütün dinler aynıdır doğru kullanırsan yararlı kötü kullanırsan zararlı. Fark ettiysen Orta Çağ döneminde İslam ülkeleri teknolojide ileri ve yenilikçi ülkelerdi şeytani yobazlar gelinceye dek... O engeli din tüccarları koyuyor desek daha doğru olur.

Iletileri yeni okudum :)

Vasıfsız mısın?
Bana soruyorsan degilim :)
gidin otomotiv, makina falan okuyun.
Hak veriyorum gelecek bu sektörde.
Aslinda hersey burada anlatildigi kadar kolay degil arkadaslar. Yaklasik 6 aydir Almanyadayim. Su anda dil ögrenme sürecinin en son noktasindayim. Aralik ayinda bir dil sinavim olacak eger gecersem universitede okuma hakkim olacak. Tabii bu aradaki harcamalarim ailem tarafindan karsilaniyor. Ben de aileme yük olmak istemiyorum acikcasi. Bundan dolayi bir is arayisina girdim. Ancak benim sahip oldugum is izni ile aylik haftada maximum 20 saat calisabiliyorum ve maximum 450 euro kazanabiliyorum. Tabii ki üniversite egitimi baslayinca calisma iznim yenilenecek ancak hersey gorundugu kadar kolay degil oyle almanyaya gideyim amelelik yapayim falan bos hayallere kapilmayin. Biraz maddi durumunuz iyi ise bir universiteye basvurup cüzi fiyatlara burada egitim alabilirsiniz burasi dogru ancak oyle almanyaya geleyim 3200 euro maas alayim kolay isler degil.
Edit: Yazmayi unutmusum hala bir is bulabilmis degilim. Gerek bazi firmalarin is deneyimi istemesi bazi firmalara ise calisma iznimin uymamasi sebepler arasinda.
Dostum nasil bir yoksunluk yasiyorsun anlamadim. Mc Donalds'lar deli gibi isci ariyor sizin gibi.
Almanya'da çöpçülük yapan adam 1500 euro maaş alıyor
En asagi 3000 € aliyorlar ayrica cöpcülük icin istenilen en düsük diploma Lise diplomasi. Cöp ayristirma vs. cok ciddi bir istir.
Evet ama simdi acmayayim bayramlik agzimi. Haklisiniz diyeyim.
Bilim ile ugrasirsan Din'e illa ters düsersin.
Sen bu mantıkla gidersen o 250€’yu da kazanamayacaksın. Almanya’daki su, ekmek fiyatını bir tutma. Buradaki 1.25₺’lik ekmeği, şu anki kurla Almanya’da 0,20€ olduğunu falan mı sanıyorsun?
Hak veriyorum TR'de asgari ücret 1700 TL diyelim Almanya'da ise 1700 €. Türkiye'de 1 kilo et en son hatirladigim 70 TL burada ise 7 € :)

Son düzenleme:
Kendilerini geliştirmeyip vasfı olmayan insanlara göre güzel bir video. Ömrü boyunca çalışsınlar 3200€'ya:) Bir de şöyleleri var ''Abi Almanya'ya gitsem inşaat ameleliği bile yaparım yeaaa'' kendini inşaat ameleliğine yakıştırıyorsan yap neden olmasın? Arkadaşlar elinize düzgün bir meslek alın öyle gidin bir yere Almanya, İngiltere gibi ülkeler sanayi ülkeleridir gidin otomotiv, makina falan okuyun.

Sadece tip ile çalışanlar mevcut. Komilik ve garsonluk zordur akşam ayaklarınızın ağrısından havaya dikiyorsunuz.
Vasıflı olsan da ülkene göre vasıflısın senin burada vasıflı diye sayıldıgın orada bir anlam ifade etmiyor. Bilgisayar teknisyeniyim ama Almanyaya gidersem PC teknisyeni olarak çalışamam iş bulabileceğimi sanmıyorum bu konuda orada. Dolayısı ile vasıfsız oluyorum ve yapacak tek şey benim için fabrika veya AVM'ler de çalışmak olur. Kısacası sen burada işletme mezunuyum yok iktisatçıyım falan desende oraya gittiğinde vasıfsız olarak görüleceksin.

Şuan sağlık sorunlarım olmasa 1 dakika durmam giderim. Kronik sıkıntılar yüzünden elim kolum bağlı hep. :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı