Almanya'dan PS5 Pro getirtmek mantıklı mıdır?

LTCeo

Centipat
Daha fazla  
Selamlar Almanya'dan PS5 Pro almayı düşünüyorum iki adet sorum olacak. İlk olarak oturma izni olan kişinin tax free yapma hakkı yok mu? Birkaç yerde öyle okudum. İkinci olarak cihazı Almanya'dan Türkiye'ye getirdiğimizde tekrar vergi KDV ÖTV falan ödüyor muyuz? Gidişata göre ya Almanya'dan ya da Türkiye'den alacağım. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Almanya’da oturma izni olan kişi tax free almaz maalesef. Eğer 1 tane alırsan Türkiye’ye getirince ek vergi çıkmaz diye düşünüyorum. PS5 ve Nintendo getirince çıkmamıştı PS5 PRO’ya da çıkmaz diye düşünüyorum. Kutusunu açtırabilirler bir o kadar.

Oturum izni olan biri alamaz evet ancak vatandaşı ya da oturum izni olmayan biri gidip alırsa tax free alabilir havalimanı veya bazı mağazaların kendisi de veriyor.
Ülkeye getirince de eğer bavulda sağ salim getirirseniz de vergisini falan ödemezseniz. Lakin ben Filnandiya'dan öyle getirttim. Almanya'ya gittiğimde ise satın aldığım ürünlerde alınan vergilerin büyük bir kısmını kasalarda geri alamadığımı farkettim yüzde 12.5 mu ne veriyorlardı vergisi daha fazla olmasına rağmen. Teknolojik aletlerde durum nasıl bilemiyorum fakat buradan almanıza kıyasla çok daha ucuza gelecektir.

Yorumlarınız için teşekkürler Türkiye'ye getirip vergi ödemeyeceksem her türlü yurt dışı almam daha mantıklı. Tax free yi getirteceğim kişinin durumuna bağlı olarak değerlendireceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı