Almanya'ya nasıl gidilebilir?

luudipieones

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. 20 yaşındayım Almanya'ya gidip üniversiteyi orada okumak istiyorum ek olarak kalmak isteyebilirim buna daha karar vermedim sormak istediğim bunu nasıl yapabilirim? Almanya'da şirketi olan bir yakınım var bana yardımcı olma şansı var mı? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamlar. 20 yaşındayım Almanya'ya gidip üniversiteyi orada okumak istiyorum ek olarak kalmak isteyebilirim buna daha karar vermedim sormak istediğim bunu nasıl yapabilirim? Almanya'da şirketi olan bir yakınım var bana yardımcı olma şansı var mı? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Önce birkaç üniversiteye başvurmanız lazım, kabul alırsanız öğrenci vizesine başvuracaksınız belki davet mektubu isterlerse yakınınızı referans gösterebilirsiniz. Eğitimi bitirdikten sonra belli bir süresi var iş bulmak için duruma göre bulup çalışabilirsiniz o zamana Alman Hükûmeti bu politikayla devam ederse.

Önce birkaç üniversiteye başvurmanız lazım, kabul alırsanız öğrenci vizesine başvuracaksınız belki davet mektubu isterlerse yakınınızı referans gösterebilirsiniz. Eğitimi bitirdikten sonra belli bir süresi var iş bulmak için duruma göre bulup çalışabilirsiniz o zamana alman hükûmeti bu politikayla devam ederse.

Üniversiteler öylece başvurulmuyor diye biliyorum hocam yakınımın şirketi var gidebilmem için yardımı dokunur belki?

Tanıdığının olması çok iyi, bloke hesapla uğraşmadan garantörün olmuş olur. Onun dışında en önemli nokta C1 Almanca öğrenmek. Türkiye'de zor olur, imkanın varsa Almanya'ya dil kursuna git, sağlam çalışırsan bir senede alırsın belgeyi. Ayrıca üniversite sınavına girdin mi? Girdiysen puanını Abitur notuna çevir, hesaplayan siteler var, ordan bak puanın hangi üniversiteye yetiyor diye. EU vatandaşları için Abitur gereksinimi düşük fakat international öğrenciler için daha seçici bir sistem. Özetle üni okuyabilmen için YKS puanı, C1 dil sertifikası ve bloke hesap/garantör gerekiyor.

Tanıdığının olması çok iyi, bloke hesapla uğraşmadan garantörün olmuş olur. Onun dışında en önemli nokta C1 Almanca öğrenmek. Türkiye'de zor olur, imkanın varsa Almanya'ya dil kursuna git, sağlam çalışırsan bir senede alırsın belgeyi. Ayrıca üniversite sınavına girdin mi? Girdiysen puanını abitur notuna çevir, hesaplayan siteler var, oradan bak puanın hangi üniversiteye yetiyor diye. EU vatandaşları için abitur gereksinimi düşük fakat international öğrenciler için daha seçici bir sistem. Özetle üniversite okuyabilmen için YKS puanı, C1 dil sertifikası ve bloke hesap/garantör gerekiyor.

Hocam peki buradan oraya bir şekilde gidip kalan her şeyi orada halletmem mümkün mü dil kolay biraz biliyorum kısa zamanda yeterli seviyeye getiririm kalacak yerimde var sabıka kaydım tertemiz maddi bir durum varsa onu da karşılayabilirim ama YKS puanı biraz sıkıntı oraya gidince orada sınava hazırlanma gibi bir durum var mıdır?

Hocam baktım 2.2 çıktı bununla hangi yerden üniversitelerin puanına bakabilirim ?

Son düzenleme:
Hocam peki buradan oraya bir şekilde gidip kalan her şeyi orada halletmem mümkün mü dil kolay biraz biliyorum kısa zamanda yeterli seviyeye getiririm kalacak yerimde var sabıka kaydım tertemiz maddi bir durum varsa onu da karşılayabilirim ama YKS puanı biraz sıkıntı oraya gidince orada sınava hazırlanma gibi bir durum var mıdır?

Hocam baktım 2.2 çıktı bununla hangi yerden üniversitelerin puanına bakabilirim ?
Studienkolleg yapabilirsin. Çeşitli alanlarda basit eğitim alıyorsun, aynı TYT gibi, yıl sonunda da sınava giriyorsun ve Abitur puanın bunun doğrultusunda oluşuyor. Ayrıca dili hafife alma, B2 ile C1 arasında bile o kadar fark var ki anlatamam.

2.2 puanla da gidebileceğin üniversiteler var, üniversitelerin web sitesinden bakabilirsin.

Studienkolleg yapabilirsin. Çeşitli alanlarda basit eğitim alıyorsun, aynı TYT gibi, yıl sonunda da sınava giriyorsun ve Abitur puanın bunun doğrultusunda oluşuyor. Ayrıca dili hafife alma, B2 ile C1 arasında bile o kadar fark var ki anlatamam.

2.2 puanla da gidebileceğin üniversiteler var, üniversitelerin web sitesinden bakabilirsin.
Hocam diş hekimliği okumak istiyorum ama üniversitelere 2.2 yetermi bilmiyorum bu puanı arttırmanın bir yolu varmıdır ?

Hocam öğrenci olarak gitmek istemiyorum normal bir şekilde gidip daha sonradan üniversiteye kaydolamazmıyım ?
Çünkü dışardan öğrencilere çok az kontenjan veriliyor

Hocam diş hekimliği okumak istiyorum ama üniversitelere 2.2 yetermi bilmiyorum bu puanı arttırmanın bir yolu varmıdır ?

Hocam öğrenci olarak gitmek istemiyorum normal bir şekilde gidip daha sonradan üniversiteye kaydolamazmıyım ?
Çünkü dışardan öğrencilere çok az kontenjan veriliyor
Dediğim gibi bir sene Studienkolleg yapabilirsin, üniversite hazırlığı gibi bir şey. B2 belgesi de yetiyor.

Bu durumda akrabanın sana bir faydası dokunmaz. Ya eğitim/çalışma için gidebilirsin ya da aile birleşimi için, o da yakın akraban olması lazım, annen baban falan.

Dediğim gibi bir sene studienkolleg yapabilirsin, üniversite hazırlığı gibi bir şey. B2 belgesi de yetiyor.

Bu durumda akrabanın sana bir faydası dokunmaz. Ya eğitim/çalışma için gidebilirsin ya da aile birleşimi için, o da yakın akraban olması lazım, annen baban falan.

Hocam 2. dereceden akraba olmasının bir avantajı olur mu peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 2. dereceden akraba olmasının bir avantajı olur mu peki?
Olmaz diye biliyorum, araştır yine. Sadece 1. dereceden olması lazım.

Neden raporladın. Orda birsürü sıkıntı yaşayabileceğini söylüyorum. Göründüğü gibi değil. 25 sene Avrupanın göbeğinde yaşadım. Türkçeyi bile sonradan öğrendim. Neyse rapor et canın sağ olsun.
Göründüğü gibi olmadığı doğru ama sizin gibi gurbetçilerle de çok tanıştım şu son bir sene içinde. Hiçbirinin de kayda değer bir argümanı yok ve hepsi malum parti fanatiği. Gençler Avrupa'ya, yaptıkları bir twitter paylaşımı yüzünden hapse girmemek, üç kuruş para için haftanın 6 günü 10 saat çalışmamak için gidiyor. Avrupa Türkiye'den çok çok farklı zaten, adam diyor bana "Abi ezan yok ya, yaşanır mı burda?" Böyle bir mentalitesi olan birinin zaten Almanya'da doğup büyümüş olması bile haksızlık, okulunu bitirsin dönsün kendi ülkesine. Önemli olan öteki dünya değil mi, sen neden dünyevi zevkler için elin gavurunun ülkesinde yaşıyorsun? Özünden kurtulamayan gurbetçiler her fırsatta kötüler Avrupa'yı ama ne kısmetse hiç de kalıcı dönmezler Türkiye'ye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı