Alt kattaki interneti üst kata kablo ile bağlamak için aparat önerisi

burakbayram0

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Evimiz dubleks ve alt katta 1000 Mbps hızında internetim var. Benim odam ikinci katta ve yeni bilgisayar topladığım için bilgisayarın internete ihtiyacı var. Normalde bir mesh sistemimiz var ama bu kablo ile de bağlasam en fazla 100 Mbps hız veriyor. Üst kattaki odamdan lan kablosu ile çıkış alabileceğim, minimum 500 Mbps hız verecek artık mesh mi olur router mı olur bilmiyorum ama ürün veya ürünler önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Evimiz dubleks ve alt katta 1000 Mbps hızında internetim var. Benim odam ikinci katta ve yeni bilgisayar topladığım için bilgisayarın internete ihtiyacı var. Normalde bir mesh sistemimiz var ama bu kablo ile de bağlasam en fazla 100 Mbps hız veriyor. Üst kattaki odamdan lan kablosu ile çıkış alabileceğim, minimum 500 Mbps hız verecek artık mesh mi olur router mı olur bilmiyorum ama ürün veya ürünler önerebilir misiniz?

1000 Mbps fiber internet kullanıyoruz ana router giriş ite odam uzak kaldığı için bu modemi aldın gigabit portlu 2.el alıp kullanabilirsiniz

1000 Mbps fiber internet kullanıyoruz ana router giriş ite odam uzak kaldığı için bu modemi aldın gigabit portlu 2.el alıp kullanabilirsiniz

Teşekkür ederim dostum biraz geç gördüm. Çoktan TP-Link Deco x50 2 Pack modeli aldım. Kargo yarın gelecek işe yarayacak mı bakacağım artık. Bu konuyu da ona göre güncellerim ihtiyacı olanlara da yardımcı olması için.

Bu mesajı TP-Link Deco x50 2 Pack Mesh sistemine bağlanarak ileride okuyup aynı sorunu yaşayan olursa diye yazıyorum. Sorunuma çözüm olacak ürün tam da buymuş :)

Kargo bugün geldi ve kurulumu yaptım. Kutunun içinden iki tane yönlendirici çıkıyor. Birini alt kattaki modeme kablo ile bağladım, ikincisini de odama kurdum. Sonra bilgisayarımı odama kurduğum cihaza LAN kablosu ile bağladım ve 700-800 Mbps arası hız alıyorum. Odamda eskiden Wi-Fi hızı 90-100 Mbps civarlarındaydı. Şimdi ise 200-300 Mbps aralarında geziyor.

Ayrıca mobil uygulaması da bayağı iyi. Uygulama üzerinden ağa kimler bağlı, ne kadar internet harcıyorlar, raporlar vs. bir sürü şey görüntüleyebiliyorsunuz. Benim gibi odasına internet kablosu çekmek isteyenler varsa bu ürüne göz atabilir. Tabii kablo ile de bağlansanız internette %15-30 arası hız düşüklüğü oluyor. Benim internetim dediğim gibi 1000 Mbps ama bu cihazla odamda 700-800 Mbps alıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı