Çözüldü Alt+Tab Yapınca Mavi Ekran Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nightmaree0

Hectopat
Başlıkta da söylediğim gibi oyunu Alt+Tab yaptıktan sonra dönerken VIDEO_TDR_FAILURE şeklinde mavi ekran hatası alıyorum. Oyunu Alt+Tab yapmadan oynadığım zaman bir problem olmuyor ancak bazı durumlarda zorunlu olarak yapmak zorunda kalıyorum. Ses programından başka odaya geçiş gibi. İşin ilginç yanı bilgisayar en sistem gereksinimi istemeyen oyunda da aynısını yapıyor yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunda da.

Windows'um en güncel versiyon. Oynadığım oyun orijinal. Ekran kartı driverlerim güncel.

Sistem özelliklerim: i5 7300 HQ, 8 GB RAM, 1050 Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Regedit açın ve bu yolu bulun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileNotification

Bu adres altında TDL isminde girdi varsa sağ tıklayıp izinler kısmından kendi kullanıcınıza yetki atayın ve TDL girdisini silip Windows'u yeniden başlatın.
@kalecgos122 Ben de aynı sorunu yaşıyorum ve aynı şekilde sizin yaptıklarınızı yaptım bende. Mesela oyun oynarken bir problem yok, Alt+Tab yapıp geri döndükten sonra mavi ekran yiyorum. Bazen de Photoshop gibi programlarda Alt+Tab yapıp Google Chrome programına geçince mavi ekran verebiliyor, yani bir programdan diğerine geçince arka planda çalışmasını istemiyor sanki bilgisayar. :D Umarım sorunu çözersiniz ben de yararlanırım.

@Nightmaree0 Mavi ekran başkasının konusuna bakarak çözülmez. Kendi konunuzu açın kontrol ederiz. Aynı dediğiniz şey aynı değil yani.
Tabi, konu açtım bununla ilgili ancak hep kopyala yapıştır cevaplar geldi. Sürücülerini güncelle, DDU kullan gibi cevaplar. Hiçbiri çalışmadı, bilgisayarı alalı 1 yıl olmadı ve benim bilgisayar modelimi kullanan çoğu kişi bu hata ile karşılaşmış sebebini bilmiyorum. Notebook modelim FX502VE, Türkiye piyasasında GL502VE-DM032 olarak satışa sunuldu. Aldığım hata, Video_Tdr_Failure altında nvlddkm.sys. Oyun FPS değerlerim normal bir performans kaybı yaşamıyorum ancak artık donanımsal bir sorun olduğunu düşünmeye başladım bende. Son çare bu forumlara bakmak. Garantiye gönderme vakti geldi sanırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı