Çözüldü Alt+Tab Yapınca Mavi Ekran Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nightmaree0

Hectopat
Başlıkta da söylediğim gibi oyunu Alt+Tab yaptıktan sonra dönerken VIDEO_TDR_FAILURE şeklinde mavi ekran hatası alıyorum. Oyunu Alt+Tab yapmadan oynadığım zaman bir problem olmuyor ancak bazı durumlarda zorunlu olarak yapmak zorunda kalıyorum. Ses programından başka odaya geçiş gibi. İşin ilginç yanı bilgisayar en sistem gereksinimi istemeyen oyunda da aynısını yapıyor yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunda da.

Windows'um en güncel versiyon. Oynadığım oyun orijinal. Ekran kartı driverlerim güncel.

Sistem özelliklerim: i5 7300 HQ, 8 GB RAM, 1050 Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Regedit açın ve bu yolu bulun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileNotification

Bu adres altında TDL isminde girdi varsa sağ tıklayıp izinler kısmından kendi kullanıcınıza yetki atayın ve TDL girdisini silip Windows'u yeniden başlatın.
Başlıkta da söylediğim gibi oyunu Alt+Tab yaptıktan sonra dönerken VIDEO_TDR_FAILURE şeklinde mavi ekran hatası alıyorum. Oyunu Alt+Tab yapmadan oynadığım zaman bir problem olmuyor ancak bazı durumlarda zorunlu olarak yapmak zorunda kalıyorum. Ses programından başka odaya geçiş gibi. İşin ilginç yanı bilgisayar en sistem gereksinimi istemeyen oyunda da aynısını yapıyor yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunda da.

Windows'um en güncel versiyon. Oynadığım oyun orijinal. Ekran kartı driverlerim güncel.

Sistem özelliklerim: i5 7300 HQ, 8 GB RAM, 1050 Ti
Dostum sisteme temiz bir Windows kurulumu yap sorunun çözülecektir.

Oyun farketmiyor arkadaşlar Arma 3 oyununda da aynısını yapıyor GTA: San Andreas, Euro Truck Simulator 2'de de aynısını yapıyor. Yani oyun sistemi zorlasa da zorlamasa da yapıyor alta atıyorum bir süre geziniyorum bazen ekran kapanıp açılıyor bazen de mavi ekran veriyor.
Hangi oyunu oynuyorsunuz ?
Bazı oyunların böyle problemi var tam ekrandan çıkarın bu şekilde çözülecektir sorununuz.
Tam ekrandan çıkarınca bu sefer FPS düşüklüğü oluyor.

Dmp dosyalarını paylaşabilir misiniz ?

2 tane var ikisinide vereyim @claus

Aldığım hata VIDEO_TDR_FAILURE ancak alta atmaz isem performansta sorun yok normal oynuyorum, alta atıyorum geri dönerken bu hatayı vererek mavi ekran veriyor. Tekrar belirteyim Alt+Tab atmak zorunda olduğum zamanlar oluyor keyfi bir durum değil yani. Ama bu yine de bir bahane sayılmaz bu sorunu çözmem gerekiyor.

Ekran kartı sürücüleri en güncel versiyonda, DDU programını güvenli mod ile açıp ekran kartı sürücüsünü tamamen silip tekrardan yükledim sonuç aynı.

İki adet ekran kartı var, birisi Intel HD Graphics 630, sürücüsü Intel Driver Assistant programı ile tespit edilip sürücü kuruldu. İkinci olarak 1050 Ti için de Geforce Experience üzerinden son gelen güncellemeler mevcut.

Son kez bir umut Intel HD Graphics ve 1050 Ti sürücülerini kaldırıp tekrar yükledim, şu anlık bir sorun bulunmuyor. Bugün uzunca kullandım arada alta atmam gerektiğinde attım şu ana kadar mavi ekran gelmedi. Sorun devam ederse bilgilendireceğim.
@claus 2 gün sorunsuz geçti ve tekrardan aldım, dmp dosyasını atıyorum. Sorun aynıysa dediğiniz gibi servise göndereceğim.

Sorun çözüldü format attım. Önceki formatta sürücüler yanlış kurulmuş sanırım.
Uzun zaman sonra tekrar almaya başladım, tam ekran oyunlarda veriyor, pencereli modda vermiyor. Çözümü bilen var mı? Pencereli modda fps düşüklüğü oluyor ondan tam ekran oynuyorum.
@claus Amacım size laf etmek değildi yanlış anlamışsınız, gereksiz mesajlardan dolayı cezalandırılmışım. Sonradan tekrar dmp dosyasını paylaştım size ancak bildirim gitmemiş sanırım. Başka konu açmamışsınız demişsiniz ancak bu konuyu açmıştım.
@Murat5038

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı