Alt Tab yaptığımda FPS artıyor sonra düşüyor

sorunsalımben

Centipat
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
10
Herkesin yaşadığı sorunun tam tersini yaşıyorum.
RX570 ekran kartım var ve Don't Starve, the Long Dark gibi pek de sistem gereksinimi istemeyen oyunları oynarken.
Aşırı derecede düşük FPS alıyorum, alt tab yapıp 1 saniye sonra oyun döndüğümde FPS tavan yapıyor 3-4 saniye sonra yine düşüşe geçiyor.

Bunun sebebi nedir nasıl çözeceğim? Bilgisayarım oyunu tanımlamıyor mu, oyun ekran kartımı mı kullanmıyor pek bilgim yok saçma sapan teoriler üretiyorum yardım edin lütfen.

Steam'da oyun sol altta 59-60 FPS gösteriyor, monitörüm 75HZ falan ama hiç de 60FPS değil 10-15'miş gibi kasıyor oyun, AMD Radeon ayarlarından falan mı hallediliyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar entegre ekran kartını kullanıyor olabilir. Bir ona bak.
Nasıl bakılır bilmiyorum da RX570'i kullandığından eminim. GTA V, Arma3, CS:GO gibi oyunları yüksek FPS'de oynuyorum. Konu hala açık yardım edin lütfen eski külüstür bilgisayarımla akıcı bir şekilde oynadığım oyunu yeni bilgisayarda oynayamıyorum, Alt Tab yapıyorum 3 saniyeliğine akıcı olup sonradan deli gibi kasıyor sol altta 60 gösteren FPS bildiğin 10 oluyor.
 
Bu sorun uzun süredir var ben de bu soruna sahiptim çözümü yok aslında varsa da ben bilmiyorum. Laptoplarda çift ekran kartı bulunur, işlemci ile gelen ekran kartı ve yüksek performans için yani oyun açmak grafik isteyen uygulamalar kullanmak için harici bir ekran kartı bulunur. Sorun şudur: Harici ekran kartımız oluşturucu olarak görünür (dxdiag da görebilirsiniz) ekrana yansıtmak da dahili ekran kartının görevidir. Bu durumda harici ekran kartınızın yükü azaltılmaya çalışılır. Fakat oyunu ilk açtığınızda yüksek performans olarak başlatılır alt+taba atılınca oyun bir işlem gerçekleştirmediği için görsel olarak sadece ram yerken masaüstüne döndüğümüz için dahili ekran kartına geçer ve sanırım anladığım kadarıyla oyunu tekrar açtığınız zaman dahili ekran kartında oyun devam eder. 10-15 fps olmasının sebebi de budur. Eski amd kullanıcıysanız ekran kartınız dahili ekran kartıyla pek uyumlu çalışmaz (windows 10 için) bu yüzden tavsiyem 8.1 ya da geçebiliyorsanız windows 7ye geçmenizdir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı